vrijdag 15 oktober 2021

Al wéér een nieuwe jas! Ik raak nog koopverslaafd 🤣

Ik was in de kringloopwinkel voor nog een (of meer) warme trui(en). Helaas waren die er niet in mijn maat. Wel vesten, maar geen truien. Vesten genoeg, ik wilde een trui voor onder een van mijn vesten,  maar die waren er niet. Niet getreurd, een volgende keer misschien beter!

Maar ik vond wel een leuke jas! Wat bleek, het anti-diefstal-kaartje zat er nog in. Hij was nog helemaal nieuw!
Mijn hulp zei gisteren:
"Misschien is de jas geweest van iemand die vlak na aankoop overleed!"
En zoiets dacht ik bij aankoop ook al! Iemand die nooit in de gelegenheid geweest is om de jas daadwerkelijk te dragen, want er kwam iets tussen. Een ernstige ziekte en misschien wel vrij snel daarna het overlijden. Een beetje een raar idee, maar ik het hindert mij niet om hem met plezier te gaan dragen. Hoewel ik me goed zou kunnen voorstellen dat het mensen weerhoudt de jas aan te schaffen.
Dat was waarschijnlijk wel de reden waarom de jas er al ongeveer 3 weken hing. Ik had de jas al zien hangen toen ik na mijn operatie voor de eerste keer bij de kringloop kwam. Ik vond toen nog dat ik komende winter aan 2 jassen wel genoeg had en inmiddels heb ik er dus 4!


Winkelkaartje met ingeplakte beveiliging
De buitenkant van de gevoerde jas is van 100% katoen. Als het heel koud is, zal hij waarschijnlijk niet warm genoeg zijn, maar dat merk ik vanzelf! Dan stap ik over op één van mijn andere jassen.

Zou jij een nieuwe jas uit de kringloop kopen?

28 opmerkingen:

 1. Misschien vond de persoon de jas uiteindelijk toch niet leuk en daarom niet gedragen. Gebeurt vaak genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me waarschijnlijker dan dat de vorige eigenaar dood ging.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke jas. Geniet ervan en anders kun je het altijd weer weg doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is een hele mooie jas! Zeker, ik koop regelmatig kleding in de kringloop, nieuw of gebruikt. Als het maar heel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja natuurlijk zou ik een nieuwe jas uit de kringloop kopen.Die kan daar om allerlei redenen hangen.Dat de vorige eigenaar overleden is en vooral dat daarom die jas nog niet verkocht zou zijn heb je zelf bedacht toch ?
  Heel leuke jas!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ja hoor ik koop bijna alles uit de kringloop behalve mijn sportkleding, ondergoed en sokken. Schoenen doe ik jaren mee en koop ik als het uitkomt soms bij de kringloop soms nieuw. Sportschoenen kool ik altijd nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beslist. Mijn beste aankoop ooit was een lange AGU-regenjas voor € 15 of zo. De mijne lekte en ik moest echt een nieuwe. Ze kostten toen tegen de € 100, dacht ik. En in de kringloop hing deze. Zelfde kleur, zelfde maat, nog in de vouwen. Ik gebruik hem al 12 tot 15 jaar inmiddels!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al mijn jassen zijn uit de kringloop net zoals 90% van mijn bovenkleding.
  En ook mijn bikini en 2 bh's komen ervandaan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja hoor... draag al jaren lange regenjas gekocht voor 7,50
  Maar de prijzen zijn hier gestegen en de kwaliteit minder geworden.
  Prachtige jas trouwens.
  Fijne dag Marle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik denk het wel! Ik zou er zelfs erg blij mee zijn : )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja hoor. Ik heb na het overlijden van mijn moeder ook een aantal kledingstukken weg moeten doen die on gedragen waren of zelden gedragen. Ze ging op het laatst snel achteruit. Ik heb nog in het tehuis gevraagd of er dames waren met dezelfde maat die krap zaten en de spullen goed konden gebruiken. Dat bleek niet het geval en dan komt de kringloop in zicht. Je hoopt dan dat de nieuwe eigenaar de kleding met veel plezier af zal dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Meestal wordt het anti-diefstal kaartje er toch uitgehaald bij aankoop?
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee. Het is al heel lang geleden dat ik kleding in die winkel kocht, dus ik weet niet hoe het daar toegaat. Misschien piept zo'n beveiliging niet meer als hij langs een apparaatje is gehaald?

   Verwijderen
 12. Mooie jas. Er zijn meer redenen te bedenken waarom de jas nog nieuw is: gewichtsverlies, gewichtstoename,miskoop, garantietermijn verstreken, bon kwijt etc.
  Ik zou geen problemen hebben met een nieuwe jas uit de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tuurlijk wel. Als de jas goed is en de prijs ook.
  Helaas wordt zelfs de kringloop erg duur. Veel spullen worden hier in de kringloop duurder verkocht dan het oorspronkelijk nieuw was. Zelf krijgen ze alles gratis en het winkelpersoneel betalen ze ook niks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies..
   Hier koopt de kringloop nu zelfs op van marktplaats. Laatst had mijn vader een boek verkocht op marktplaats voor 4 euro. En een dag of 3 later loop ik door de kringloop. Precies dat boek(naam erin) voor 25 euro in de schatkast.. met de medewerker ernaast die het bij pa thuis had opgehaald. Boek kost nieuw 21,95.
   Lekker dan. Maar ik vraag me af of ze eraf gaan komen.

