zondag 16 mei 2021

Reageren mag, of toch niet?

De laatste dagen zijn er nogal wat reacties die ik als negatief ervaar.
Ik zou egoïstisch zijn omdat ik zo snel mogelijk geopereerd wil worden, want er zijn mensen met een veel dringender problematiek.
Fout! Helemaal fout!
Je moet mensen die bijna doodgaan voor laten gaan!
Ik vertrouw er op dat de afdeling planning in een ziekenhuis dit sowieso doet. Ze maken volgens mij een prima afweging daar. Dus wat heeft het voor zin om mij egoïsme te verwijten?

De, in mijn ogen, leuke rok die ik kocht, die zou helemaal niet bij mij passen: truttig en gereformeerd. Kortom een miskoop! Ik ben niet zo op de hoogte van mode of kleedstijl in gereformeerde kringen, ik heb geen gereformeerde mensen in mijn vriendenkring. De meesten zijn buitenkerkelijk en verder zijn er een paar katholieken, dus eigenlijk heb ik geen idee van specifieke kleedstijl bij religieuze groeperingen.
Ik verbaas me er over dat mensen met dergelijke reacties komen. Ik schrijf dat ik blij ben met de kringloopaanwinsten, maar dat schijnt niet te mogen. Kennelijk moet ik van een paar lezers spijt hebben van mijn aankopen. Ik besef ook wel dat het om een paar van de ongeveer 2000 lezers gaat die het stukje gelezen hebben. De anderen hebben niet gereageerd of zijn positief.

Wat doe ik in het vervolg met dergelijke reacties?
Niet plaatsen?
Toch plaatsen?
Ik lees ze wel, want ik lees alle reacties voordat ik ze plaats. Dus de inhoud heeft mij al geraakt, onverschillig gelaten of blij gemaakt. Nu ik dit zo schrijf, denk ik toch dat ik meer negatieve reacties direct in de prullenbak deponeer.
Ik kan bij wat controversiële onderwerpen de mogelijkheid van reageren uit zetten, ook een mogelijkheid. 

Wat zou jij doen?

67 opmerkingen:

 1. Ik lees regelmatig uw stukjes,maar ik reageer heel weinig.Ik vind het interessant om verschillende blog's te lezen wat mensen bezig houdt.Ik laat ieder in zijn/haar waarde.Vind ik het niet leuk om te lezen haak ik af.
  Ik zou de stukjes gewoon plaatsen,maar er zijn natuurlijk grenzen.
  Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.Muggenzifters houdt je toch.
  Een ziekenhuis/specialist ziet echt wel wie voorrang heeft bij een opname.
  Maar u mag echt wel zeggen,dat u hoopt dat u snel aan de beurt bent.
  Dat is een mens eigen.We hoeven niet allemaal zo politie correct te zijn.
  U bepaalt wat wel en niet kan.En de personen die commentaar op uw kledingstijl hebben zullen wel top stylisten zijn.Die willen bepalen hoe een ander er bij moet lopen.En om te zeggen,dat een kledingstuk gereformeerd is lijken het me meer hokjesdenkers die een hobby moeten gaan zoeken.
  Als u blij bent met uw aankopen wie zal u dan opleggen,dat u dat niet mag zijn.
  Als we allemaal dezelfde dingen doen dan word het wel een echt saaie bedoening.
  Nee gewoon zo lekker doorgaan.

  groetjes Aukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als bij kleine kinderen, negatieve dingen negeren (het is maar een advies). Het is jouw blog, jij bepaalt wat er zichtbaar wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat ze mensen die zo negatief in het leven staan kun je toch nooit tegen op .Jij laat zoveel genieten van jouw stukjes .Ik lees ze iedere dag .Ga gewoon door en klik die mensen gewoon weg .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij zijn met je leuke kringloopgelukjes! Gooi de negatieve reacties gewoon weg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat raar, zulke aanmerkingen. Als jij die rok leuk vindt (en dat is-ie) dan mág dat toch? Je kunt hoogstens iets zeggen als "Niet mijn smaak, maar fijn dat je naar jouw zin bent geslaagd". Zelf koop ik vrijwel ál mijn kleren in de kringloop en als het tegenvalt, gaat het terug. Die paar euro rouwkoop overleef ik wel. Als ik er nu het tienvoudige voor had betaald...
  En verder: ieder is zichzelf het naast. Die eindeloos-durende beperkingen en pijn van je heup, daar mag je echt wel wat over zeggen. Ik zou de ál te negatieve opmerkingen maar gewoon weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien gewoon alles direct plaatsen en achteraf eventueel weghalen. Zit je in ieder geval niet alleen met shit die over je uitgestort wordt.

