vrijdag 17 september 2021

Capuchons!

Truien met capuchons, vesten met capuchons, t-shirts met capuchons, jassen met capuchons. Je komt ze overal tegen!

Ik heb niets tegen functionele capuchons aan regenjassen, winterjassen en zo. Als je daarmee in een stortbui of sneeuwstorm terecht komt, dan heb je er wat aan. Dan houdt zo'n capuchon je hoofd en je haar (min of mee)  droog en warm. Maar kleding met capuchons waar je een jas(je) overheen doet! Die capuchon die doe je niet over je hoofd, want daar is als het wat frisser is geen aanleiding toe, dus zit je met een prop textiel in je nek. En bovendien, je wilt er met zo'n capuchon ook niet uitzien als een drugsdealer. Nu zullen ze mij met mijn 68 jaar niet zo snel voor een dealer aan zien, maar toch .....

Ooit, wel 30 jaar geleden, kocht ik een vest met capuchon en ongeveer 20 jaar later nog één. Vanwege die capuchon heb ik die vesten nooit gedragen als ik naar buiten ging en er een jas over wilde dragen. Die prop vond ik zó akelig voelen en het zag er ook lelijk uit!

In de afgelopen maanden heb ik veel nieuwe en tweedehands kleding gekocht omdat ik veel dunner ben geworden. Behalve capuchons op 2 jassen heb ik geen kledingstukken met capuchons meer gekocht. En de capuchons aan die jassen kunnen er ook nog afgeritst worden. Ideaal!

12 opmerkingen:

 1. Ja, vervelend he? Ik heb ooit een prachtig vest besteld, viel ook heel mooi. Maar niet goed opgelet, zat er een flinke capuchon op. Nog getwijfeld of ik het zou kunnen verstellen, maar dat niet aangedurfd. Nu let ik er extra goed op. Ik vind het heel vervelend om iets bestelds te retourneren, zeker nadat ik verhalen hoorde dat het dan niet opnieuw verkocht wordt. Groet, G

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik draag ook nooit kleding met een capuchon, maar mijn zonen zijn er wel dol op om de een of andere reden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Capuchon opzetten, ding erbij aantrekken, eventuele capuchon opzetten, tegelijk afzetten.. prop textiel vermeden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar die capuchon van trui of vest steekt dan nog wel boven je jas uit en is daar heel lelijk!

   Verwijderen
  2. Heel lelijk valt wel mee. Als de capuchon zo lelijk is dat ie niet op mijn jas mag liggen. Draag ik de trui die eraan zit sowieso niet..die is dan net zo lelijk.

   Niet dat ik veel capuchons heb.. 1 heb 1 wollen mantel met capuchon.

   Verwijderen
 4. Ha! Nog eren medehaatster van capuchons! Ik vind het voor jongeren nog wel aardig, maar voor "onze" leeftijd? Als hij niet functioneel is? Mijn winterjas heeft jammer genoeg een capuchon, maar ik zoek nog een sweatvest zonder - zo lastig als je een rugzak draagt, en voor de vakantie is het alleen extra textiel / extra gewicht en massa om in te pakken, terwijl het ZO overbodig is....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zoontje en dochter met autisme vinden de capuchons van hun vesten handig om over hun hoofd te trekken als er te veel indrukken binnenkomen. Teveel lawaai, te druk, te veel wind enz: capuchon!
  Dus in die zin vind ik kledingstukken met capuchon zálig! Iedereen draagt ze, dus zij voelen zich minder anders.
  Nona

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat het voelt als een veilig cocon!

   Verwijderen
  2. Grappig, Nona, dat doe ik ook. Vind het echt heel fijn soms om een capuchon op te hebben.

   Verwijderen
 6. Ik hou er wel van, als ik me wat minder goed in mijn vel voel, geeft het me een troostend gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je zo'n nekbobbel hebt door ouderdom of te veel computerwerk, kun je die er mee camoufleren. Verder kan ik er weinig nut voor bedenken. Als je klusjes doet en je buigt voorover, valt steeds de capuchon over je hoofd. Net als bungelende lange sjaals en halskettingen vind ik dat een ergernis. Als ik me rot voel, slaap ik dan wel weer graag met een oud T-shirt over mijn schedel gevouwen. Dat voelt ingebakerd en vertroostend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ging juist op zoek naar een mooi lang vest met capuchon, wel zal ik hem de meeste tijd binnen dragen, maar ik vind het heerlijk en lekker warm vooral juist omdat je dan ook wat warms hebt voor in je nek.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.