zaterdag 8 mei 2021

Boodschappen in de maand april - gemiddeld €3,17 per dag!

Sinds afgelopen zondag had ik een aantal dagen een zeer pijnlijk enkel door jicht. Ik heb in de afgelopen week nauwelijks boodschappen gedaan en ik heb voornamelijk gegeten wat er in huis was. Dat ik geen boodschappen deed, had behalve met het pijnlijke enkel ook te maken met het feit dat het vaak regende en hard waaide. Ook hagelde het zo nu en dan.
Laat mij maar even met mijn been op een stoel zitten!

Een goed moment om te kijken naar de boodschappen in de maand april!
In totaal gaf ik aan voeding en drinken uit: €95,24, dat is €3,17 per dag.
Volgens het Nibud is het minimale bedrag €6,59 per dag voor een 1-persoons huishouden voor een vrouw tussen 51 en 69 jaar.  
Mijn eigen budget heb ik staan op 35 euro per week, dat is 7 euro per dag. Mijn budget klopt dus wel ongeveer met het bedrag dat het Nibud noemt.

Waarom heb ik in april zo weinig uitgegeven?
Ik  leefde grotendeels van de voorraad in vriezer, koelkast en voorraadkast. 
Het opruimen heeft verschillende voordelen:
je bespaart op je uitgaven
je krijgt meer overzicht op wat je in huis hebt
je maakt ruimte voor nieuwe voorraad

10 opmerkingen:

 1. Als je uitgaat van €7,- per dag dan is dat niet €35,- Op mijn kalender bestaat een week uit 7 dagen en niet uit de dagen van een werkweek. Het Nibud rekent bovendien alleen voor voeding en jij rekent er ook nog plantjes voor in huis, postzegels en kattenvoer bij. Het is knap dat het lukt, maar iets ruimer zou jezelf iets meer gemak en misschien ook luxe geven. Je eet nu ook vaak 2 dagen hetzelfde. Tussen de €210,- en €250,- per maand lijkt mij normaler en ook beter haalbaar voor meer mensen waarvoor je een voorbeeld bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, deze slechte rekenaar is betrapt! Het is maar goed dat ik al mijn boodschappen in Excel zet, dat programma rekent het allemaal keurig voor mij uit.
   Het klopt niet dat ik bij de 35 euro per week andere boodschappen meereken. In het bedrag van die 35 per week zit geen kattenvoer, postzegels, tandpasta of plantjes, die staan altijd onder de streep.
   Dat ik aan voeding en drinken 5 euro per dag uitgeef, ligt er volgens mij aan dat ik geen vlees eet en heel veel in aanbiedingen koop.

   Verwijderen
  2. Als mensen hun boodschappenbudget af moeten gaan stemmen op hun vermeende voorbeeldfunctie dan is dat een beetje raar. En voorbeeld voor wie? Wij zijn een gezin met 4 flinke eters, maar 840 - 1000 euro kunnen wij echt niet per maand uitgeven aan eten en vergelijkbare zaken.
   Wij zitten op 60-70 euro per week + maandelijks tot 100 euro aan extra uitgaven (dus totaal 100 euro per week voor 4 personen maximaal).

   Ik vind het leuk om te lezen hoe je rondkomt en wat je daarvoor koopt en laat.

   Groetjes, bespaarzuinig

   Verwijderen
 2. Eten uit je voorraad is geen besparing. Dat noem ik jezelf voor de gek houden. Je hebt die voorraad ooit aangeschaft. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bespaart op het moment dat je oude voorraden opmaakt wel degelijk op je uitgaven.
  Maar je hebt anderzijds wel gelijk, ik heb dat geld eerder uitgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En je moet bovendien weer nieuwe dingen kopen om je voorraad enigszins op peil te houden. Kortom:lood om oud ijzer. Het is wat anders als je je voorraad op enig moment zou weggooien vanwege (vermeend) over datum zijn. Dan is het weggegooid geld ja. L.

   Verwijderen
  2. Mijn probleem was dat mijn voorraad wat te groot was. Die wilde ik verkleinen. Ik ga dus niet alles dat ik opmaak weer bij kopen. Ook was een deel van de conserven die ik gebruikte over datum.
   Twee voor mij goede redenen om de voorraad aan te spreken.

   Verwijderen
  3. Dan laat je het wel heel lang staan. Conserven gaan zo maar niet over de datum.

   Verwijderen
  4. Of het nu in het totaal een besparing is of niet. Nu wordt dat geld niet uitgegeven. Net zoals Aaf koop ik dingen die in de aanbieding zijn groter in. Door de korting blijf ik toch binnen m’n budget en later eet ik het weer op.

   Voelt toch als zuinig doen als ik dan even weer minder koop / hoef te kopen
   Groetjes, bespaarzuinig.

   Verwijderen
 4. Door aanbiedingen te kopen en dat later dan weer niet te hoeven kopen, bespaar je wel degelijk. Eerst koop je goedkoper, maar bent daardoor meer geld kwijt omdat je meer koopt dan je op dat moment eet. Later eet je het en verdient terug wat je eerder meer uitgaf. Maar door de aanbiedingsprijs die je betaalde ben je uiteindelijk aan het besparen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.