  Het is gewoon balen als je lang moet wachten op een operatie. Voor Corona kon je binnen een half jaar 2 nieuwe heupen hebben en dan is nu al een jaar bezig zijn, pijn hebben en minder mobiel zijn gewoon balen. Leed laat zich niet vergelijken.

  Het is jouw leven waarover je schrijft, jouw blog en als het mensen niet bevalt dan hoeven ze niet te lezen en al helemaal niet te reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Aaf, Nou om te beginnen wat ben ik blij et u blog, ik volg het al jaren en heb menig vrouw doorgestuurd om dit blog te lezen. Dankzij u verhalen heb ik heel wat geleerd en financieel doelen bereikt. Ga alstublieft door met schrijven zoals u het nu ook doet en wat die AZIJN ZEIKERDS betreft, blijkbaar kunnen ze jaloezie alleen maar op z’on manier botvieren. Trekt u zich er niets van. Vele groeten van een trouwe fan.Lika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kun je ook zien wat voor haatgevoelens er zijn tegen gereformeerde, niet alleen tegen uw zgn egoïsme
  .. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat het met haatgevoelens te maken heeft maar met de kledingstijl van streng gereformeerde mensen. Een schoonzus, aardige en lieve vrouw, draagt alleen kuitlange rokken.
   Thea

   Verwijderen
  2. De lengte van de rok leek mij handig in verband met mijn compressiekniekousen die ik moet dragen. Bij een kortere rok vallen die compressiekousen die tot nèt onder de knie komen nog meer op!

   Verwijderen
  3. Nou daar is niks mis mee kuitlange rokken

   Verwijderen
  4. Of het haatgevoelens tegen gereformeerden zijn weet ik niet, maar het is in ieder geval een uiting van een vooroordeel en ieder enigszins ontwikkeld mens weet dat hij/zij vooroordelen heeft, maar ze ook bij tijd en wijle even tegen het licht houden moet en opnieuw moet rangschikken.

   Verwijderen
 9. Ook bij ben blij met je blog. Veel geleerd van je, ga door met schrijven en trek je niets aan van wat anderen schrijven. Je kan het nooit iedereen naar de zin maken. Het is jou blog! Groeten, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is allemaal zo makkelijk achter een toetsenbord zitten en andermans leven te beoordelen en te veroordelen. Dat is zoveel makkelijker dan naar jezelf te kijken en de fouten bij jezelf te ontdekken en daar wat aan te doen. Negeer de negativiteit en doe gewoon je ding Aaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Persoonlijk vind ik de stukjes met reacties, die een blog geschreven uit het hart vaak oproept, meestal het leukst.

  Niet omdat het jou zou moeten kwetsen, maar omdat het wat uitlokt. Het leert mensen denken.

  Door de negatieve reacties niet te plaatsen, leren die mensen ook niets. Ik heb regelmatig een andere mening toebedeeld, maar probeer deze niet als de waarheid te verkondigen. Al geef ik mijn mening wel eens, eigenlijk als het me raakt. En is dat ook niet een beetje waarom je de blogs schrijft?

