zondag 10 oktober 2021

Mijn gasverbruik loopt nu snel op! Mijn stroom- en gasverbruik in de afgelopen week.

Vanochtend was het hier 1 graden. Nog net boven nul! Buiten hè, gelukkig niet binnen. Binnen was het 17,5 graad. Voor mij net wat te koud nu ik een koukleum geworden ben! Dus zette ik de thermostaat op 19,5. Een stuk beter!

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 40):

GAS ->  8,9 m3.
In week  39 gebruikte ik 3,3 m3.

STROOM ->  12  kWh
In week 39 gebruikte ik 13  kWh.

De nachten worden nu duidelijk kouder. Het stookseizoen gaat beginnen. Met hoge prijzen voor gas en stroom helaas!

Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 100 cent per m3 gas en 33 cent per kWh: € 12,86

In dat bedrag zijn de vaste kosten niet meegerekend.

8 opmerkingen:

  1. 19,5 is voor mij veel te koud. Ik prefereer 22.

    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Warm gekleed en met een dekentje over mijn knieën is het voor mij warm genoeg. Als ik in een t-shirt zou lopen, dat zou ik ook kiezen voor 22 graden, of zelfs warmer. Maar ik bespaar liever op gas en dus ook in mijn portemonnee en vind een trui en een warm vest prima.

      Verwijderen
    2. Hangt ook van je activiteiten af, Aaf. Als thuiswerkende kantoormuis is 19,5 te koud.pIk vond het een eye opener uit een training over ergonomie, dat je een verkrampte werkhouding kunt krijgen van jou met daardoor lichamelijke klachten. Gelukkig ligt mijn werkkamer op het zuiden en heb ik de kachel er nog niet aan hoeven doen. Maar dan draag ik ook nu al drie lagen kleding - een T-shirt is er niet bij!

      Verwijderen
    3. Hier komt de thermostaat normaal gesproken niet boven de 18.
      Een lagere temperatuur went gauw, al moet je natuurlijk wel een laagje extra kleding dragen.

      Een hartelijke groet van Jo.

      Verwijderen
  2. Ik heb de thermostaat ook standaard op 18°C. Maar als ik naar bed ga dan zet ik de CV installatie uit. Maar als het waar is dat Poetin met opzet de gaskraan naar Europa dichtzet, kunnen we het probleem krijgen zoals eerder ook de Oekraine die geen gas meer geleverd kreeg. Dan wordt ook 18°C een onhaalbare luxe.

    Afgelopen week heb ik een 4 seizoenen dekbed set gekocht voor €29,95 bij de Action. Een enkel winterdekbed was goedkoper, maar hiermee kan ik wat makkelijker aanpassen aan de temperatuur in huis. Warm. minder warm, heel erg koud? Het weer kan ik niet voorspellen. Met Poetin`s grillen kan ik rekening houden.

    Mensen met een houtkachel hebben nu geluk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hun buren niet. Die zitten in de stank.

      Een hartelijke groet van Jo.

      Verwijderen
    2. Schijnt dus niet waar te zijn dat Poetin de askraan dichtzet: https://www.parool.nl/columns-opinie/rusland-draait-gaskraan-dicht-lariekoek-europa-dankt-de-energiecrisis-aan-zichzelf~b832995d/

      Verwijderen
    3. Bij Dilling heb ik merinowollen leggings gekocht 2 stuks, die zijn fantastisch lekker warm als je stil moet zitten bij het thuiswerken en ook heb ik nog 2 doodgewone hemden gekocht. Nu kan de thermostaat op 18,5 want ik voel nu echt geen kou meer. De leggings zijn niet goedkoop maar de investering waard, eenmalig 39 per stuk. Maar ik kan weer relaxed werken bij een lage temperatuur en ben niet meer verkrampt van de kou zoals vorige week

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.