zondag 18 juli 2021

Ik word vriend(in) van het Groninger museum!

Lang geleden, en dan heb ik het over bijna 35 jaar geleden, kon je op zondag gratis het Groninger museum bezoeken. En dat deden we dan ook zeer regelmatig. Oudste dochter in de buggy en wandelend of op de fiets (buggy mee) naar het Groninger museum. Er viel veel te genieten en voor ons als mensen in de bijstand kostte het gelukkig niets! Niet dat dochter er iets van meekreeg, maar ik vond het geweldig!

Jarenlang liep ik slecht. Dat kwam door de slijtage van mijn heupen en door mijn overgewicht. Het valt niet mee om prettig door een museum te drentelen als je al die extra kilo's mee moet dragen, zeker niet als de heupen ook niet echt meewerken. Daarom kwam ik heel lang nauwelijks in musea, nergens.

Hoewel ik het Groninger museum heel leuk vind en ik er nauwelijks voor hoef te reizen, kwam ik er de afgelopen jaren zelden. Ooit, toen ik in het kader van mijn secretaresse-opleiding er in 1998 stage liep, kwam ik er maandenlang dagelijks. Iedere ochtend!

Nu ik ongeveer een gezond gewicht heb en zicht heb op beter lopen door een nieuwe heup in de nabije toekomst, heb ik besloten om vriend van het museum te worden. De kosten van dit Vriendschapslidmaatschap zijn €37,50 per jaar. Een ticket voor een eenmalig bezoek kost 15 euro. En als je vriend wordt, dan heb je gratis toegang tot lezingen en voorbezichtigingen van de VVGM (= Vrienden van het Groninger Museum) en nog veel meer!
Eerst nog met rollator, maar op termijn misschien wel helemaal zonder steun leuke interessante exposities bekijken.
En als mijn kleinkinderen wat groter zijn, dan kan ik ze meenemen en samen kijken naar kunst.

11 opmerkingen:

  1. Mijn dochter van 15 is al jaren helemaal gek van het Groninger museum. Elk jaar bezoeken we het en maken er vanwege de afstand een weekendje of langer van. Dat kan prima want de rest van Groningen is ook heel leuk. Dochter houdt van de moderne kunst, ik ben meer van de oudere kunst en geschiedenis. Steeds ontdekken we weer wat nieuws en met onze museumjaarkaart is het 'gratis' en kunnen we het hele jaar door overal mooie, leuke, verrassende musea bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom neem je niet een museum jaarkaart? Er zijn in Nederland zoveel leuke musea om te bezoeken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik beide doe: een museumjaarkaart én vriend van het Groninger museum. Dat laatste om het museum te steunen.

      Verwijderen
  3. Wij hebben een Museumjaarkaart en komen zeker 2 keer per jaar in het Groninger museum en ook in het Drents museum.
    Het Möhlman Museum in Appingedam bezoeken we net zo vaak. Het is een particulier museum, entree 6 of 7 euro, maar zo’n leuke collectie en geweldige exposities.
    Vorige week waren we weer ‘ns in Museum More in Gorssel. Moderne kunst en ongelofelijk maar waar, een Bob Ross expositie🤭
    Ik hoop dat je veel leuke en interessante bezoeken zult brengen aan het Groninger Museum.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn he een mooi museum in je omgeving. Bij zijn ook vriend van ons plaatselijke museum (Belvedere Heerenveen) en daarnaast heb ik een museumjaarkaart omdat ik ook wel eens in mijn eentje een bezoek aan een museum buiten de regio breng. Bracht eigenlijk, door corona ben ik al twee jaar thuisgebleven. Wel lid gebleven want de musea kunnen wel wat steun gebruiken.
    In musea staan vaak klapstieltjes.die je kan lenen om even op te zitten. Fijn als je zoals ik soms graag 5 of 10 minuten een kunstwerk in je op wilt nemen. Onze kinderen gingen tot hun puberteit ook graag mee naar musea. Gingen we samen kijken en bespreken, mooie vragen stelden ze dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk hoor. En naast dat je er zelf veel plezier van hebt: het is goed om dingen / mensen / clubs te sponsoren die je zelf de moeite waard vindt. Zo heb ik nog steeds, uit dankbaarheid, een lidmaatschap van de SVR - boerencampings. Daar stonden we "vroeger" in mijn studententijd vaak, (en nu nog wel) - maar toen was het een uitkomst omdat het zo goedkoop en lekker rustig was.
    In het Groninger Museum was ik in 2019 (?) - voor de tentoonstelling over 100 jaar Vrouwenkiesrecht. Dat was voor mij toen de reden om naar Groningen op vakantie te gaan (en omdat je toch érgens naartoe moet....)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Aaf, super dat je dat doet! Goed voor het museum (zeker nu 'na' de coronoapandemie) maar ook leuk voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tot 2022 in het Groninger Museum (en voor het eerst in Nederland): kinderbiënnale! Gratis toegang, met een tentoonstelling om doorheen te lopen/kruipen/klimmen en aan te raken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hebben jullie in Nederland geen museumkaart? In België hebben we dat en dan betaal je 50 euro en mag je vervolgens een jaar lang in zeer veel musea in heel het land gratis binnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker hebben we in Nederland een museumjaarkaart. Hij is in Nederland wat duurder dan in België: €64,90 https://www.museumkaart.nl/bestel

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.