zaterdag 22 mei 2021

De boodschappen in de afgelopen week - week 20

Foutje
Ik had vreselijk zin in huzarensalade.
En totaal geen zin in koken.
Huzarensalade had ik in jaren niet gegeten, het is een beetje jeugdsentiment. Een lekkere schep van deze aardappelsalade, een zelfgemaakte tomatensalade of komkommersalade + een stukje gerookte vis en klaar is mijn snelle  "warme" maaltijd. Ook is de huzarensalade lekker voor op brood. Op de verpakking stond een afbeelding van aardappel, wortel, doperwt, augurk en zilverui. Dus ik dacht dat de salade vegetarisch was. Toen ik er al van gegeten had en eens op de verpakking keek, toen bleek dat er ook een klein percentage worst in zat! Oeps, dat was niet de bedoeling! Niet goed opgelet! Voortaan niet meer afgaan op afbeeldingen, maar lezen wat er in zit!

Onder mijn budget
Verder heb ik weinig gekocht de afgelopen week, voornamelijk groente, vis en vleesvervangers zoals tofu.

15-22 mei '21


*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspil mij niet WAAR PRIJS
Voeding    
croissant Lidl 0,50
cottage cheese Lidl 0,59
huzarensalade  Lidl 1,69
komkommer Lidl 0,45
aubergine Lidl 0,39
2 rode paprika's* AH 1,58
2 rode pepers* AH 0,50
bospeen* AH 0,99
harissa* AH 1,49
vleesvervanger AH 1,79
makreelfilet* AH 2,64
vleesvervanger Lidl 1,00
2x 500 gram biologische tofu Lidl 3,50
gedroogde oregano Lidl 0,45
Snacks/ hapjes    
Kaas: stukje bleu d'auvergne, 110 gram* AH 0,83
Dranken    
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     18,39
Diversen    
TOTAAL   18,39

5 opmerkingen:

  1. Beste Aaf, zelf ben ik al 20 jaar vegetariër, maar ik maak er geen punt van als ik per ongeluk wat vlees of vis binnen krijg.
    Alleen, ik vind het niet meer lekker.
    Erger zijn visolie en gelatine en zo, die zitten goed verstopt en in veel producten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maakte er ook geen punt van hoor! Alleen kocht ik zonder het te beseffen een product met vlees. Ik ga weer beter op ingrediëntenlijstjes kijken!

      Verwijderen
  2. Er is ook een koolhydraatarme versie van de Huzarensalade gemaakt van bloemkool en die heb ik al vele malen gemaakt. Echt heel lekker, ik maak hem met corned beef maar er zijn vast vega versies te vinden.
    In de kha wereld wordt heel veel gebruik gemaakt van bloemkkool ook als bv rijstvervanger maar die vind ik echt niet lekker, maar de huzarensalade is super en met visite indrukwekkend als je er veel van maakt en op schotel mooi opmaakt. en restjes goed te bewaren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wil je het recept met ons delen?

      Verwijderen
    2. Simpel, een bloemkool koken en als die gaar is stampen en in een theedoek zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Mayo erdoor en een blikje corned beef of zalm, tonijn of iets vega (daar heb ik geen ervaring mee). Op smaak met peper en zout en wat nat van augurken voor een zuurtje. Op schaal opmaken met augurken, tomaten, gekookt ei in plakjes en zilveruitjes.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.