woensdag 9 juni 2021

1 klus per dag + een flinke fietstocht

De afgelopen dagen heb ik iedere dag een klus op het programma staan. Ik heb vanuit de WMO 2 uur per week hulp, maar die doet veel dingen niet en bovendien is 2 uur ook niet zo heel erg veel.

Wat deed ik?

 • Glas verzamelen en naar de glasbak brengen
 • Gras maaien. Het gras was véél te hoog en het was hard werken om het gras weer wat "normaal" te krijgen. Ik zag er als een berg tegenop om het aan te pakken en het moest vooral niet te vroeg in het voorjaar gemaaid worden omdat er allemaal mooie bloembollen in het gras staan. Die moeten eerst voldoende kracht opdoen zodat ze het komende voorjaar weer mooi gaan bloeien. Ik ben wel een uur bezig geweest met het maaien.
 • Mijn matras draaien en omkeren. Deze matras is dik en daardoor zwaar. Ik heb het hoofdeinde nu op het voeteneinde gelegd en ik heb de onderkant nu boven. Eigenlijk was dit zo'n zware klus, dat ik misschien maar beter de volgende keer één van mijn kinderen kan vragen om het samen te doen.
 • De zandbakschelp aanpakken. In deze schelp stond heel veel water, want kennelijk lekt de bak, waardoor het regenwater in de zandbak komt. Niet handig, want daardoor kunnen de kleinkinderen niet met het zand spelen. Ik heb alle water er zo veel mogelijk uit geschept en de zon op het zand en het resterende water laten schijnen. Ik had al een kleurig blauw dekzeil gekocht, ongeveer in dezelfde kleur als de zandbak zelf. Daarmee ga ik de zandbak afdekken als er regen verwacht wordt.

Daarnaast maakte ik iedere dag fietstochtjes. Soms 1,5 à 2 uur in één rit en soms verdeeld over 2 à 3 kleinere ritjes. Ik heb in lang niet zo'n fietsconditie gehad! Een paar jaar geleden zat ik regelmatig onderweg op een bankje om even bij te komen en nu is dat helemaal niet nodig! Ik fiets gewoon door!

Ik ben heel blij en tevreden met deze activiteiten. Heerlijk dat ik mij zo sterk en fit voel!

6 opmerkingen:

 1. Je hebt je afdekzeil nu al gekocht, maar je zou je zandbak ook kunnen repareren met ducttape. Ik ben deze week bezig geweest met mijn tuingieter, die naar mijn zin ook veel te snel lekte op een van de naden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd goed om plannen te maken. Ook al zijn ze kort/eenvoudig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van zo'n positief verhaal wordt een mens vrolijk :-)! Fijn blijven genieten van de fietstochtjes. Het moet komende week ook zulk mooi weer blijven en een beetje zon op de snoet doet altijd goed! Groetjes Gabrielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je geen last van katten? Die willen zo'n open zandbak nog wel eens gebruiken als wc. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zand is nu nog erg nat. Er staat zo hier en daar nog water op. Als het zand wat droger is, ga ik de zandbak weer afdekken en alleen open zetten als ik er naast zit.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.