dinsdag 27 juli 2021

Genieten van het mooie weer en de tweede oppasronde.

Het is voor mij precies het juiste weer: niet te warm, niet te koud, niet te nat.
In één woord superweer!
Op de fiets geniet ik met blote onderarmen en onderbenen van het heerlijke weer en de wind die langs mijn huid waait. Zo nu en dan zit ik in de zon. Het is, behalve dan tussen 12 en 3 uur, niet te heet om in de zon te zitten.
En ook 's nachts is het koel genoeg om onder een zomerdekbed te slapen. Heerlijk dat het relatief koel is in de nacht. Ik slaap altijd slecht in de hitte. Als ik alleen maar onder een lakentje kan slapen en als dan nog alles plakt en kleeft, dan vind ik dat niet fijn. Geef mij maar een dekbed waar ik bijna helemaal onder verdwijn!
Hopelijk blijft dit weer nog een tijdje

Gistermiddag had ik een tweede ronde oppassen op kleindochter. Deze keer de oudste van vier. Ik schreef gisteren al dat die in het weekend bij mijn jongste dochter logeerde. Ze kwam gisteren weer terug naar Groningen, maar haar ouders waren beide zondagmiddag ziek geworden en haar kleine zusje ook (nadat ze bij mij geweest was). De ouders waren flink ziek en konden de zorg voor hun oudste er nauwelijks bij hebben. Dus bracht mijn jongste dochter haar na overleg met mij aan het begin van de middag bij mij, met haar logeerbagage van het weekend. Ze at bij mij en ik heb haar hier in bed gestopt. Vandaag hopen de ouders weer wat opgeknapt te zijn en kan ze weer naar huis.
Wij voelen ons beiden prima. Geen last van diarree of wat dan ook.

11 opmerkingen:

 1. Hoi, beetje off topic...je schrijft dat je tussen 12 en 3 de zon mijdt. Heel verstandig.
  Mij valt op dat het vaak in de namiddag het warmst is qia temperatuur. Is dat nou altijd zo geweest?
  Ik dacht dat het vroeger (voor 2000) altijd het warmst was als de zon bovenaan de hemel stond, dus rond de middag. Gek he, groet, G

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zonnestralen zijn na 3 uur minder intens, maar de lucht en de grond zijn tegen die tijd als het warm is flink opgewarmd. Daardoor is het in de namiddag warmer dan vroeg op de middag. Dat was vroeger ook al zo!
   Vergeet niet dat de zon door de zomertijd pas om 13:40 uur op zijn hoogste punt staat en niet al om 12:40 uur. Dat heeft te maken met de tijdzone waarin wij zitten.

   Verwijderen
  2. Dankje, logisch verhaal eigenlijk 🙃 en toch kon ik het zelf niet zo herinneren. Groet, G

   Verwijderen
 2. Fijn dat je zo makkelijk kan inspringen in oppassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook erg blij met het huidige weer. Alles beter dan die vreselijke tropische hitte wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit weer ook prima! Zo af en toe een wat warmere dag is niet erg, maar dat is in de nacht inderdaad lang niet zo fijn! Wij slapen onder een plak dak en het kan in onze slaapkamer erg warm worden. Ik zorg ook dat ik op het heetst van de dag de zon zoveel mogelijk uit de zon ben, braden in de zon doe ik al jaren niet meer uit angst voor nare aandoeningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn zeg, dat je op deze manier iets kunt betekenen voor je dochter, schoonzoon en kleinkinderen. Mijn ouders wonen aan de andere kant van het land en ik mis het soms, om op hen terug te kunnen vallen. Naast het gewoon even lekker buurten voor een bakje koffie e.d.
  En dat van de hitte in bed: dat herken ik ook!! Hier koelt het op dit moment ‘s nachts niet meer zo veel af. Of in elk geval: binnen niet, ondanks de open ramen. Zweten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In deze tijden zou ik schrikken van meerdere mensen in een gezin die flink ziek zijn. Misschien toch testen? Wat sneu dat ze ziek geworden terwijl ze even een kinderloze rust konden nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn wel getest hoor! Schrijf ik ergens dat ze niet gingen testen? Alleen mijn kleindochter van 15 maanden kreeg een sneltest en was negatief, de rest van de testresultaten kwam later.

   Verwijderen
 7. Hopelijk iedereen weer beetje opgeknapt?
  Anders beterschap voor allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, ze zijn weer beter. Soms nog een beetje slapjes, dat is veel vaker zo na een virus, denk aan longCovid en een griep.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.