zondag 8 mei 2022

73x gezwommen: ik heb mijn abonnement er uit!

Jaarabonnement gemeentelijke zwembaden stad Groningen
Sinds 2009 heb ik een jaarabonnement. In de zomers daarvóór kocht ik steeds een zomerabonnement en zwom ik tussen begin september en eind april niet. Vanaf 2009 zwem ik het hele jaar door.
Op 28 januari dit jaar kocht ik mijn nieuwe zwemabonnement. Het is uiteraard weer een jaarabonnement. Voor €284,70 kan ik een heel jaar zwemmen. Hoe vaker ik naar het zwembad ga, hoe goedkoper het omgerekend per keer wordt.
Ik had ook kunnen kiezen om regelmatig een 12- badenkaart te nemen, maar die zijn, als je vaak zwemt, onvoordelig. Ik had uitgerekend, dat ik gemiddeld met een jaarabonnement 1,5 x per week moet zwemmen om net zo veel geld te betalen als een heel jaar zwemmen met 12 kaarten. En ik rekende uit dat ik dan na 73x zwemmen quitte speelde.
Die 73 x heb ik nu gezwommen en nu zwem ik voor de rest van het jaar "gratis"!

Gratis zwemmen!

Helemaal gratis? Dat gratis is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt, het is heel betrekkelijk, want ik heb er wel €284,70 voor betaald.
Maar hoe dan ook, ik kan lekker zwemmen. Als ik zwem, zwem ik 50 à 60 minuten. Een prima manier van bewegen! Het is een fijn zwembad met zoutelektrolyse, waardoor veel minder chloor gebruikt wordt dan in "normale" zwembaden. Dat is prettiger voor mijn astma en ook voor mijn gevoelige huid die regelmatig op allerlei stoffen reageert met eczeem en JEUK, heel veel JEUK!  Ik ga dus na het zwemmen altijd na-douchen, om de resten van het chloorarme zwemwater af te spoelen.

5 opmerkingen:

  1. Goed hoor Aaf. Is er ook nog een buitenzwembad? Dat vind ik persoonlijk stukken fijner dan binnen zwemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, er is in het zwembad waar ik zwem, geen buitenbad. Ik kan met mijn abonnement in de gemeente Groningen ook zwemmen in een buitenbad, maar dat is nogal ver weg van mijn huis. Ik moet dwars door de stad, en dat doe ik soms op zomerse dagen, maar bijna nooit. Sinds corona ben ik er nog niet geweest, alleen in de zomer van 2019 en eerder.

      Verwijderen
  2. Ik zwem vrijwel dagelijks buiten en dat is het lekkerste wat er is. Ik heb de aankoop van mijn zwempak er ook al dubbel en dwars uit! Al begint die nu wel te verkleuren door het dagelijks in de.zon te.drogen hangen. Andere kosten zijn de zwemschoentjes en zwem handschoenen die we in de winter dragen. Daar hebben we samen nog geen 25 euro voor betaald.
    De temperatuur is nu krap 15 graden en dat is ideaal: fris genoeg voor de kick van de kou en warm genoeg om langer in het water te blijven. We zwemmen nu ruim een half uur. Beneden de 10 graden is het pakweg een minuut per graad C.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dat erg indrukwekkend! Chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In deze dure tijden qua energie bespaar je ook nog eens op de kosten van gas thuis als je je doucht bij t zwembad... fijne bijkomstigheid

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.