zondag 23 mei 2021

Gas- en stroomverbruik in week 20

Iedere zondag noteer ik,  als ik thuis ben, mijn meterstanden. Dat doe ik al járen. Ooit op papier en nu al weer heel lang digitaal in een excel-rekenprogramma.
Natuurlijk ook vandaag weer!

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 20):

GAS ->  4,2 m3.
In week  19 gebruikte ik 3,8 m3.

STROOM ->  12  kWh
In week 19 gebruikte ik 10  kWh.

Het was koud deze week, niet extreem koud, maar echt wel fris! En daarnaast viel er ook veel regen. Er zaten gewoon herfstachtige dagen tussen!

Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: € 5,50.

En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, dus alleen het gas en de stroom, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij, maar de teruggaaf energiebelasting (= dit jaar €10,75 per week) gaat daar dan weer af.

Dit is overigens voorlopig mijn laatste bericht over stroom- en gasverbruik. Ik noteer nog wel wekelijks de meterstanden, maar in de zomermaanden vind ik het niet interessant om er over te bloggen. Geen stoken, dus vrijwel geen gasverbruik en tussen 10 en 12 kWh per week is ook niet erg interessant. In oktober start ik de blogjes over gas- en stroomverbruik weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.