  Andere kant, het is jouw blog doe wat goed voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste leuke, stoere Aaf, ik hoop van harte dat je alle reacties gewoon blijft plaatsen. Ik lach mij een kriek: een gereformeerde rok, hoe verzinnen ze het. Wat een (voor mij) onvoorstelbare hoop kleingeestigheid, en dat over een kledingstuk.
  Elke keer als ik de reacties bij een stukje van je lees, ben ik verbaasd over de uiteenlopende reacties. Daarom lees ik ze ook, meningen die precies op de mijne lijken heb ik al genoeg in mijn eigen omgeving.
  Ik vind je stoer en sterk en hoop dat je na zoveel jaren bloggen genoeg eelt op je ziel hebt gekregen om alle reacties te blijven lezen en te durven plaatsen.
  PS Zelf vind ik wit leer het summum van akelig, en franje ook, dus bijvoorbeeld witte leren laarzen met franje, zeker in combinatie met een witte legging, dat is voor mij het toppunt van erg. Toch hoop ik dat mensen dat blijven dragen, want ik denk dat het ook voor mijzelf geldt dat verdraagzaamheid een vaardigheid is die niet genoeg geoefend kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De laatste regel, geweldig! Op een tegel, achter een vliegtuig, in elk schoolboek, in de grondwet ermee!

   Verwijderen
 13. Beste Aaf, graag lees ik je blog en ik reageer af en toe. Ik vind de reacties vaak iets toevoegen of me doen nadenken. De hele negatieve doen dat niet. Het lijkt me vooral voor jou vervelend omdat sommigen zo persoonlijk zijn. Ik zou dat zelf heel lastig vinden. Als je daar een naar gevoel van krijgt kun je wellicht het anoniem reageren uitzetten. En ja, ik reageer ook anoniem...heeft met mijn unieke voornaam te maken, maar die zal ik dan wel wat aanpassen. Groet, g

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Aaf,

  Ik reageer niet zo vaak, maar lees elke dag je stukjes :-) Negatieve reacties zal je altijd houden. Persoonlijk plaats ik de berichten die niet haatdragend zijn gewoon en reageer ik meestal ook nog op. Simpelweg omdat ik vind dat iemand mening best geuit mag worden zonder dat het haatdragend is.

  Als dat het wel is, is het simpelweg rechtstreeks naar de prullenbak. Maar ik heb door de jaren heen simpelweg een teflon laag over mij heen gekregen waardoor het mij totaal niet raakt. Het is mijn leven en mijn blog en ik mag daarmee doen wat ik wil hoe ik dat zie. Als het iemand niet bevalt dan leest hij/zij je blog maar niet.
  Reageren mag, zolang het dus maar niet haatdragend is of kwetsend kan zijn. Dit laatste is natuurlijk voor iedereen anders en is dus ook aan jezelf om de keuze in te maken. Maar reacties zou ik altijd aanlaten, want het is toch fijn om feedback te krijgen en soms nog wat te leren ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het was inderdaad vervelende deze laatste dagen.
  Reacties uitzetten kan inderdaad bij sommige onderwerpen maar zulke nare reactie verwacht je toch niet bij een leuk kringloop blogje?

