woensdag 16 juni 2021

Gratis bestellen bij de supermarkt?

Al heel lang had ik niets meer besteld bij de AH. Ik fietste er de afgelopen maanden steeds zelf naar toe. Een tochtje van 5 minuten, meer is het niet.
Ze "misten me" mailden ze mij! Dus mocht ik een keer gratis boodschappen bestellen. Daarvoor ontving ik een code, maar de houdbaarheidsdatum wekte bij mij een enorme verbazing! Ik moest de code gebruiken vóór 20-01-1900.


 

Vóór 20 januari 1900? Dat was héél ver voordat je online boodschappen kon bestellen. Toen waren mijn grootouders nog zo klein, dat ze in de luiers zaten. Die datum, dat moet een fout zijn.
Maar wat is het dan wel? Kan ik de code gebruiken voor als ik toch hopelijk binnenkort geopereerd ben en boodschappen nodig heb?

De oplossing: Ik las het mailtje op mijn telefoon. Daar komt ook het screenshot van. Toen ik de volgende dag mijn telefoon met deze mail horizontaal hield en het beeld draaide, toen verscheen ineens in diezelfde mail een datum die goed zou kunnen kloppen: 28-06-2021. Daarna hield ik het scherm weer gewoon en toen stond er toch echt weer 20-01-1900.
Het zal wel met digitale codes te maken hebben.
Wonderlijk!

Ga ik deze week of volgende week boodschappen bestellen zonder bezorgkosten? Ik vind 50 euro als minimaal bestelbedrag nogal veel. Misschien bestel ik inderdaad als er volgende week leuke aanbiedingen zijn. Deze week vind ik de aanbiedingen nauwelijks de moeite waard.

7 opmerkingen:

 1. Ach, als je ze zelf haalt is het ook zonder bezorgkosten. Voor dit bedrag aan boodschappen moet je een paar keer fietsen, wat je graag doet. Ook weer winst.

  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt overwegen om eenmalig een voorraad houdbare zware of omvangrijke verpakkingen te laten langsbrengen zodat jijzelf of mantelzorgers alleen het vers op te hoeven halen. Denk daarbij aan wcpapier, schoonmaakmiddelen, pakken notendrank en sojadrank, noten en granen.
  Je mist dan wat aanbiedingen maar krijgt er gemak voor jezelf of anderen voor terug.
  Aan de andere kant: als je nu nog fit genoeg bent kun je ook wekelijks wat extra's meenemen met gebruik van aanbiedingen, en dan heb je dat straks ook klaar staan. Net wat je wilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet doen Aaf, gezond op de fiets stappen. Je zal waarschijnlijk meer kopen dan dat je anders zou doen. Soms krijg je bij bepaalde actieproduct en gratis bezorging. Dus zo gratis vind ik het niet. In de winkel kan je trouwens ook zelf naar de houdbaarheidsdatum kijken. Het zonnetje schijnt lekker, mensen groeten je. Dus mijn keuze zou snel gemaakt zijn. Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze worden bij ons op abonnementsbasis eens per week bezorgd, maar ik heb dan ook voor minstens 130,- boodschappen. Dat gaat helaas niet op de fiets.
  De tussendoorboodschapjes probeer ik wel steeds meer lopend of op de fiets te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom zou je niet voor een keertje de boodschappen laten bezorgen ? Gezond fietsen doe je toch wel ! Een voorraadje houdbare produkten kopen, wat diepvriesprodukten en bv kattebakkorrels. Dan besteed je de weken daarna vanzelf minder geld en heb je minder in je fietstassen. Groente en ander vers spul zou ik liever in de winkel kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Houdbare producten koop ik bij voorkeur in aanbiedingen, dat scheelt aanmerkelijk in prijs! Mijn diepvries zit overvol en ik heb nog 4 dozen kattenbakkorrels.
   Dus ik denk maar niet dat ik wat bestel, tenzij er een prachtige aanbieding is in houdbare producten die ik wel kan gebruiken.

   Verwijderen
 6. Wij laten onze boodschappen bezorgen door verschillende supermarkten. Waar je erg op moet letten is de bezorgdatum: geldt de aanbieding (nog) op die dag? Zo niet, dan betaal je het volle pond. Verder vind ik het een voordeel om de prijs per kilo meteen te kunnen zien in het produktenoverzicht, zodat ik de prijzen goed kan vergelijken, dat heeft niet elke site.
  Wat ook een heel misselijk item is: het laten sorteren op prijs, laagste eerst, daar klopt vaak niets van. Snelle beslissingen zijn so wie so een slecht want duur idee.
  Zodra wij beiden zijn gevaccineerd, gaan we weer zelf boodschappen doen, dat is veel goedkoper. Je zit dan niet meer vast aan het minimumbestelbedrag en kunt je eigen tijd kiezen (alle bezorgtijdblokken zijn bij alle supermarkten ook nog eens duurder geworden) en je bent veel flexibeler qua menukeuze.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.