zondag 11 juli 2021

Nog lang wachten, erg lang wachten op een operatie!

Al weer een tijdje terug belde ik naar het ziekenhuis. Naar de afdeling operatieplanning. Ik was in de veronderstelling dat ik zo langzamerhand aan de beurt was voor mijn 2e heupoperatie. Dat blijkt dus absoluut niet het geval!
Helemaal niet bijna aan de beurt, op zijn vroegst in september en waarschijnlijk wordt het oktober. Dat valt nogal tegen! Ik ben gewoon één van die mensen die door corona héél lang moeten wachten op een operatie. Ik snap dat levensreddende operaties voor gaan. Eind oktober sta ik precies een jaar op de wachtlijst. Dat is heel veel langer dan dat ik destijds verwachtte.

Gelukkig voor mij valt de pijn meestal mee. Ik heb wel eens een wat slechtere dag, dan is vooral het lopen heel moeizaam en pijnlijk. Dat gebeurt gemiddeld ongeveer 2x per week. Oorzaken voor meer pijn zijn eigenlijk niet aanwijsbaar. Op zo'n dag neem ik pijnstillers. Meestal, als de pijn niet zo sterk is, neem ik ze niet, want de pijn is dan goed te verdragen. In rust heb ik geen pijn en ook op de fiets gaat het goed en heb ik nauwelijks pijn.  Lopen is nooit pijnloos, maar meestal is een aantal meters met de wandelstok geen probleem. Voor wat langere afstanden is een rollator beter, maar meer dan een halve kilometer red ik niet.

Ik heb hulp in de huishouding via de WMO. Die toekenning liep tot en met augustus. Ik heb inmiddels verlenging aangevraagd, want anders heb ik in oktober/november en mogelijk begin december geen hulp, terwijl ik dan nog volop aan het revalideren ben.
Binnenkort heb ik een gesprek over deze verlenging!
Ik neem aan dat de gemeente akkoord gaat met zo'n maand of 4 extra.
We gaan het zien!

11 opmerkingen:

  1. Vrienden van mij zijn voor een operatie naar een van der berg kliniek gegaan. Misschien ook een optie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, dat duurt nog lang!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Aaf, ik stond ook op de wachtlijst voor een operatie. Ik moest aan mijn schouder geopereerd worden. Zoals het bericht van J ben ook ik begin dit jaar naar de Bergman Kliniek gegaan. De week erna werd ik al geholpen. Gaat daar veel sneller dan in een regulier ziekenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij de Bergman kliniek heb je zeker snel resultaat.

    Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hè, wat jammer voor je! Ik zat laatst te hopen dat je misschien "stiekem" al wel was geopereerd, net als de vorige keer....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hopelijk nemen de wachtlijsten niet weer toe nu de besmettingen zo snel oplopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jaren van verkeerd beleid hebben de capaciteit van de zorg geen goed gedaan. Ook behandelingen die van levensbelang zijn worden uitgesteld. Er zijn nog veel onderzoeken en operaties in te halen en de volgende golf aan besmettingen is alweer gaande.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vraag mij af wat je eigen bijdrage is aan de WMO? Na mijn heup operatie moest ik voor huishoudelijke hulp zo'n €19 zelf betalen. Uiteindelijk heb ik via de zorgverzekering huishoudelijke hulp gehad waarbij geen eigen risico gold .
    Waarschijnlijk moet ik ook aan de andere heup geopereerd worden? Heb dan wel weer wat hulp nodig...

    Groet, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn WMO bijdrage is 19 euro per maand. Dat is volgens mij ongeacht het aantal uren.

      Verwijderen
    2. Het is 19 euro per maand ongeacht inkomen, aantal uren of aanvullende hulpmiddelen, zoals rolstoel, douchestoel, tillift, traplift, scootmobiel. Dit valt allemaal onder de wol. Vanuit de zorgverzekering kunje ook nog thuiszorg krijgen voor wassen, steunkousen en bv wondzorg. Dit is gratis en zonder eigen risico.
      Zorg in nl is eigenlijk erg goedkoop.

      Verwijderen
  9. Ook ik moet nieuwe heup. En ook tegen mij is gezegd dat het zeker oktober kon worden. Ik kan bijna niet meer lopen. Veel pijn en krachtverlies enz.ook ik zat te denken aan een kliniek maar de huusartsvond dat geen optie. Ze zei....ik had iemand die diepte er bij,en ik had iemand die erg ontevreden was. En ik heb pacemaker dus is het beter om het zelfde ziekenhuis te nemen. Dus ik wacht maar af.
    Geertje Ovink

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.