  En als er nare reacties komen die je niet plaatst zien wij het dan niet maar jij hebt het al wel gelezen en dan zit je er alleen mee. Als je ze wel plaatst kunnen we er ook op reageren met aardigere reacties als tegenwicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste Aaf, toen ik je blog las dacht ik.. deze mensen zijn jaloers op je. Jaloers dat jij zo positief in het leven staat, jaloers op je mooie kringloopvondsten. En bovenal jaloers op je mooie blog. Ik zou zelf zulke reacties niet plaatsen. Natuurlijk wil jij geopereerd worden, dat is heel begrijpelijk en dat mag je best schrijven! Diep in hun hart gunnen ze het jou niet blijkbaar. Waarschijnlijk mankeren ze zelf niets en weten ze niet wat het is om zo lang te moeten wachten op een operatie. Want dat lijkt me heel frustrerend. Natuurlijk zijn er mensen die erger ziek zijn, maar jij hebt dit! Leed met leed vergelijken heeft geen zin. Dit is jouw blog en dit is jouw leed. Nogmaals weg met dit soort mensen die alleen maar negatief commentaar kunnen leveren. Je bent een geweldige blogschrijfster, blijf alsjeblieft schrijven wat jou persoonlijk bezig houdt. Hartelijke groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat erg die reacties en ik kan wel zeggen niets van aantrekken maar ik ben er zelf zo gevoelig voor gelukkig krijg ik ze zelden. Wat de operatie betreft; mijn buurvrouw is paar weken geleden geopereerd en zo opgelucht. Ze had zoveel pijn. Kon zoveel niet. ik had echt met haar te doen. Wie zijn die mensen die dit soort dingen schrijven? Of wie denken ze wel dat ze zijn?
  Laat je plezier en spontaniteit niet ontnemen. Als ik ergens lees waar ik het niet mee eens ben dan reageer ik gewoon niet. Laten we eens proberen gewoon lief tegen elkaar te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier nog een fan, Aaf. Ik lees graag je blogs en vooral de onderwerpen waarop gereageerd wordt. Gewoon om te lezen hoe anderen denken. Als er alleen maar applaus is wordt het saai.
  Maar dat geldt voor algemene onderwerpen. Gelukkig is er de mogelijkheid om reageren uit te zetten. Je moet toch je dag niet laten verpesten door rare reacties? Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ook van mij een reactie, want ik kan me levendig voorstellen hoe die negatieve reacties bij jezelf binnen komen!
  Probeer toch en je hebt al veel verwarmende reacties, je erdoor niet door je dag verknoeien.
  jaa, makkelijker gezegd dan gedaan, maar helaas ze zijn nog niet verder in hun zienswijze.
  een hele warme groet en blijf doorgaan met het schrijven wat je raakt!
  stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeanet de Weerdt16 mei 2021 om 10:04

  Een dergelijke rok zou lijkt mij nooit gedragen worden door een gereformeerde. Veel te hip! Bij negatieve reacties van mensen die ik niet eens ken denk ik: Ik ken je niet dus wat kan het mij schelen wat je denkt! Ook bij mensen die ik wel ken doe ik dat. Ik luister naar de opmerking en denk dan na of ik wat doe met die opmerking of dat ik die naast me neer leg.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hello Aaf, ik reageer af en toe maar niet zo vaak.Jouw rok die je hd gekocht vond ik heel mooi, maar ik vind het niet altijd de moeite om mn mening te laten blijken. Sommige mensen hebben toch zoveel nood om hun stem te laten horen! Gewoon negeren als het niet positief is, Aaf. Ik weet dat dat makkelijker klinkt dan het is.
  Ik zou als ikjou was idd meningen uitzetten bij meer controversiële onderwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik verbaas mij altijd heel erg over die negatieve en bewust kwetsende reacties.
  Het zegt meer over de mensen die ze plaatsen dan over jou dus ik zou mij dat niet persoonlijk aantrekken en ze gewoon blijven plaatsen om te laten zien hoe ongelooflijk raar en lelijk sommige mensen blijkbaar zijn.
  Een negatieve schreeuw om aandacht, wel plaatsen maar zeker niet op reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hi Aaf,

  Ik reageer ook wel eens en ik sta er niet altijd bij stil dat je naast mijn opmerking nog tig andere krijgt, die je gaat modereren (en dus moet lezen). Ik lees mijn reacties altijd terug en doe geen bewust kwetsende reacties. Maar er kan best eens een onbewust kwetsende reactie tussen hebben gezeten. Als dat zo is spijt het me bijzonder, want ik lees graag en je bent iemand met wie ik graag een praatje zou willen maken, als ik je irl tegenkwam. Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Trek het je niet aan, ga gewoon door zoals je altijd gedaan hebt. Geef ons, lezers, de kans om te reageren, dat maakt jouw blog nog leuker (ikzelf lees bv nooit meer de blogs waarop niet gereageerd kan worden)
  Mensen, die menen dat hun negatieve reactie iets over jou zegt, vergissen zich. Ze laten, meestal anoniem, zien hoe jaloers en negatief ze zijn!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tjonge, Aaf, controversiële onderwerpen, op je EIGEN blog: je gezondheidstoestand, en hoe je daarvan baalt, en een berichtje over nieuwe aankopen.... Als DAT al controversieel is! Ik heb nog even gekeken: Ik ben hartstikke gereformeerd, maar zie niets raars aan je rok. Hij zou niet voor mij zijn, maar jij vind 'm blijkbaar leuk... Ik denk dat ook een katholiek of een ongelovige hem goed kan dragen, als hij bij haar (of hem) past...). ;-) Laten mensen hun mond houden, als ze niets aardigs kunnen zeggen!
  En vwb je heup: NATUURLIJK baal je! Ik ken meer mensen die balen, die niet op tijd hun levensreddende behandelingen krijgen - maar dat is nu eenmaal tijdelijk zo. En zo af en toe daar even over klagen helpt om het uit te houden. Maar ondertussen lees jij alle bagger, en moet je er maar mee handlen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, kringloopaanwinsten of mijn gezondheidstoestand vind ik niet controversieel hoor! Ik doelde eigenlijk op andere berichten, waar ik misschien in de toekomst over zou willen schrijven.

