vrijdag 6 augustus 2021

Horloge en armband weer laten herstellen en in gebruik genomen

Kort geleden schreef ik over mijn Seiko horloge. Ooit gekocht als cadeau voor mijzelf, volgens mij als beloning voor dat ik 20 jaar geleden wel 30 kilo was afgevallen. Maar ik had het horloge al jaren niet meer in gebruik omdat het te klein was. Die 30 kilo was er weer bij gekomen en de band was te kort door mijn overgewicht.
De band past nu weer en de band van het Casio horloge dat ik gebruikte ging stuk, een goed moment om het dure horloge meer in gebruik te nemen! Ik heb er bij de juwelier (en officiële dealer) een nieuwe batterij in laten zetten, dus nu kan ik op ieder moment van de dag zien hoe laat het is. De kosten van de batterij waren €6,- Dat viel mij reuze mee, ik heb voor batterijen wel eens veel meer betaald!
Het horloge gaat af tijdens het zwemmen, want het is niet waterdicht. Een regenbuitje kan hij wel hebben, hij is wel spatwaterdicht.

Ik had ook nog een gouden armband die ik weer wilde dragen. Ooit ook gekocht als cadeau voor mijzelf. Waarschijnlijk ongeveer 15 jaar geleden. Toen ontving ik nog huurtoeslag, maar ik zat met mijn vermogen aan de bovengrens. Als ik over die grens zou gaan, dan verviel mijn huurtoeslag. Ik had vrij weinig inkomen en daardoor wel recht op huurtoeslag, mits mijn vermogen binnen de norm viel. 

Wat deed ik? Ik kocht een cadeautje voor mijzelf! Een elegant armbandje!
Het armbandje ging een jaar of 6 geleden stuk. Het bleek recent dat er alleen een schakeltje was losgeraakt. Toen ik de armband weer wilde dragen, bleek dat hij veel te ruim was door het recente gewichtsverlies. Er moest 2 centimeter af en nu zit hij weer goed. Kosten: 20 euro. De twee schakeltjes gingen mee naar huis. Als ik zou willen, dan kan ik het goud verkopen à 50 euro per gram.


13 opmerkingen:

  1. Zes euro vind ik ook niet duur voor een nieuwe batterij. Het is een prachtig horloge, en staat je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Batterij voor een horloge koop ik bij Trekpleister of Action, kostenbbijna niets! Corry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In een duur horloge ga je toch niet zelf lopen rommelen voor die €6? Dat geknieper.

      Verwijderen
    2. Helemaal mee eens. Mooi woord ook: geknieper.

      Mooi, stijlvol horloge en mooie armband. Geeft altijd wat extra's aan je verschijning.

      Groet, Elly

      Verwijderen
  3. Ik laat de juwelier ook altijd de batterij vervangen. Het is een heel gepruts!
    Mooie horloge en armbandje Aaf en het staat je heel goed! Fijn dat je ze nu weer kan dragen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nog nooit zelf een batterij in een horloge vervangen. Ik vind het iets voor deskundigen om het zo te doen dat het horloge niet beschadigd wordt en ik er een batterij krijg van het juiste formaat.

      Verwijderen
  4. Ohhh mooi! Zowel horloge als armbandje! Ik vind het horloge heel sierlijk en het past bij alles. Fijn dat ze beiden weer in gebruik zijn na een kleine herstelling. Is anders zonde dat ze niets liggen te doen in je kast.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi hoor, beiden! Heerlijk dat dat ook weer past hè, welverdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi ! Armband en horloge samen om 1 pols staat ook leuk trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sieraden moet je dragen, daar heb je ze voor gekocht. Bovendien staat het je goed.
    Trouwens, de inkoopprijs van fijn goud (24 karaat) per gram ligt rond de 45 euro (koersprijs) dus de juwelier die jou 50 euro voor 1 gram (14 karaat) goud wil geven zal gauw failliet gaan!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die 50 euro geldt voor goud van 24 karaat. Goud van 24 karaat is voor sieraden veel te zacht. Ik denk dat mijn armband 14 karaat is. Het goudgehalte is lager en dus is de opkoopprijs per gram lager. Op hun site vind ik voor 14 karaat €26.

      Verwijderen
  8. Wat super fijn dat je alles weer past! Daar mag je supertrots op zijn!
    Groot gelijk dat je alles door de juwelier hebt laten doen. Mina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Netjes hoor! Nergens voor nodig om alles nieuw aan te schaffen als je voor een paar centen de boel weer aan de praat krijgt! Stijlvol gaat ook nooit uit de mode!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.