zondag 8 mei 2022

Stroomverbruik in april en hoeveel stroom leverden mijn zonnepanelen

Zoals ik vorige week schreef, ga ik de komende maanden na afloop van iedere maand schrijven over mijn stroomverbruik en de opbrengst van mijn 8 zonnepanelen.
Opbrengst zonnepanelen was in april in totaal 237,8 kWh. Daarvan heb ik een deel verbruikt en een deel teruggeleverd aan het net. Het is nu bekend hoeveel stroom ik terug leverde: 123 kWh.
Gebruikte dus 114,8 kWh.
Ik ben heel benieuwd hoe het plaatje er over een heel jaar uit gaat zien.
In de winter zal ik ongetwijfeld meer verbruiken dan de panelen opleveren en in de maanden april t/m september zal dit andersom zijn.
Mijn energieleverancier betaalt 11 cent per teruggeleverde kWh stroom. Dus in april hebben de zonnepanelen mij alle gebruikte stroom en €12,63 opgeleverd.

2 opmerkingen:

 1. Meer door minder8 mei 2022 om 20:34

  Aangezien je terug mag tellen tot het moment van je afgelopen jaar afrekening betekend dit dat deze 123 KW is gesaldeerd met wat je hebt gebruikt in de afgelopen periode. Dus in principe heb je gewoon het tarief wat je betaald voor een KW gekregen (maal 123),

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb een contract vanaf 2 november en ik kan inderdaad de gebruikte stroom in de winter en de geleverde stroom vanaf 12 maart dit jaar tegen elkaar wegstrepen.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.