   Vroeger scoorde ik wel eens wat. Nu is het vooral rommel of duurder dan nieuw.

   Verwijderen
  2. Er worden bij Bol.com ook tweedehands boeken aangeboden die duurder zijn dan de nieuwprijs. Absurd!
   Hier is de kleding voor volwassenen nog wel goedkoop. De jas was 4 euro. Ik vind de kinderkleding wel weer vrij duur, maar misschien zijn die in de gewone winkel nog wel veel duurder. Ik loop al jaren heel slecht, waardoor winkelen een kwelling was, ik kwam dus nooit in winkels, alleen als het absoluut noodzakelijk was.

   Verwijderen
 14. Ik koop helaas regelmatig kledij die ik dan toch niet draag. Omdat dan blijkt dat er irriterend stikgaren is gebruikt bijvoorbeeld waardoor ik heel de tijd jeuk heb. (ondertussen weet ik bijvoorbeeld door scha en schande ondervonden dat ik echt niks met glitterdraadjes randjes moet kopen ... ) . Of omdat het toch niet zo goed zit als ik dacht. Ik heb dan in de winkel een berg kleren aangehad die ik allemaal mooi vond maar die niet pasten. En dan is er 1 ding tussen dat wel lijkt te passen, toch in vergelijking met de rest. maar eens thuis gekomen blijkt dat eigenlijk ook niet echt te passen, is dat bijvoorbeeld veel te groot .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik voorheen ook vaak. Wat me nu meer helpt is online bestellen. En ook de merken vanwaar ik weet dat die goed passen. Thuis kan ik er wat langer over nadenken. Tegenwoordig koop ik echt alleen iets waar ik 100 % gelijk me fijn in voel. Bij twijfel retour.

   Verwijderen
 15. Het kan ook een gestolen jas zijn, want waarom zit dat anti diefstal kaartje er nog aan?. En dat diegene spijt krijgt of hem niet kwijt kan/ wil dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de jas te goeder trouw gekocht. Ik ging er niet van uit dat hij gestolen was.

   Verwijderen
  2. Iemand die vergeet dat kaartje eruit te knippen is niet meteen dief.
   Er zijn best veel mensen die dat soort labels vergeten uit hun kleding te knippen, dragen de kleding en gaan een andere winkel binnen waar het alarmpoortje afgaat terwijl ze niets in hun handen hebben.

   De kans dat kleding een miskoop was, bon kwijt, gewichtsverandering etcbis denk ik groter dan dat het door overlijden bij de kringloop beland is.

   Mij maakt de oorzaak niets uit zolang het maar heel is en bij mij past. Zowel nieuwe als tweedehands kleding was ik eerst voordat ik jet draag.

   En inderdaad wat al eerder is gezegd; de kringloop is in prijs flink gestegen en de kwaliteit is slechter. Ik kok regelmatig spullen tegen die o.a
   van de spotgoedkope "actieve winkel" vandaan komem en daar nieuw goedkoper zijn dan bij de kringloop.
   Jassen zijn hier vaak vanaf €7.50

   Verwijderen
 16. Soms krijgt de kringloopwinkel restpartijen van grote ketens. Is opgedragen. Nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat zie ik ook wel eens.
   Bij mijn kringloop van Leger des Heils hangt kleding die wordt gemaakt bij een organisatie wordt gemaakt, vroeger heette dat de sociale werkplaats.

   Verwijderen
 17. Die kaartjes worden er in de winkel na aankoop niet afgehaald, maar bij de kassa gedémagnetiseerd, zodat de scanpoortjes er niet op reageren. Het kaartje wijst dus absoluut niet op diefstal.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk om te speculeren hoe die jas daar komt en van wie en waarom. Ik ga voor de volgende reden: impulsaankoop van iemand die er te lang mee heeft gewacht om terug te brengen, of simpelweg te lui was om terug te brengen. Maakt verder niet uit, jij kan er je voordeel weer mee doen Aaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook ik ga regelmatig naar een Kringloopwinkel en vind er echt hele leuke dingen.
  Ik geniet dubbel van elke aankoop, omdat ik het voor een appel en een ei koop en iets een tweede leven krijgt in plaats van zomaar in de kliko te belanden. Het is mijn manier om verspilling tegen te gaan. Kleding die ikzelf niet meer draag, gaat ook altijd naar de Kringloper.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zou geen enkel probleem hebben met het kopen van tweedehands kleding, of een jas - ik heb zelfs een tweedehands bed! (Matras is wel nieuw overigens). Ik vind het een fijn en mooi bed - en ja, er kán iemand in overleden zijn, er kan in gevreeën en gevochten zijn, er kan een kind in geboren zijn.... So what?

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.