zondag 26 december 2021

Koud!! Mijn stroom- en gasverbruik in week 51

Koud!!

Het was ongewoon koud, de afgelopen dagen! De afgelopen nacht vroor het flink en de gevoelstemperatuur was gedaald tot -17 graden onder nul! Dan heb je wel wat energie nodig om het huis een beetje op temperatuur te houden. Om de temperatuur van mijn slaapkamer een beetje aangenaam te houden, hield ik de radiator 's nachts open.

Zonnepanelen

Vooruitlopend op de plaatsing van zonnepanelen, ben ik al vast meer stroom gaan verbruiken. Een elektrische kachel, gebruik van oven etc. Mijn jaarcontract bij het energiebedrijf loopt van 2 november ('21) tot 2 november ('22). Ik heb dus alvast meer stroom verbruikt, die stroom lever ik over een tijdje.

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 51):

GAS ->  26,6 m3.
In week 50 gebruikte ik 13,9 m3.

STROOM -> 40   kWh
In week 50 gebruikte ik 13  kWh.

Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 100 cent per m3 gas en 33 cent per kWh: €39,80

In dat bedrag zijn de vaste kosten niet meegerekend.

2 opmerkingen:

  1. Ja, da's wel een soort nadeel van zonnepanelen en andere goedkopere energievoorzieners: omdat het "gratis" is, ga je er meer van gebruiken. Als je geld terug krijgt voor elke kWh die je níet zelf verbruikt, zou ik toch beseffen dat elke kWh die je wel zelf gebruikt, je geld kost. Ik gun je tegelijkertijd natuurlijk wel een warm en comfortabel huis :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik neem aan dat ze nu stroom gebruikt ipv gas…

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.