maandag 24 mei 2021

Is mijn vaccinatie geregistreerd?

In het nieuws: veel vaccinaties zijn nog niet geregistreerd. Het zou gaan om een miljoen prikken, dat is nogal wat! Lees hier het bericht op de site van de NOS.

Ik heb al een prik gehad, zou mijn prik wel geregistreerd zijn? Dat ben ik maar eens even gaan checken op de site van het RIVM, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben!
Op 13 april ben ik voor de eerste keer geprikt en deze vaccinatie is geregistreerd, zie ik op de site van het RIVM staan. Dat is mooi!
Andere vaccinaties die ik ooit kreeg staan er niet op, maar die waren voor het digitale tijdperk, dus dat klopt wel!

Wat kreeg ik ooit?
Een pokkenprik en ook een kinkhoestprik toen ik een kind was
Een polioprik toen die in/na 1957 beschikbaar kwam. Voor sommige kinderen van mijn generatie was dat te laat. Die kregen polio en dragen daar tot op de dag van vandaag de gevolgen van.
Een TBC (BCG) vaccin toen ik een baby was, mijn vader had namelijk TBC toen ik geboren werd.
Een tetanusprik, ergens in de jaren '80 na een valpartij met een kniewond.

Ik ben als kind niet gevaccineerd tegen mazelen, rode hond, bof. Die ziektes heb ik allemaal gehad toen ik een kind was. Ik kreeg rode hond en mazelen achterelkaar, met vrijwel geen tussentijd. Mijn broer kreeg rode hond en mazelen tegelijkertijd en hij was er doodziek van! Gelukkig heeft hij het wel zonder schade overleefd.

Wil je meer lezen over vaccinaties bij kinderen, lees dan hier.
Lees hier meer over het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM.

13 opmerkingen:

  1. Ik ben ook niet ingeënt tegen rode hond, mazelen en de bof. Dat kwam pas na mijn tijd. Toen ik in 1988 zwanger was van mijn eerste kind schrok de huisarts ervan dat ik niet was ingeënt tegen rode hond. Als je dat krijgt in de zwangerschap is dat heel schadelijk voor het ongeboren kind. Hij liet een bloedtest doen, waaruit bleek dat ik antistoffen had tegen zo'n beetje alle kinderziekten die er zijn. Toen ik dat tegen mijn moeder zei, zei ze droog: dat had ik hem ook wel kunnen vertellen. Ze pakte mijn entboekje van begin jaren 60 uit de la. Daar was keurig bijgehouden wanneer ik welke kinderziekte had gehad.

    Groet, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De astra zeneca inenting is vooral bedoeld om groeps immuniteit te bevorderen. Individueel ben je maar voor 60 procent beschermd. Ook al hebben mijn man en ik straks een vaccinatie paspoort, dan hou ik me nog steeds strikt aan alle maatregelen Ben bezorgd over mijn man van 65 (1956) wanneer die weer naar kantoor moet gaan. Mensen die jaren jonger zijn, kregen wel pfizer. Voel me met astra zeneca vaccin niet beschermd.
    Zelfs het voormalig hoofd vaccinatie van het rivm, sprak niet lovend over dit vaccin.


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Astra Zeneca beschermt 85-100% tegen ernstige ziekte door covid-19. 40% krijgt inderdaad nog wat snotters. Lijkt me geen probleem.

      https://nos.nl/artikel/2366546-rond-60-procent-effectiviteit-werken-vaccins-astrazeneca-en-janssen-goed-genoeg

      Verwijderen
    2. Ik vind het wel een probleem, die 60%. Een collega van mijn man, die dertien jaar jonger is, krijgt nu pfizer of moderna. Vreemd. Hij is dus straks beter beschermd op de werkvloer. Wij moesten maar prikken wat de pot schaft.

      Verwijderen
    3. Wat is het probleem dan? Kun je niet tegen een beetje verkoudheid?

