dinsdag 8 juni 2021

Kleurige kleding

Toen ik zwaarder was, droeg ik vaak donkerblauw, zwart, olijfgroen, grijs etc. Donkere kleuren en vooral geen opvallende patronen. Ik had het idee dat het dik maakte. Ik was al dik en in opvallende kledij leek ik nog dikker, dat idee. Nu ben ik zo veel afgevallen, dat ik dichtbij een gezond BMI kom en ik ook wat meer in gangbare maten val, denk ik er over om meer kleurig kleding aan te schaffen.

Oudste dochter vroeg mij een paar dagen geleden waarom ik dat vroeger, toen ik nog dikker was, ook al niet deed.
Ja waarom eigenlijk?
Ik had het idee dat donkere kleding afkleden en dat dan mijn dikke lijf niet zo opviel. In feite kleedt het natuurlijk niet echt af. Rond blijft rond, ook in donkere kleding. En donkere kleding maakt wel somber!

Kort geleden bedacht ik, dat ik in jaren niet zo licht ben geweest. Bij mijn vorige afvalpogingen bleef ik steken op een gewichtsverlies van naar schatting ongeveer 30 kg. Mijn huidige gewicht had ik voor het laatst rond 1979. Dat is lang geleden!
Nu ik zo veel dunner ben, durf ik best te kiezen voor meer kleur.
Onder het motto: oud, grijs, maar niet saai!
Here I come, de nieuwe Aaf, in fellere kleurtjes, ook al ben ik bijna 70!

26 opmerkingen:

  1. Leuk! Zeker doen, Aaf. Kleuren die je staan doen zoveel voor je uutstraling en gevoel. Groet, g

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zal je zeker goed staan. En met onze grijze haren kun je mooie felle kleuren dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk om te lezen! Juist met grijs haar is kleur vaak fantastisch, dus zeker doen. Wat een goede vraag van je dochter. We vergeten soms dat het belangrijk is om het lijf dat je nú hebt met plezier te kleden. Je bent het op elk moment in je leven waard om je te kleden zoals je wilt. Welk streven we ook hebben, het is zonde om je je leven of kast 'te pauzeren'. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk Aaf. Ik ben ook fan van vrolijke kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kleur maakt kennelijk ook dat het volle lijf minder opvalt.
    In mijn dikste tijd (115 kg) had ik een een zwarte wijde tok met allemaal bloemetjes en er bij een fuksiaroze en een gifgroen t-shirt en altijd als ik dat aanhad kreeg ik wel een complimentje.
    En ik had een witte broek met leuk blousje met grot patroon, stond oomzo goed vond iedereen.
    Bv iets groot grijs maakt dat je op een kamerolifantje gaatmlijken.

    Dus kleur in je leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tijd om je aan te sluiten bij de red hat society :) Kleur boven de 50!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het kan een heerlijke ontdekkingstocht zijn, om te onder zoeken wat je leuk vindt en wat bij je past. Je hebt gelijk, gun het jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Er zal een kleurige wereld voor je opengaan Aaf! 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het altijd grappig als men zegt dat zwart afkleedt, want het zorgt er juist ook voor dat het een 'log vlak' wordt. Terwijl je ook optisch een schaduw zou kunnen creëren met een tailleriempje, of een A-lijn of met bepaalde kleuren.

    Ik las eens in een interview van een dikke vrouw die zei "Ik ben gewoon dik, in het zwart ben ik ook dik. Dan kan ik maar beter iets vrolijks dragen.'

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk, zal je vast goed staan.
    Ik ben dol op kleur maar ook op zwart en wit. De kleding van Gudrun Sjoden is geweldig leuk en zo goed te combineren (ik ben ruim 71)
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 67 en kan ook Gudrun Sjoden van harte aanbevelen. Al kijk je op de website ter inspiratie. (Geen aandelen) ;-)
      gr. Marle

