dinsdag 7 december 2021

Sinterklaas en mijn verjaardag

Gisteren was ik jarig!
Vanwege corona besloot ik voor de viering van mijn 69e verjaardag aan te sluiten bij de sinterklaasviering met mijn dochters, kleinkinderen en schoonzoons. We kwamen bij elkaar nadat alle zelftests bij volwassenen negatief waren. Oudste kleinzoon was recent nog getest, en negatief bevonden, omdat hij verkouden was. Helaas moest hij daardoor de sinterklaasviering op school missen, maar de pieten kwamen bij hem langs om te strooien en een cadeau te brengen. Heel fijn voor een verkouden kleuter. Sinterklaas was hem niet vergeten!
We waren op 5 december gezellig bij elkaar. Voor de volwassenen waren er lootjes getrokken, die kregen een (aantal) cadeau(s) rond de 30 euro en de kleintjes kregen een beperkt aantal leuke cadeaus. De hoeveelheid cadeaus is in voorgaande jaren veel groter geweest, waardoor de sinterklaasviering veel te lang duurde. Nu was het voor mijn kleindochter van 1,5 jaar nog steeds een beetje te lang,  want die was na het eerste pakje lekker in een hoekje met haar cadeau gaan spelen, maar de vijfjarige kleuters vermaakten zich uitstekend!
En ik kreeg zoals altijd, dubbel cadeaus! Ik moet ook altijd flink mijn best doen om 2 verlanglijsten te maken, èn voor 5 december, èn voor 6 december, mijn verjaardag!

Wat kreeg ik?
Voor mijn verjaardag:

 • Een leuke familiefoto die genomen was in oktober jongstleden. Die heb ik inmiddels ingelijst en hangt in mijn woonkamer. Heel leuk om weer een nieuwe familiefoto te hebben! Hij is inmiddels al weer een klein beetje verouderd omdat mijn jongste kleinzoon toen nog net niet geboren was. Die werd nog geen twee weken na het maken van de foto geboren. Hij komt op de volgende foto!
 • Een kabelhaspel. Mijn oude was gekocht rond 1982 en ik zag laatst dat de buitenkant van de kabel binnenin de haspel kapot was. De binnenbekabeling was lag bloot en werd niet meer goed beschermd door een buitenlaag. Niet veilig, leek mij, dus er moest een nieuwe komen.
 • Een weeknotitiekalender, waar ik in een weekoverzicht alle afspraken en andere zaken op kan noteren


Voor sinterklaas

 • Een chocoladeletter
 • Het boek: De jongen, de mol, de vos en het paard
 • Het boek: Mend over visible mending, over het oplappen van kleding, met heel veel technieken hoe je op een mooie manier kledingstukken tegelijkertijd kunt repareren en mooier maken. Ik schreef er hier en hier al over.

 • Een thriller van Jo Nesbø. 

  Wat een verwennerij! Ik ga er lekker van genieten de komende tijd!
  Fijn lezen, aquarelleren, leren aan de hand van het boek Mend hoe je duurzaam en mooi kleding kunt verstellen.

17 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd Aaf! Geniet van je cadeaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Fijn om het samen met de familie te kunnen vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Aaf. Het klinkt als een heel gezellige viering. En wat heb je leuke dingen gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat heb je aan kadootjes weggegeven? Ook iets zelfgemaakts?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gaf twee boxen met DVD-series. Op de verlanglijst stond niet iets wat je zelf kunt maken. De DVD boxen die ik kocht waren wel tweedehands en in die zin best duurzaam.

   Verwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! Het boek ‘de jongen….’ Is een geweldig boek, daar blijf je plezier aan bekeven.
  Heerlijk om samen met kinderen en kleinkinderen pakjesavond te vieren.
  Je bent een gezegend mens!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Jullie hebben een gezellig feest gehad zo te lezen. Daar kun je weer een tijdje op teren. Nu maar genieten van je cadeaus. Ik zie het al helemaal voor me. Kopje thee, een stukje chocoladeletter en dan bezig zijn met een van je boeken. Veel plezier!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En wat een leuke cadeau's allemaal. Geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hartelijk gefeliciteerd!
  Fijn dat de school aan je zieke kleinzoon dacht. Ik zat lang geleden in de ouderraad en organiseerde o.a. het Sinterklaasfeest op school. Het was altijd een heel geregel om de Sint ook bij de zieke kinderen te krijgen…
  Het boek de Jongen…. is prachtig. Echt een boek om steeds even te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alsnog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. De tekeningen vd jong paard etc volg ik via Insta, zo leuk en vaak ook korte animaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog gefeliciteerd. Klinkt allemaal heel gezellig en prettig. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd Aaf met je verjaardag, nog vele goede en gezonde jaren. Ik hoop je blogs nog lang te mogen lezen. E

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd Aaf! Je bent zeker verwend, en het klinkt als een leuke viering!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alsnog proficiat!
  Fijne cadeaus heb je gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd, en nog vele goede jaren.
  Geertje Ovink

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alsnog van harte gefeliciteerd! Wat ben je verwend! - Met een feestje én met cadeaus. wil je ons de titel etc. van het boekje Mend over visible etc. geven? DAt klinkt wel heel interessant en leuk - misschien iets om aan onze vrijwilligers te geven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je vindt het boek hier: https://www.bol.com/nl/nl/p/mend/9200000131117082/?bltgh=mU9PsvYi2pdRgxse66VFYw.2.13.ProductImage
   Niet duur €8,69, maar wel in het Engels. Dat is misschien een nadeel voor mensen met onvoldoende taalvaardigheid in het Engels. Het boek is wel rijk geïllustreerd, daar heb je ook echt heel veel aan. Ik leer altijd veel meer van plaatjes als van beschrijvingen.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.