   Verwijderen
 26. Ik vond het best stoer dat je zulke reacties toch plaatste .Maar jij bepaald wat je plaatst en raakt zo'n reactie je echt gewoon verwijderen .Er zullen altijd mensen zijn die er plezier in hebben de ander te kwetsen

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het schijnt een beetje een trend te zijn, die negatieve, soms een beetje aso reacties. Want je ziet ze op het moment overal.
  Jouw rok zou mijn smaak ook niet zijn, maar he! Jouw rok, jouw blog, jouw smaak! Prima toch? Je zult er mij niet over horen.
  Ik lees al je stukjes en ik geniet ervan. Leer ook het een en ander en verbaas me ook soms. Niet iedereen is hetzelfde en denkt hetzelfde en dat is alleen maar fijn. Wat een saaie wereld zou het zijn als alles eenheids worst was? Ga lekker door Aaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Misschien een idee om de reacties, die op jou negatief overkomen, in een andere kleur te plaatsen? Zo zet je ze gelijk en zichtbaar apart...
  Wel jammer dat zulke reacties gestuurd worden, maar je voorkomt het niet. Ik lees je graag, laat je niet weerhouden!! Fijne dag, Esje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet weten hoe dat moest, een andere kleur. Volgens mij kun je reacties alleen plaatsen, maar verder kun je er niets mee doen. Bij web-log, mijn vorige provider, kon je reacties redigeren en dat deed ik soms ook wel: plaatste hoofdletters, leestekens en verbeterde storende taal- en spelfouten die een reactie slecht leesbaar maakte. Soms "vertaalde" ik ook schuttingtaal en vloeken.
   Bij Blogger kun je helemaal niets, bij mijn weten tenminste. Als iemand weet hoe dat zou moeten, dan hoor ik dat graag!

   Verwijderen
 29. Alleen echt persoonlijke aanvallen zou ik wissen. Er zijn wel eens mensen die iemand gaan volgen met het doel te kwetsen. Spam laat ik automatisch verwijderen. Daar kijk ik zelf dus helemaal niet naar. Kost me geen enkele moeite of emotie. Ik denk dat ik kritiek gewoon zou plaatsen. Een blog waar alleen lovende reacties bij staan ziet er ongeloofwaardig uit. Bovendien lokken negatieve reacties zelf ook weer positieve reacties van andere lezers uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. :-D ik lees al wat langer bij je en dacht al dat je het precies zo bedoelde,balen dat t langer duurt maar natuuuurlijk gaan spoeddingen voor in de zorg, maar jah je mag balen, wie baalt er niet van een van de dingen waar we allemaal door geraakt zijn het afgelopen corona jaar??
  Gewoon niks van haters aantrekken, ik zou ze zelfs niet lezen, lees en plaats alleen waar jij blij van word. Het is jouw blog en geen forum toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Er mankeert niets aan een iets langere rok. Ik draag in de zomer graag wijdere rokken tot over de knie. Dat kan heel zwierig staan. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik lees oo, altijd je stukjes,ende ene keer ben ik het er mee eens en ook wel eens niet,maarja ik denk dan leven en laten leven,tuurlijk stel je je open voor kritiek als je een blog hebt en over de dingen schrijft die je bezig houden,maar kom op denk ik dan er zijn ergere dingen in de wereld,lees het en klik het weg,en als je het stomme dingen vind,lees dan deze blogniet,hoe gemakkelijk zijn wij mensen toch om overal wat van te vinden en kritiek te spugen,makkelijk op deze manier,becenk ook eens,zou je dit ook zo in het echt doen,als je buiten loopt en je ziet iemand met een jas aan,ga je er toch ook niet tegen zeggen,mens wat heb je een afschuwelijke jas aan,probeer eens wat aardiger te zijn voor je medemens,hoe moeilijk is dat,denk ik dan,dus meis ga lekker door,en ja soms doen zulkedingen die een ander schtijft best zeer,en is even je dag verpest