      Verwijderen
    2. Smaken verschillen nogal over dit merk😉😉

      Verwijderen
    3. Smaken verschillen, gelukkig, over alles!
      Thea

      Verwijderen
  11. Ik hou ook van kleurige kleding (64 jaar) en in huis vind ik kleur ook heel fijn. Het vrolijkt op vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoewel ik met mijn mt 42 niet echt te zwaar ben voel ik me juist ongelukkig in bonte gekleurde kleding vooral bloemetjes of andere patronen. Mijn (basis)kleding is altijd effen, meestal wat gedektere kleuren, d. blauw, bordeaux, zwart of grijs met daarop een gekleurd vest(je) in bv okergeel, mosgroen, steenrood etc. Ik draag wel zelfgemaakte wat meer gekleurde sieraden maar altijd op effen kleding. Soms laat ik me wel eens overhalen om iets gedessineerds te kopen maar na 1 keer dragen heb ik alweer spijt en komt het nooit meer uit de kast. Voor mijn gevoel maakt al die bonte kleding mij met mn grijze haar juist oud. L.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het hetzelfde, dat heeft dan weer te maken met voorkeur voor stijl. Ik draag graag gedempte kleuren, gecombineerd met neutrale kleuren. In de zomer altijd meer kleuren dan in de winter! Nooit zwart, wel mooie grijstinten of taupe.
      Als je kleren maar passen bij wie je bent. Gekleed, niet verkleed, zeg maar.

      Verwijderen
  13. Wat je volgens Trinny and Susanna (what not to wear) moet vermijden zijn juist de kleine patroontjes bij een groot lichaam.
    Daarom juist kleur en grote patronen, leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb ook een grotere maat en draag gewoon knallende kleuren. Maar wel op een effen jeans, lang of kort. Ik hou absoluut niet van patronen, dat ziet er bij mij niet uit bij een lengte van 1,58 m. En wat heel veel vrouwen niet weten is dat alles staat of valt bij een goede bh. Dan hebben ze hele leuke kleren aan, maar door een slecht passende bh lijkt het net alsof ze aardapelzakken aanhebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fijn, hoe meer kleurigs, hoe mooier! Zelf ben ik nog niet zover dat ik alles draag op mijn (echt dikke) lijf, maar ik waardeer het bij anderen altijd enorm. Of ze nou dik of dun zijn.
    Grote-maten-winkels hadden vaak heel veel donkere kleding, meestal zwart, later gelukkig ook donkerblauw, maar ook daar is steeds meer kleurigs te koop.
    Ik hoop dat die trend doorzet in woontextiel en de rest van de interieurinrichting, want op het moment kun je kant&klare vouwgordijnen bijvoorbeeld alleen nog maar in wit,echt zwart, vaalzwart, lichtgrijs, donkergrijs, middengrijs en antraciet krijgen …. Ik overdrijf - maar een heel klein beetje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor je overdrijft niet, die hele grijstrend heb ik ook links laten liggen. Grijze kozijnen, grijze tegels in de tuin....doe mij maar frisse witte kozijnen en een tuin met groen gras en kleurige bloemen. Ook in huis liever geen grijs. Maar isnatuurlijk helemaal off-topic.
      Hoewel Aaf, misschien leuk om eens wat te schrijven over huisinrichting en zuinig leven? Groet g

      Verwijderen
  16. Het maakt niet uit welke kleuren je draagt,als je kleren maar goed passen. Een goede bh maakt ook alle verschil.En pas op voor pipo effect : te korte wijde broek met stevige schoenen. Of je moet dat juist leuk vinden natuurlijk.
    Ik draag graag natuurlijke kleuren maar vaak gecombineerd met zeegroen of turquase bv. Donkerblauw met wit (linnen) is ook een favoriet. Of donkerroze!!Wat een mogelijkheden zijn er toch. Ben dik trouwens.
    Veel plezier met het aanschaffen van kleren !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mijn ervaring is het volgende. Meestal heeft de kleding in een grote maten winkel een goede pasvorm. Het is echt gemaakt om dikke vetrolletjes af te kleden.
    Grote maten kleding uit een "gewone winkel" is vaak te strak op buik en heupen. Dan ben je wel voordeliger uit, maar staat niet zo mooi.
    Vandaag draag ik jeansrok met een knalrood shirt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Helemaal goed Aaf .Ik droeg eigenlijk nooit kleding met prints ,tot mijn kapster zei dat juist prints de rolletjes een beetje camoufleren .Nu vind ik het leuk om vooral shirts met print te dragen ,maar niet te overdreven dat weer niet

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke speurtocht naar welke kleuren je goed staan en waar je je goed in voelt. Heb eigenlijk altijd wel kleurige kleding gedragen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.