      Verwijderen
  3. Ik ben ook even gaan kijken ben idd ook geregistreerd Of ik als kind ergens tegen gevaccineerd ben weet ik niet eens .Mijn moeder kon zich dat niet herinneren .Ik heb mazelen en rode hond gehad ,de bof niet .Wel kreeg ik op mijn 25e waterpokken pfff wat was ik ziek .Mijn moeder ''dacht '' dat ik dat al gehad had als kind tja !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ik mij afvraag. Als je zoals jij een vaccin hebt gehad wat bij de huisarts over was, maak je dan ter plekke meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie of moet je tegen die tijd weer wachten of er een vaccin overblijft.
    Helene

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn huisarts heeft de coronavaccinaties uitbesteed aan de GGD. Op een locatie vlak bij mij in de buurt ben ik gevaccineerd. Het was die dag uitzonderlijk rustig, het was duidelijk dat er die dag vaccin over zou blijven, daarom ben ik om 12:00 uur al gebeld en niet aan het einde van de middag. Ik kreeg toen meteen een afspraak voor een 2e prik. Alle mensen die er op die dag waren, hebben waarschijnlijk op dezelfde datum als ik een afspraak gekregen voor de 2e prik.

      Verwijderen
  5. Als kind ben ik gevaccineerd tegen alles wat voor mijn jaargang gebruikelijk was, behalve 1 ziekte die mijn broertje op school opliep. Daartegen werd wel gevaccineerd, maar we waren nog niet aan de beurt. Op advies van de huisarts werd ik bij mijn broertje in bed gestopt, zodat ik besmet werd. Dat is net zo goed als de vaccinatie, vond de huisarts. Maar ik werd er erg ziek van. Liever had ik dat prikje gehad.

    Later heb ik me laten vaccineren als dat werd geadviseerd voor een reis. Ik heb dus meer dan de gewone gangbare prikken gehad die in Nederland algemeen werden gegeven. Maar ik weet echt niet meer alle vaccinaties te herinneren. Dat vind ik wel jammer.

    De prikken die via zuigelingenzorg en op school werden gegeven, zouden wel algemeen bekend zijn, dacht ik. Maar op de overheidsinformatie is alleen te vinden waartegen kinderen nu ge-ent worden. De huisarts kan het mij ook niet vertellen, terwijl huisartsen altijd een patiënten dossier bijhielden. Ook in het papieren tijdperk. Niemand kan mij vertellen waartegen ik als kind be gevaccineerd, en zelfs niet wat in die tijd de gebruikelijke vaccinaties waren.

    Ik heb ook nooit een vaccinatieboekje gekregen, zoals ik wel van mijn katten altijd had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben van december 1952. Volgens mij werden de volgende prikken gegeven: difterie, kinkhoest, tetanus en de pokkenprik. Daarnaast vanaf 1957/1958 een polioprik. Eerder was de polioprik nog niet beschikbaar.
      Omdat pokken door intensieve vaccinatie helemaal verdwenen is, wordt er tegenwoordig geen pokkenprik meer gegeven.

      Verwijderen
  6. Ik ben ook meteen gaan kijken en ik sta erbij! Ook ik kreeg Astra Zenica, en ik vind het prima! Bovendien kan ik nu niet meer terug natuurlijk. Ik wacht nog op de tweede die ik pas begin augustus krijg. Las overigens dat dat waarschijnlijk eerder kan... ik hoop het.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat het vooral zorgmedewerkers zijn die niet geregistreerd zijn. Ik weet van 2 zorginstellingen dat bij het RUVM niet kunnen aanmelden wie er geprikt zijn. De code die ze hebben zou niet kloppen.
    Deze mensen krijgen dus ook nog gewoon een oproep. Gaan niet omdat ze al geprikt zijn en behoren dan dus opeens tot de groep mensen die niet kwam opdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb digitaal een afspraak gemaakt en daar werd meteen gevraagd of de GGD mijn gegevens mocht hebben. Dus ik heb bewust 'ja' ingevuld. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.