woensdag 8 december 2021

Is AH Premium à 12 euro per jaar voordelig voor mij?

Voor 12 euro per jaar maak je van je gewone bonuskaart een Premium kaart. Dat heeft verschillende voordelen en ik vraag me af of het iets voor mij is, met mijn eenpersoonshuishouden. 

Ik kan 2x zo snel sparen. Bijvoorbeeld met spaarzegels. Ik kan nu per euro voor 10 cent aan spaarzegels kopen en dan zou ik per euro voor 20 cent spaarzegels kopen. Dat betekent dat ik sneller een digitale spaarkaart vol heb. Ik doe nu naar schatting 4 maanden over het sparen van 490 zegels. Die leveren mij bij inlevering 3 euro rente op. Twee keer zo snel is een vol boekje in 2 maanden. Dat is dus 9 euro per jaar "winst".  

Ook het sparen van airmiles gaat sneller. Die airmiles wissel ik soms in voor korting op producten. In heb onlangs 2x 100 airmiles ingeleverd en in totaal 4 euro korting gekregen. Laten we zeggen dat dit mij per jaar een bedrag oplevert van 4 à 6 euro per jaar en dat zou dan verdubbelen naar 8 à 12 euro per jaar.  Waarschijnlijk dus ongeveer 5 euro per jaar "winst".
 
Daarnaast zijn er meer bonusbox aanbiedingen. Nu zijn dat meestal geen spectaculaire aanbiedingen. Soms vrijwel niets wat ik de moeite waard vind en dan activeer ik ook helemaal niets. Deze week vind ik alleen de rucola wel aantrekkelijk, maar dat levert een voordeel op van 25 cent. Dat tikt niet echt aan. En bovendien lag gisteren helemaal die rucola van de aanbieding helemaal niet in de winkel. Alles was op! Soms zijn er ook best leuke bonusbox aanbiedingen,  ik heb geen idee hoeveel ik daarmee zou besparen.

Je krijgt met premium ook 50% korting op abonnementen, maar ik laat mijn boodschappen niet bezorgen en ik heb ook geen Bol select.

Dus dan blijft de vraag: wel of niet doen?
Van die "winst", zoals ik het noem, gaat die 12 euro nog weer af voor de Premium kaart.
Waarschijnlijk is die Premiumkaart voor mij nèt een beetje voordeliger, maar het idee om eerst te betalen voordat je voordeel krijgt, staat me niet zo aan!
En dat is natuurlijk ook zo met de spaarzegels, je betaalt eerst en krijgt dan pas na verloop van tijd je voordeel uitbetaald.
Ik ben er nog niet uit!

20 opmerkingen:

 1. De bonusaanbiedingen vind ik steeds beter gericht persoonlijk. Je krijgt het nu ook op uien, appels of courgette, niet meer alleen op houdbaar. Zijn misschien geen euros korting, maar die producten koop ik wekelijks dus elke korting is dan meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Persoonlijk zou ik het niet doen.
  Digitaal sparen stuit mij al enorm tegen de borst. Net zoals al die klantenkaarten op naam. Die heb ik dan ook niet.
  Korting vind ik prima en is zeer welkom met een minimaal budget, maar niet in ruil voor data, wat een ware goudmijn is voor bedrijven.
  Zelf haal ik veel voordeel uit de "verspil me niet" bakken bij de duitse blauwgele discounter en de olifantensupermarkt (als is die aan de datum in verhouding met de duitse discounter weer heel duur).
  En de 30-35% scheelt ook vaak veel.
  Al prijst de hamstersupermarkt pas de dag van houdbaarheidsdatum af, de duitse discounter doet dit vaak al 2dgn eerder of nog eerder. Ligt aan het artikel. Het is te zien aan het prijslabel in het schap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit vind ik wel bijzonder. Waarom zou je het niet voor jezelf doen bij een minimaal budget. Die data zijn alleen interessant als ze jou vervolgens kunnen verleiden tot bepaalde aankopen. Dus als je gewoon gedisciplineerd bent en blijft bij je lijstjes etc, dan kan er imo weinig mee gebeuren, waar je een nadelig effect van voelt.

