maandag 6 december 2021

Hoeveel kostte dat nu, die nieuwe heup met alle zorg er omheen?

In september 2020 kreeg ik mijn eerste nieuwe heup en in september dit jaar was de andere heup aan de beurt. Van dit jaar zijn nog niet lang niet alle declaraties van de zorgverleners binnen bij de zorgverzekering. Van de revalidatiekliniek en van de fysiotherapie zijn nog geen declaraties binnen en ook niet van het consult en foto's na de operatie, daarom maak ik voor nu een overzicht van de declaraties van vorig jaar.

operatie + verblijf in ziekenhuis 7.769,96
telefonische consulten internist ivm diabetes, ook tijdens opname 388,76
polikliniekbezoeken/ consultaties op afstand bij slijtage van de heup 184,67
foto's heup 45,49
wijkverpleging, 3 weken + 5 dagen 915,17
fysiotherapie 301,89
revalidatie, 16 dagen 6036,91

€15.642,85


Het totaalbedrag dit jaar zal een beetje verschillen van vorig jaar. Omdat ik in september, bij de operatie van de 2e heup geen insuline meer nodig had, is er nu geen internistenhulp gedeclareerd. Dat scheelt weer! En daarnaast van de revalidatie wat korter, dus ik verwacht ook daar wat lagere kosten. Maar in totaal vind ik het toch een gigantisch bedrag, al die zorg.
Er ontbreekt ook nog een kostenpost. De medicijnen zijn er niet in meegenomen: zware pijnstillers en zalf om de bacterie Staphylococcus aurus te bestrijden die ik bij mij droeg.
Als ik alle declaraties van dit jaar binnen heb, waarschijnlijk in het voorjaar van 2022, zal ik een blog schrijven over de kosten van de heupoperatie en de zorg in 2021.

Ik vind die €15.642,85 een enorm bedrag, maar een nieuwe heup gaat gemiddeld 15 jaar mee. Dan is zo'n heup vaak aan revisie toe. Als je het omrekent per jaar, dan kost 1 nieuwe heup ruim 1000 euro per jaar. Als je het zo bekijkt, dan valt het nog wel weer mee!

12 opmerkingen:

 1. Goedemorgen

  Het is een heel bedrag. Wel goed om die declaratie te zien. Maar maak je er niet druk om je bent er mee gered. En je leeft nu veel comfortabeler. Heb een fijn dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent het waard Aaf! En wees wel, zonder operatie was het misschien nog duurder geworden: meer thuiszorg, meer kans op depressie. Je had een grotere claim op je kinderen kunnen leggen voor mantelzorg, zodat je kinderen minder konden werken (en dus minder belasting kunnen betalen). Ik heb ooit ook een dure behandeling ondergaan, maar het is het iedere dag waard! Ik werk weer volledig (in plaats van arbeidsongeschikt te raken), kan weer zorgen voor mijn kind. Dat is voor mij, maar ook voor de maatschappij heel waardevol! Inmiddels heb ik geleerd dat ik toch het liefst ‘normaal’ ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je word nog de Vrouw van 6 miljoen. We moeten zuinig op je zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een schijntje voor de kwaliteit van leven die je ervoor hebt teruggekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens!!

   Verwijderen
  2. Ik ben heel blij met deze betere kwaliteit van leven! Héérlijk om beter en zonder pijn te kunnen bewegen!

   Verwijderen
 5. Zelfzorg pijnstillers, fysiotherapie voor de jarenlange klachten,wmohulp vanwege de beperking. Dat loopt ook in de papieren.

  En dan de niet financiële kant.. de pijn, de energie die het kost, de beperking (als je ergens niet heen kuntnomdat je niet voor de deur kunt parkeren. Of niet naar het museum omdat je geen kwartier kunt staan en lopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook wel heel benieuwd hoeveel je zélf moest betalen voor de heupoperatie en revalidatie 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naast de premie zorgverzekering en het eigen risico helemaal niets. en eigenlijk was het eigen risico al helemaal opgebruikt vanwege de medicijnen (voor astma, diabetes, hoge bloeddruk en schildklier) die ik in 2020 gebruikte. Dus geen extra betalingen vanwege de heupoperatie. Maar ik denk dat dit ook geldt voor mensen die andere kwalen hebben waardoor ze het eigen risico al op hebben en vervolgens geruime tijd met corona op de IC liggen. Die hoeven voor deze zorg ook niet extra te betalen.

   Verwijderen
 7. Mooi dat dit helemaal binnen de dekking valt. Er zijn wel behandelingen waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Fysiotherapie, bijvoorbeeld. Daarvoor met je een aantal behandelingen zelf betalen en als je er meer nodig verwacht nodig te hebben, kun je je vooraf nog bijverzekeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een aanvullende verzekering, o.a. voor fysiotherapie. Daardoor valt het binnen de verzekering.

   Verwijderen
 8. Wat fijn dat het zo werkt en dat wij in een verzorgingsstaat leven en dat wij allemaal kunnen rekenen op zorg ook als je het zelf niet kan betalen of niet alles kan betalen. In andere landen is het een stuk slechter gesteld met de zorg en andere sociale voorzieningen! Ik draag als belastingbetaler graag mijn deel bij, heb daar ook nog nooit moeilijk over gedaan of geprobeerd dat te ontduiken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.