donderdag 3 juni 2021

Heerlijk fietsweer!

Purperen morgenster. Bron: wikipedia
Wat was het de afgelopen dagen schitterend weer! Vanaf zondag fietste iedere dag wel zo'n 20 kilometer, op mijn gewone fiets, zonder elektrische hulp.

Ik kan erg genieten van fietsen in de zon! Goed voor mijn conditie en goed voor mijn humeur. Ik heb het idee dat mijn benen er nu al sterker door geworden zijn.
Het is genieten, er is zo veel dat bloeit onderweg! Ik heb zelfs een purperen morgenster gezien! Veel méér gewone gele, maar ook een paarse!

Soms heb ik een slechte dag qua pijn in mijn nog te opereren heup.
Dan neem ik 's ochtends pijnstillers. Het zijn dezelfde pijnstillers als in augustus/september vorig jaar. Toen was ik er voortdurend misselijk van en nu helemaal niet! Nu krijg ik er een beetje verstopping van en dat was toen niet het geval. Wonderlijk hoe een lichaam in elkaar zit en werkt! Ik ben blij dat ik nu niet misselijk ben en mijn eetlust normaal is! Want die misselijkheid vond ik vorig jaar wel heel vervelend. Het spul kan verslavend zijn. Dus als ik 's nachts bijna zonder pijn voor een plas over de overloop naar de badkamer kan lopen en ook 's ochtends geen pijn heb, dan neem ik ze niet. Het komt er op neer dat ik in de afgelopen week 3x 's ochtends een pil genomen heb en ik nam er ook een toen ik met mijn rollator op stap ging naar het ziekenhuis. Ik denk dat ik met die frequentie weinig kans maak op een verslavend effect van de pijnstiller.

En wat ik nog wilde melden: fietsen is heel goedkoop! Je hoeft geen benzine te betalen, je verbruikt geen stroom, het kost bijna niets en je spaart er de sportschool mee uit!
Hoewel, bijna niets, het wordt zo langzamerhand tijd voor een nieuwe achterband en dat kost natuurlijk wel wat!
Daarnaast zit ik er toch over te denken een fietshelm aan te schaffen en ook dat kost geld. Ik fiets dan wel niet zo snel, maar als ik ongelukkig val, dan kan ik een nare smak maken. Als je valt en je breekt wat, dan komt het bijna altijd wel weer in orde, maar als je hersenletsel oploopt, dan is herstel vaak maar gedeeltelijk mogelijk!
8 opmerkingen:

 1. Tegen verstopping neem ik smorgens en savonds 3 gedroogde pruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goed idee! Ik was dat huismiddeltje een beetje vergeten! Toen ik als 17 jarige 2 maanden in het ziekenhuis plat op mijn linker zij moest liggen, nam mijn moeder iedere dag geweekte pruimen voor me mee voor de stoelgang. Dat hielp goed en zonder er buikpijn van te krijgen.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je er iets aan hebt, ik kreeg die tip van mijn huisarts in de jaren 50. Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ook fijn werkt is gebroken lijnzaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, fietsen met dit weer. Dat is altijd genieten.
  Wij wandelen ook veel, zondag in Westerwolde, prachtig gebied.
  Zelf wonen we in het bos, iedere ochtend een boswandeling, iedere dag anders.
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk naar buiten nu. Het is inderdaad erg fijn.
  Ik heb me ook voorgenomen om veel vaker met m'n peuter te gaan fietsen ipv altijd makkelijk met de auto. Het is erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, een loflied op de fiets, leuk! Ik geniet er ook zo van, en zeker nadat het zo lang geen lekker fietsweer was. Ik maakte afgelopen zaterdag meteen een héle flinke tocht (en verbrandde stevig, en/of ik kreeg een allergieaanval, in ieder geval: zeer vel en dichte ogen - maar wat wás het genieten!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelend dat je een allergieaanval kreeg! Hoe het kan weet ik niet, maar ik ben de laatste tijd minder allergisch. Geen/nauwelijks last van hooikoorts, geen last van astma en ook geen last meer van sterke bloemengeuren zoals van hyacinten en lelies. Heerlijk! Zou ik er toch nog overheen gegroeid zijn?
   Mijn voedselallergieën/overgevoeligheden zijn overigens niet veranderd. Na de 2e dag op rij dat ik rode bietjes at, ging het echt niet goed. Dus voedsel waar ik te sterk op reageer laat ik toch maar weer lekker staan!

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.