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Aaf ik denk dat je erg gekwetst bent anders zou je het met een korreltje zout nemen
  Om te zeggen moet je je niks van aantrekken is makkelijker gezegd dan gedaan
  Ik vind je een prachtige vrouw want jij spreekt vanuit je hart en wil graag iedereen mee laten genieten van jou aanwinsten
  En daar moet je vooral mee doorgaan Aaf want ik lees graag jou blog
  Je bent niet eenzijdig want je vertelt overal over en dat vind ik leuk om te lezen
  Groetjes van Leren van anderen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door dit "van-mij-afschrijf-blogje" heb ik de kwetsende reacties heel goed verwerkt, ook door de lieve reacties van vandaag. Het heeft uitstekend geholpen om weer met een vrolijke blik verder te gaan.

   Verwijderen
 34. Ik verbaasde me ook over de reacties. Soms zijn reacties in mijn ogen not done. Maar helaas in deze tijden willen mensen nogal eens negatief reageren.......Dat je ze had geplaatst vond ik wel stoer, ik had ze weggekwakt en nog een negatief humeur van overgehouden..........Ook zomaar zeggen dat iemand egoistisch is, dat kan in mijn ogen niet. Maar ik krijg ook het idee dat een aantal mensen die reageren hun slechte humeur hun zuurheid op jouw afreageren. Trek je alsjeblieft niet veel van dit soort mensen aan en hou het bij de positieve reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Sinds 10 jaar lees ik je. Omdat je van mijn leeftijd bent, ongeveer hetzelfde beroep hebt gehad en ongeveer dezelfde opvattingen hebt. Ik ervaar je als heel genuanceerd, moedig en ik bewonder je om je soms heel persoonlijke stukjes. Ik durf dat niet. Ik zie een sterke en onafhankelijke vrouw. De zure stukjes vind ik amusant. Het zijn er niet al te veel. Maar ze zeggen meer over de inzender dan over jou. Ik noem ze de chronisch ontevredenen. Kan me voorstellen dat ze je soms raken, maar waarom raakt een negatieve reactie ons eerder en gaan we vaak voorbij aan positieve opmerkingen? Dit is iets wat mij bezig houdt. Iemand die iets onaardigs zegt blijft langer in mijn hoofd haken dan een compliment. groeten Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Joke, gek is dat he? Alsof ze verschillend wegen. We willen het graag goed doen.
   Zelfs met zoiets persoonlijks als kledingkeuze. Terwijl er niet voor niets een enorm aanbod is, zoveel mensen zoveel smaken. Laten we genieten van de verschillen en de positieve opmerkingen onthouden. Groet, g

