maandag 11 oktober 2021

Mijn spijkerjasje

Rond mijn 18e was ik dun en had ik een leuk spijkerjasje.
Hoe dun?
Ik weet niet meer wat voor maat ik had, maar ik was 57 kilo bij een lengte van 179 centimeter, dus tamelijk dun!

In januari jl. wilde ik graag opnieuw een spijkerjasje. Zoiets had ik in geen jaren gehad, maar in mijn huidige maat leek me dat wel leuk. Ik koos voor grijs en het jasje bevalt goed. Achteraf gezien had ik toch liever een klassiek blauw jasje gehad, maar op het moment dat ik het jasje bestelde, leek grijs mij leuker, daarom heb ik nu een grijs spijkerjasje. Het zit lekker en is redelijk warm.
Grijs is een beetje saai, daarom draag ik hem met een kleine broche.

Spijkerjasje (niet tweedehands, maar nieuw gekocht)

Leuk om weer een spijkerjasje te hebben, ik ben er blij mee! Ik zal het jasje in de winter niet dragen, hij is voornamelijk voor het late voorjaar, de zomer en de vroege herfst bedoeld, zeg maar tussen eind mei en half september. Het is nu al weer een beetje te koud voor het katoenen jasje!

11 opmerkingen:

 1. Maar met een coltrui er onder is hij ook leuk!Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen met hoeveel plezier je je zelf nu aan het optuigen bent. Mocht je beslist blauw willen. En er geld voor over hebben. Ik verf heel veel kleren. Kom ik saaie kleurtjes tegen. In de aanbieding of bij de kringloop . Het gaat allemaal de wasmachine in. Twee potjes op een halve machine.. Ze hebben ook spijker blauw juist om spijkerkleding er weer uit te laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik een jaar of dertig was kocht ik een Levi's spijkerjasje.Dat heb ik gedragen tot het totaal versleten was, heeel lang dus want goede kwaliteit.Daarna hing het nog lang in mijn kast, kon het niet weggooien , was er aan gehecht. Daarna nooit meer een spijkerjasje maar wel spijkerbloezen die zijn ook erg praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vorig jaar kwam ik er in de kringloop ook een tegen een wat kortere en heb hem graag gedragen deze zomer.
  Ik denk dat het de vierde is die ik in mijn leven heb gedragen vanaf dat ik 16 was, tot ze echt versleten waren en ze gaan gelukkig lang mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het handige van een spijkerjasje is dat je ze als buitenkansje kunt dragen op warmere dagen en als binnenjasje op koelere, met een col of een gebreide trui er onder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een buitenjasje bedoelde je waarschijnlijk, ik denk dat de autocorrectie er buitenkansje van maakte. Ik gebruikte het jasje ook steeds als buitenjasje, maar met een trui er onder zou ik het in de winter ook kunnen dragen. Ik weet niet of de winterjas er overheen past, dat zou dan wel moeten.

   Verwijderen
 6. Hartstikke leuk! En als je echt graag een blauwe wilt, je verslijt zoiets nauwelijks: die van Levi's zijn erg fijn.

  Leuk met een dun shirtje, als jasje, zelfs met een trui eronder. Altijd te combineren. En als je de mouwen 1x omslaat is het ook al een heel ander gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verslijt een spijkerjas in 3 jaar.. het is dan ook de jas die ik altijd pak als het warmer dan 10 graden en droog is. Na 3 jaar ben ik door de ellebogen heen en het mooie is er voor de rest ook wel af. Merk maakt weinig verschil. Een duur merk houdt misschien een maand of 2 langer. Beslist niet het dubbele waard dus.

   Verwijderen
 7. Met een omslagdoek kun je ´m ook wat langer doordragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Aaf, dat was zeker dun! Ik ben 8 cm langer dan jij en weeg een paar kilo meer dus ik weet waar ik het over heb! Leuk een spijkerjasje. Ik heb een lichtblauwe (Hema) en zou ook wel een donkerblauwe willen. Ik draag het graag en zelfs wel eens naar het werk met een rokje, bloesje en hakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er woont hier in de buurt een oudere mevrouw die draagt altijd spijkerjasjes vol gespeld met gehaakte bloemen en/of seizoen gerelateerde decoraties. Ik moet altijd even glimlachen als ik haar langs zie lopen, misschien wel een beetje extra glimlachen omdat dit een vrij chique en conservatieve wijk is en ze met haar 68 jaar gewoon heerlijk versierd door het leven blijft gaan :)

  En als het op jeans aankomt is blauw toch eigenlijk de saaie kleur en grijs juist een beetje unieker. Ik vind het in ieder geval een heel mooi jasje, met of zonder speld. Bovendien biedt grijs nog veel meer mogelijkheden om er een leuk kleurig shirt onder te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.