vrijdag 1 oktober 2021

Herfstwandelingen

Nu ik een nieuwe heup heb, maak ik veel wandelingen. Allemaal met rollator, want zonder mag nog niet. Ik zou ook met krukken kunnen lopen, maar ik geef de voorkeur aan mijn rollator.
Ik loop veel meer dan dat ik in jaren gelopen heb.
En dan kom je nog eens ergens.
Nu het herfst wordt, vind ik paddenstoelen, rozenbottels en andere bessen:

langwerpige rozenbottels

Mini paddenstoelen

Iets grotere paddenstoelen

ronde rozenbottels

En zelfs een ooievaar! Heel mooi gedaan, deze ooievaar. Ik heb wel veel slechtere gezien!

Ooievaar

10 opmerkingen:

  1. Wat moet het veel voldoening geven dat je nu lekker kunt gaan wandelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk voor je om je wandel-tekort te kunnen inhalen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat fijn dat je nu weer een eind kunt wandelen zeg ! De herfst is zo mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn voor je dat wandelen zo goed gaat.
    Ik heb vorige week een rollator gekocht bij de kringloop en ben nu aan het oefenen. Volgende week heb ik hem nodig om in Amsterdam te wandelen bij de beeldententoonstelling Art Zuid.
    Voooral dat je kan zitten vind ik dan handig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een rollator loopt het het fijnst op een helemaal vlakke ondergrond, zoals op asfalt of binnen op laminaat of zeil of zo. Als het trottoir er slecht in ligt of als de weg uit klinkers bestaat, is het zwaar duwen met de rollator. Ik probeer steeds zo veel mogelijk een route te kiezen die niet al te hobbelig is.
      Wat ik inderdaad een enorm voordeel vind aan een rollator: je kunt er even op zitten en uitrusten!

      Verwijderen
  5. Wat fijn dat de operatie achter de rug is Aaf! Geweldig dat je ook meteen weer veel mobieler bent. Ik ben blij voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk dat je weer pijnvrij kunt wandelen. Geniet ervan!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tjonge, jij gaat wel als een trein zeg! En dat is natuurlijk ook wel een stuk "loon naar werken" door al je gefietst en voorbereiding voor de operatie, maar toch, fantastisch dat het zo goed gaat.

    Bij mij nog geen half jaar geleden, en nu komt er pas echt schot in. Heb vorige week eindelijk weer echt mee kunnen doen met sporten (sportief wandelen met oefeningen).

    Ik had ook een rollator uit de kringloop, voor gebruik binnenshuis, handig om je bord eten of je drinken te vervoeren. Buiten liep ik op krukken, na een paar weken in "nordic walking style" (of langlauf), dan loopt het wat actiever, minder leunen en meer afzetten als het ware.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Aaf, wellicht dat je nu anders op de benen staat nu je je nieuwe heup hebt gekregen. Het kan dan een goed idee zijn om je rollator opnieuw af te stellen met behulp van wellicht je fysio. Dit wordt nogal eens vergeten. Beetje hoger of lager doet veel voor je houding...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuke tip! Ik merkte een weekje geleden dat de handvatten naar mijn gevoel een beetje te laag stonden. Ik heb ze inmiddels wat hoger gezet, waardoor ik wat minder op de rollator leun en meer rechtop loop. Dat voorover leunen deed ik eerst wel, om mijn heup niet te zwaar te belasten. Dat heb ik niet meer nodig, het gaat nu vooral als ondersteuning bij de balans en niet meer om mijn lichaamsgewicht over de rollator en mijn benen te verdelen.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.