maandag 12 juli 2021

Weer aan het zwemmen

De coronamaatregelen zijn de laatste tijd snel versoepeld. Heel lang kon er niet gesport en dus ook niet gezwommen worden. Sinds ergens in het begin van de vorige maand is het zwembad weer open voor banenzwemmen. Je kunt nu 6 dagen per week zwemmen.

Nu gebleken is dat ik nog lang niet aan de beurt ben voor een nieuwe heup, heb ik besloten weer te gaan zwemmen.

Mijn abonnement stond heel lang op pauze en ik heb het 3 weken geleden weer laten activeren. Dus ik kan weer zwemmen. Om te zwemmen moet je op de gebruikelijke openingstijden een tijdslot van een uur reserveren, en dan mogen er maximaal 15 zwemmers gelijktijdig in het bad! En dat doe ik dus ook regelmatig. Niet toen ik een tijdje terug ziek was natuurlijk, maar daarvóór en daarna wel!

Ik vond het heerlijk! Ik kreeg er na de eerste keer wel pijnklachten door. Op zich logisch, ik had sinds half maart 2020 niet gezwommen, dus mijn spieren en pezen in mijn benen moesten er nog aan wennen dat ze een schoolslag moesten "produceren".
Nu gaat het prima. Een snelle zwemmer zal ik nooit worden, maar ik ben in beweging en mijn heupgewrichten doen niet moeilijk. Het is voor mij wel een flinke wandeling van de fietsenstalling naar het zwembad, het zijn tientallen meters, ik overbrug die afstand lopend met de wandelstok en dan kan het nèt.

En dan vraag je je misschien af: zwem je in een veel te groot badpak nu je slanker bent? Nee, ik heb 2 badpakken van oudste dochter gekregen. Die droeg ze toen ze zwanger was. Die badpakken zijn niet te groot en mijn relatief dikke oude-dames-buik, past er mooi in. Net als dat de zwangerschapsbuik van mijn dochter er goed in paste.
Ook heb ik nog een badpak maat 48 dat ik zo'n 20 jaar terug kocht bij de V&D. Ik was destijds 30 kilo afgevallen en kocht een nieuw badpak. (het verhaal over afvallen en weer in gewicht toenemen lees je hier) Ik heb het destijds nauwelijks gedragen en het past nu goed. Het verbaast me eigenlijk dat dit badpak nog zo goed is. Ik had verwacht dat de kwaliteit door het jarenlang in de kast liggen achteruit zou zijn gegaan, dat het tricot zou uitlubberen, maar het badpak is nog als nieuw! Het zit lekker en kleedt goed af!

7 opmerkingen:

  1. Dat laatste verbaast mij ook, ik heb onlangs wat oude kleding en dergelijken uitgezocht waaronder ook een aantal wedstrijd-zwempakken. Je zou toch verwachten dat juist die deugdelijk zijn gemaakt maar na ruim 20 jaar in de kast viel het materiaal helemaal uit elkaar als ik het uitrekte. Dat wedstrijd zwemmen zit er al lang echt niet meer in dus zo erg is het niet maar toch interessant dat jouw badpak van de V&D nog wel goed was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn,dat je die beweging weer op kunt pakken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onlangs ben ik weer begonnen met zwemmen na ruim 10 jaar, het is heerlijk en ook verbazend dat je er zo snel weer in komt. Ik heb helaas nu een grotere maat badpak dan toen, maar door het regelmatige zwemmen is de "prijs per keer" dragen nu al lager dan van mijn vroegere zwemkleren. Chloorwater en zeewater zijn slecht voor de stoffen van badpakken. Ik zwem nu buiten en hoop dat dat de levensduur van het badpak ten goede zal komen. En zo niet: een "opgebruikt" kledingstuk is altijd beter dan een kledingstuk dat in de kast ligt te wachten om gedragen te worden.
    Onlangs zag ik vakantiefoto's van 13 jaar geleden. Wat was ik toen ongelukkig met mijn lichaam, en wat vind ik mezelf nu, terugkijkend, slank en mooi en jong! Daarom ben ik nu maar blij met mijn lijf, want zoals het nu is, wordt het later niet weer. Lekker zwemmen allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat zwemmen met je heupen goed gaat.
    Met mijn nieuwe knieen kan ik schoolslag niet meer goed uitvoeren. Het is dus geen zwemmen meer maar lekker ronddobberen en beetje rugcrawlen dat gaat wel maar snel gaat dat niet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat je het zwemmen weer terug kon oppakken en ik wens je veel zwemplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker dat je dat weer hebt opgepakt. Aan beweging ligt het niet bij jou; ik zou er een voorbeeld aan kunnen nemen.
    En altijd fijn als je dan nog iets in de kast hebt dat goed past. Scheelt weer een aankoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn dat zwemmen weer.Ben zelfs met als ik dat kan twee keer per week.Ik had het zo gemist, terwijl ik me nog zie staan in het ondiepe als 6jarige met nog een jongentje dat net als ik niet onder water of zo durfde en een gesprekje had met de badjuffrouw

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.