woensdag 20 oktober 2021

De zorgpremie 2022 wordt meer verhoogd dan gedacht

Gisteren werd door DSW de zorgpremies voor 2022 bekend gemaakt. Eerst werd verwacht dat de premie met 2,75 euro per maand  omhoog zou gaan, maar dat werd uiteindelijk 3,25 euro per maand.
Uiteindelijk scheelt dat niet heel veel.
De verhoging zou eerst nog meer zijn, maar "volgens DSW heeft de coronacompensatie van de overheid voor zorgverzekeraars, de zogenoemde catastroferegeling, ervoor gezorgd dat de zorgkosten niet nog meer zijn gestegen. De maandelijkse zorgpremie zou anders 7,50 euro hoger zijn geweest." (Bron: NOS).

Vergeleken met dat laatste bedrag valt het nog mee. De premieverhoging wordt daarmee in totaal €39, 00 per jaar. 

In totaal wordt de jaarpremie 1533 euro. 


11 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Aaf,
  Lees graag je stukjes. Wij ook bij DSW. Denk typefout hoogte jaarbedrag?
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef niet over de hoogte van het jaarbedrag, maar over het bedrag waarmee dit jaarbedrag verhoogd is.

   Verwijderen
  2. Ik heb de totale jaarpremie later nog toegevoegd. Daar komt dan voor diegenen die het eigen risico opmaken nog 375 euro bij.

   Verwijderen
  3. De verhoging valt mij mee, ik had minstens €6 à €7 euro per maand verwacht ivm de kosten van de extra IC-patiënten,
   Zo prettig dat DSW de tarieven altijd zo vroeg bekend maakt.
   Thea

   Verwijderen
 2. Of het meevalt weet ik niet. Voor 2 personen is dat 65 euro. Terwijl pensioen in 10 jaar tijd niet gestegen is. Alle abonnementen en premies gaan met enkele euro's omhoog. Als je dat allemaal bij elkaar optelt wordt het besteedbare inkomen steeds minder en na 10 jaar merk je dat echt wel. Gr. Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens dat het niet meevalt als je alle prijsverhogingen bij elkaar optelt (ook de gestegen energieprijzen!) en dat afzet tegen het feit dat de pensioenen al jarenlang niet verhoogd zijn.

   Verwijderen
  2. Pensioen opgebouwd heb ik niet, wel een hypotheekvrij huis en voldoende spaargelld.
   De AOW gaat ieder half jaar omhoog.
   Thea

   Verwijderen
  3. Hier stijgt ook alles behalve het salaris. En welke elk jaar meer afdragen voor een pensioen dat over 40 jaar als we eindelijk 74 zijn echt niet meer wordt uitgekeerd. De afgelopen 15 jaar zijn we wel 200 euromper maand meer gaan afdragen voor een pensioen dat al gezakt is van 2500 euro naar 1800 euro met alle secundaire voorwaarden(uitbetaling aan partner bij overlijden) slechter.
   Ik zou er wat voor geven om al jaren terug rond mijn 60e met pensioen te zijn gegaan.

   Verwijderen
 3. Of de verhoging meevalt hangt toch grotendeels samen met wat je inkomen is. Ik betaal met mijn minder dan modale inkomen net zo veel als iemand met een meer dan modaal inkomen en dan ben ik ook nog eens heel goedkoop voor mijn zorgverzekering , want het is toch al ruim 6 jaar geleden dat ik zorg nodig had. Nu weet ik dat ik daar geluk mee heb en niet alleen uit financieel opzicht, maar met mijn inkomen is het toch wel eens zuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een laag inkomen hebt, dan kom je misschien in aanmerking voor zorgtoeslag. Je hebt al heel lang geen zorgkosten, dus hoef je geen eigen risico te betalen en kun je overwegen om te kiezen voor een verhoogd eigen risico.
   Marjet

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.