   Verwijderen
 36. Vorige week sprak ik iemand die binnen 2 weken een nieuwe heup heeft gekregen.
  In de Bergmankliniek (Bosch en Duin),het is een privékliniek. De kosten worden door het ziekenfonds vergoed. Er is geen IC, als er complicaties optreden word je naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt wel een gezondheidscheck gedaan.
  Wat de negatieve reacties betreft , die komen vaak van mensen, die niet lekker in hun vel zitten. groet, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Beste Aaf, ik kom hier vandaag voor het eerst en je blog heeft me al een paar gezellige leesuurtjes opgeleverd. (het stort buiten, dus gezellig achter de pc met een kop koffie)
  Wat ik vreemd vind is dat je reacties plaatst van mensen die anoniem wensen te blijven. Als iemand niet het lef heeft om zijn naam te vermelden zou ik daar al helemaal niets mee doen, zeker als het negatief is. (rechtstreeks de prullenbak in ! )
  Jouw blog, jouw mening,jouw nieuwe rok, niet mijn smaak maar staat vast heel leuk :-)
  Hartelijke groet uit België.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De regen komt hier ook regelmatig met bakken uit de lucht. Volgens de buienradar is het van 14:40 - 15:25 uur even droog. Dan stap ik op mijn fiets voor de broodnodige portie beweging van vandaag! Wel met regencape in de fietstas, voor de zekerheid. Buienradar heeft het wel eens mis en dan is de regencape een welkome redding!

   Verwijderen
 38. Waarom reageren al die negatieve azijnpissers niet?
  Als je scherpe kritiek en onfatsoenlijke taal kan geven, wees dan nu zo stoer om een reactie te geven.
  Aaf, ga gewoon door met schrijven, hoor. Ik lees het altijd.
  Een gereformeerde rok, hoe komen ze er op. Iedereen koopt wat hij/zij leuk vindt. Gelukkig vinden veel mensen iets anders leuk, anders ben je een kudde dier.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Als ik niets kan bijdragen aan jouw stukje, dan reageer ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Meer door minder16 mei 2021 om 15:59

  Zag net dat je sinds 07-09-2011 15728750 mensen heb langs gekregen op je blog.
  Heel veel lezen dus graag bij je en ook voor velen ben je het startpunt om vanaf jou blog verder te bloggen. Een ding weet ik zeker zolang jij blijf bloggen zal ik het lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. He bah wat naar die vervelende reacties.
  Ik merk dat ik wat minder kan hebben omdat het lockdownen nu wel erg lang duurt.Ik kan me voorstellen dat het bij anderen ook zo is en dan helpen nare reacties echt niet mee om de goede stemming erin te houden.
  Dus ik snap het wel als je af en toe de reacties uitzet om je humeur te behouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Best Aaf, Over de opmerking over rok moest ik juist wel lachen. Hoe komt iemand erop om dat zo te schrijven. Dat zeg je een vage kennis toch ook niet in het gezicht? Dan moet je het ook niet schrijven.
  Het grappigste is dat ik wel dezelfde associatie had, alleen met een andere lading. 'Het lijkt me een gereformeerde rok voor jou.' Dat had meer met de kleurstelling en de lengte te maken (in de wandel-optochten naar de afgesplitste strenge kerk in mijn voormalige woonplaats werden dit soort rokken zo'n 20 jaar geleden gedragen). En dacht verder, hoe zou hij staan als je hem aan hebt? Voor mij is dat geen afkeuring, maar ook echt niet het vermelden waard. Ik ben vooral blij voor je dat je iets hebt gevonden voor deze mooie prijs.
  En het egoïstisch vinden dat je je rot voelt dat je operatie uitgesteld wordt, is 'trollen'. Hiermee ga je volledig voorbij aan hoe jij je op dat moment voelt en zo iemand heeft nog nooit echte pijn meegemaakt denk ik (weer lekker invullen van mij kant ;-) ). Ik heb ook een reactie gegeven maar heb je willen opbeuren door je wat realistischer naar de berichtgevingen van het nieuws te laten kijken. Dan nog vind ik het moeilijk om mijn woorden nauwkeurig te kiezen en wil je dan zeker niet kwetsen.
  De reacties maken ook jou blog. Ik smul er soms zelfs van. Ook van alle positieve hierboven. Fijn om te lezen op deze regenachtige dag!
  Hartelijke groeten,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Mensen die het hardste schreeuwen krijgen de meeste aandacht. Zie welke blog er vandaag aan wordt gewijd. Mensen die kwetsend zijn verdienen die aandacht niet. Toevallig zijn ze er vandaag ook niet?! Ik hoop dat je excuses krijgt Aaf. Je verdiend een dikke knuffel. Groeten E

