maandag 20 september 2021

Hoe het gaat met mijn heup

Vandaag is het een week geleden dat ik een nieuwe heup kreeg. Heup nummer 1 kreeg ik op 9 september 2020 en nummer 2 kreeg ik dus vorige week.
Hoe gaat dat?
Je moet op de dag van de operatie al weer lopen. Ik liep na ongeveer 6 uur na de operatie onder begeleiding al naar de toilet en dat ging goed! Ik had wel wat pijn, maar geen ernstige pijn.

Ik had tamelijk hoge verwachtingen van deze tweede heup en ik kan jullie vertellen dat het lopen nog beter gaat dan verwacht. Ik loop nog met rollator, want ik mag nog niet zonder dit hulpmiddel lopen, maar ik loop nu beter dan dat ik in de afgelopen  jaren gelopen heb. Ik liep al heel lang heel slecht en het is verrassend hoe goed het nu gaat. Ik leun nauwelijks op de rollator en ik heb vrijwel geen pijn.
Wat een verschil met een jaar geleden!
Toen had ik 1 nieuwe heup, maar ook een heup die ernstig versleten was en steeds slechter werd. En daar had ik last van, logisch eigenlijk, maar ik realiseer me nu pas hoe die slechte heup mij hinderde in de revalidatie van de eerste nieuwe heup.
Op zich was het een goed besluit om de linker heup eerst te doen, want die deed heel veel pijn tijdens lopen en fietsen en ook in rust. Die andere heup die recent geopereerd is, viel in vergelijking daarmee nogal mee.

Nu ik aan beide kanten een nieuw onderdeel heb, ben ik heel blij! 
Ik kan het iedereen aanraden!

17 opmerkingen:

 1. Fijn om te lezen dat het zo goed gaat en dat je bijna geen pijn meer hebt. Succes met de verdere revalidatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig resultaat he, wat fijn dat dit kan! Goed herstel gewenst, Groet, G

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor het aanraden, maar vind je het erg dat ik, als veertiger, nog even oversla;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De aanrader is alleen voor diegenen die er hard aan toe zijn ;-) Namaak wint het nooit van echt, behalve als het oorspronkelijke gewricht of bot slecht functioneert of zoals bij mijn gehoorbeentjes in mijn rechter oor, gewoon verdwenen is.

   Verwijderen
  2. Nou.....voor mij dus. Maar vandaag te horen gekregen dat ik volgende week donderdag geopereerd wordt. Ik ben zo benieuwd want ik kan bijna niet meer lopen nu. Dus het kan alleen maar beter worden denk ik. Fijn dat het met jou zo goed gaat. Geertje Ovink

   Verwijderen
 4. Wat heerlijk dat het zo goed gaat! Ik, zeventigplusser, heb nog geen onderdelen die aan vervanging toe zijn.
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn voor je dat het achter de rug is en je herstel zo voorspoedig gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om te lezen dat het zo goed is gegaan. Hopelijk mag je snel weer naar huis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, fijn voor je!
  Je raad sla ik (nog even) in de wind tot de tijd dat ik hem nodig heb. Akkoord?
  Hopenlijk gaat je verdere herstel net zo voorspoedig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi dat het zo voorspoedig gaat! Je hebt vast veel profijt van je voorbereidingen in de afgelopen periode. Heel bemoedigend nieuws allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi dat alles goed gaat. Van dichtbij heb ik gezien dat het soms ook ander gaat. Je moet het treffen.Zelf heb ik gelukkig nog geen reparatie onderdelen nodig, dus die aanrader laat ik nog even aan me voorbij gaan. Zolang alles werkt hou ik de oude onderdelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel fijn Aaf dat je zo blij bent en dat het goed gaat! Wat hij hebt met heupen heb ik met tanden, ik kan iedereen implantaten aanraden! (Helaas wel prijzig, maar dan ben je wel voor lange tijd klaar.)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi te lezen dat het zo goed verloopt. Geef jezelf als kadootje straks maar goede wandelschoenen. Geniet van de vooruitgang.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed verhaal; fijn he, 2 functionerende heupen! Heupoperaties zijn relatief simpel en je revalideert snel. Mijn 2 kunstheupen en ik zijn heel tevreden. De kunstknie die ik ook nog nodig bleek te hebben, was een ander verhaal... Maar ja, als lopen en fietsen daarna weer probleemloos kunnen, is het het alleszins waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat knieën meer problemen geven bij revalidatie. Mij nicht die even oud is als ik heeft recent twee nieuwe knieën gekregen en dat gaat een stuk minder vlot dan bij mij en mijn broer (broer en ik beiden twee nieuwe heupen). Nicht denkt dat het met de tweede knie ondanks langdurige revalidatie nooit weer helemaal goed komt. Lopen blijft bij haar vrij moeizaam.

   Verwijderen
  2. Pfff 2 kunstknieën is ook echt heel erg zwaar!

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.