   Verwijderen
 3. Een paar jaar geleden heb ik de twee klantenkaarten die ik bezat, ah en karwei, vernietigd (geactiveerd had ik de kaarten niet) De Lidl-app staat niet op mijn telefoon .
  Ben ik nu meer geld kwijt aan mijn boodschappen? Zal niet veel zijn want ik merk het niet in mijn beurs.
  De caissière bij ah gebruikt sowieso altijd een bonuskaart van de zaak dus die ‘kortingen’ krijg ik wel
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb voor premium gekozen, aangezien we onze boodschappen laten thuisbezorgen. Ik ben niet duurder gaan kopen en ik vind het ook makkelijk om verleidingen te weerstaan online. Ik kijk zelden in de aanbiedingen maar kijk in mijn lijst met eerder gekocht. Daar kun je ook al zien of je vaste producten voordeliger geprijsd zijn.
  Groente en brood koop ik op de markt en bij de bakker.
  Corona was voor mij de aanleiding om te laten bezorgen en nu vind ik het heel erg prettig. Het scheelt me ook veel tijd, wat fijn is omdat ik voltijds werk. We redden het met een week boodschappen en dan is de koelkast ook weer helemaal leeg. We koken alle dagen zelf, een uitzondering daargelaten. Dat is voor ons de meest zuinige manier van boodschappen doen: basisproducten kopen en daar dan zelf mee koken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Omdat we alle boodschappen die de boer hier niet direct komt brengen toch al door AH laten bezorgen, vrijwel alles biologisch kopen én eens per maand wat extra schoonmaak- en verzorgingsproducten inslaan voor gezinnen in de buurt die het financieel allemaal even niet rond krijgen heb ik premium uiteindelijk toch maar geactiveerd. Heb het er in 1,5 maand ruimschoots uit. Het concept stuit me tegen de borst maar nou ja vooruit... voor de privacy hoef ik het niet te laten want ik bestel noodgedwongen sowieso alles online, die kans is sowieso verkeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kortingen in de bonusbox zijn persoonlijk, als je een persoonlijke bonuskaart hebt. Het systeem onthoudt wat je allemaal gekocht hebt, en uit dat assortiment krijg je aanbiedingen. Tenminste als je een persoonlijke bonuskaart hebt. Ik kom weinig meer bij de AH, dus ik ben gestopt met het zegeltjes sparen. Ik heb alleen de lidl app, daar woon ik tegenover. Lidl is ook mijn favoriete winkel, ze hebben goede aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ikzelf doe er niet aan mee. Het digitale sparen van zegeltjes en alleen maar kunnen inruilen voor boodschappen vind ik niet prettig. Als ik eerder mijn spaarkaarten bij elkaar spaarde en dan ging inleveren was dat voor mij een extra potje voor de vakantie of voor iets anders. Bij de Jumbo en de Plus heb ik dat nog wel en het valt mij op dat ik daar nu ook vaker mijn boodschappen haal.
  Vandaag komt voor de eerste keer Picnic mijn boodschappen thuis bezorgen. Ik ben benieuwd. Ze bezorgen gratis en hebben geen zegeltjes maar ik hoef nu niet in die drukke winkels mijn boodschappen bij elkaar te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan ze laten uitbetalen. Ik doe dat bij de servicebalie en ik word contant uitbetaald

   Verwijderen
  2. Dat ga ik ook doen, want ik koop zelden voor 52 euro boodschappen, dus bij de kassa verrekenen met de gekochte boodschappen gaat hem niet worden.

   Verwijderen
  3. De servicebalie betaalt ze uit, maar je kunt ook je boodschappen ermee betalen. Het teveel krijg je gewoon als wisselgeld terug.

   Verwijderen
 8. En je krijgt 10% korting op de bio producten. Alleen op mijn melk haal ik het er al uit dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, voor mij is het wel een aanrader. Gebruik je biologische producten Aaf van de AH? Ik koop bijna wekelijks een doos biologische eieren. Mijn geld haal ik er daarom uit. Daarnaast vind ik het extra sparen ook leuk. Misschien een jaar proberen en kijken en bijhouden wat het je oplevert? De extra bonusproducten hebben voor mij geen toegevoegde waarde. Het zou toevallig zijn als je ze alle 10 nodig zou hebben die week. Ik ben benieuwd wat je gaat doen. Groeten Eline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop weinig biologisch. Sommige producten hebben ze alleen biologisch, zoals pastinaken en de oranje pompoenen. Dan koop ik biologisch, maar verder meestal niet.
   Maar ondanks dat ga ik het waarschijnlijk wel doen, die AH premium.

   Verwijderen
  2. En dat is dan juist leuk Aaf als je pastinaak of pompoen koopt. Als je op jaarbasis je korting dan bij houd zie je aan het einde van het jaar wat het je bespaart heeft. Eline

   Verwijderen
 10. Ik was eerst ook anti. Ik ga hen niet 12 euro betalen om korting te krijgen, zij willen klantenbinding en daar hoef ik toch niet voor te betalen?
  Heb er toen eens over nagedacht. Het kan voor mij zeker uit. Die 12 euro heb ik snel terugverdiend met de extra boekjes.
  Bovendien krijg je 10% korting op Bioproducten (behalve als ze in de aanbieding zijn)
  Nadeel: je mag 10 bonusproducten kiezen ipv 5, maar voorheen kon je 5 uit 10 kiezen en nu blijft het 10.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb premium aangeschaft, ik zag wel voordelen hierbij. En met 5 personen en 4 huisdieren kom ik makkelijk aan het minimum bedrag.

  Wekelijk worden de boodschappen bezorgd maar brood en vlees wordt bij de bakker en slager gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De korting die ik ontving op een jaarabonnement bezorging was al voldoende om het eruit te halen voor mij. Aangezien ik dat toch al deed is het per definitie voordeliger nu.

  Zolang AH het niet mogelijk maakt om zegels online te verrekenen, ga ik daar niet (nog een keer) aan beginnen. Ik kwam bij he tinleveren van een zegel'boekje' namelijk bedrogen uit bij de infobalie, toen ze niet voldoende cash hadden om aan alle vraag voor uitkering te voldoen. Waardeloos dus, want tegenwoordig betaalt men voornamelijk met pin en is de cashflow dus altijd aan de lage kant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan ook het ipv contant laten terug pinnen op je bankrekening dan staat het binnen 3 werkdagen op je bankrekening

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.