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Groot gelijk om ze gelijk te deleten. Het kost alleen maar negatieve energie en het zegt meer over de schrijver dan over jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. als je jezelf zo kwetsbaar opstelt door dit op social media te delen, hoort dit er blijkbaar bij. Laat het los, maar deleten? Probeer je niet gekwetst te voelen, je kunt het niet voor iedereen goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik lees je blog graag, vind het heel dapper dat je zo open en eerlijk bent over dingen die er in jouw leven plaatsvinden en waar je over nadenkt of mee bezig bent. Men mag het natuurlijk oneens zijn met je, daar is op zich niets mis mee. Het gaat om te toon waarop men reageert en juist bij sommige negatieve reacties is die toon soms ver beneden de maat. Die zou ik dan ook niet plaatsen. Je zet dit bovendien ook onderaan je reactiescherm dus iemand die kwetsend of onzinnig reageert weet vooraf al dat hun bericht niet geplaatst wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Fijn voor je dat je zoveel lezers hebt die je wel graag lezen en zich niet herkennen in de kritiek. Laat maar staan die kritiek, maar ga er niet op in. Meestal toch zinloos, want zijn vaak mensen die houden van een relletje.
  Lees je blog graag ook als je mening/ideeen niet de mijne is/zijn. Dat is juist goed voor een mens. Om van te leren en te begrijpen hoe anderen tot hun mening komen.
  Lekker doorgaan hoor!
  Heb je nog droog kunnen fietsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik heb bij mijn blog gezet: alleen leuke en opbouwende reacties worden geplaatst. Ik weet niet of het daar aan ligt, maar de laatste tijd heb ik weinig vervelende reacties gekregen. Sowieso heb ik zelf denk ik ook een wat dikkere huid gekregen... Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat jouw huid niet dik genoeg is, maar meer over mezelf ;) Ik kon me soms laten raken door reacties die helemaal niet zo bedoelt waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goede tip, dat van die leuke en opbouwende reacties!

   Verwijderen
  2. Als je persoonlijke blogs schrijft zijn de reacties logischerwijs ook persoonlijk. Het is ook kwetsbaarder dan dat je over een algemeen iets (museum, recept e.d) schrijft. Ik heb ook weleens de indruk dat mensen doen aan internetpesten. Als je reacties uitschakeld Aaf zal je ook de leuke en gezellige reacties missen. Het zal dan stil voor je worden. Ik geniet van je dagelijkse blogs en diep respect voor jou als persoon! E

   Verwijderen
 49. Wat je beslissing ook mag zijn, zolang je maar niet stopt met schrijven vind ik alles best. Ik heb te veel prettige blogs zien verdwijnen vanwege nare reacties van mensen die blijkbaar afgunstig zijn. Geniet van wat jou blij maakt en blijf dat vooral delen💖

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Trek het je niet aan, azijnpissers heb je in alle lagen.
  Mijn ouders waren geriffermeerd maar dergelijke rokken heb ik mijn moeder nooit zien dragen, dat was voor haar, denk ik, te wereldsch😉
  Ik vond je rok i.i.g. hartstikke leuk
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ik vind je blogs erg leuk en heel divers. Een keuze is bv anonieme reacties niet te plaatsen. Ik zou zeggen: ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik zou zeggen; ga door met schrijven. Ik lees je verhalen met veel plezier, toppie hoor en niks mee. Het valt mij steeds meer op dat er ook bij social media steeds meer mensen heel negatief reageren. Ik vraag me af of dat misschien iets heeft te maken in deze corona tijd? De lontjes worden steeds korter. Wij zijn vloggers en wij hebben het er wel eens over wat te doen als er veel negatieve reacties gaan komen op een bepaald onderwerp. Wat doen we dan???????? Wij zullen dan de reacties op dat onderwerp uit zetten, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ben even druk geweest dus geen tijd om bij je te lezen Aaf, je maakte mij nieuwsgierig naar je kleding stukken aangezien de reacties (waar je het over hebt in dit blog) maar joh ik vind ze juist super leuk! - niks tuttigs aan hoor, heel apart de onderkant van die rok! - lekker dragen en maling aan de rest.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.