maandag 23 mei 2022

Lekker bezig met klussen

Klus 1.
De kamer van mijn ex-partner op de verpleeghuisafdeling van een instelling voor psychiatrische patiënten is leeg en afgezien van een stellingkast staat alles bij mij. Het is niet heel veel, want het was een kleine kamer met weinig ruimte voor persoonlijke spullen. Maar toch staan hier wat kastjes, en ongeveer 10 (verhuis)dozen. Beide kastjes gaan naar dochter, maar van één van de kastjes was een pootje afgevallen, het defect was goed te verhelpen met houtlijm, dus dat heb ik geregeld.

de rechter poot zit er weer stevig aan
het kastje
Klus 2.
In een van die kastjes vond ik een scheerapparaat. Recent gebruikt, want de accu deed het nog, maar wel flink vuil met haar en huidresten. Tijd voor een schoonmaak! En dan kan hij dan door naar de kringloop, dacht ik.
Mooi schoon gemaakt


Maar wat bleek?
Een van de scheerkoppen was finaal stuk! In het gat zaten eerst stukjes grijze baardhaar en huid, waardoor het gat niet zo opviel.
Helaas werd het een gevalletje elektronica-afval, want hier kan niemand zich mee scheren.


Klus 3.
Verder heb ik eindelijk het gras gemaaid. Het kon ook niet veel eerder, dat komt doordat er verspreid over het gras bolletjes ter verwildering geplant zijn. Die bollen moeten eerst afsterven voordat ik kon maaien, maar voor het gras duurde het eigenlijk veel te lang! Binnenkort nog maar eens aan de slag, dan wordt het beter.


Klus 4.
Jurkjes en rokjes maken voor kleindochters. Ik was geïnspireerd door het TV programma Great British Sewing Bee. Gisterochtend waren de kleindochters hier op bezoek. Ik had net lappen stof tevoorschijn gehaald om eindelijk eens een keer te verwerken tot kleding voor de beide meisjes. Ze hebben een wensenlijstje gemaakt en ik heb patronen uitgezocht. Nu kan het naaien beginnen.
Hier een foto van de stofjes!


8 opmerkingen:

 1. Wat snoezige stofjes aan ik nu voor het eerst een nieuwe naaimachine ga me ook wagen iets te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie stofjes! Zo leuk, kinderkleding maken. Ik naai voor mijn kleinkinderen in Australië maar omdat ze daar 5 dagen per week een schooluniform dragen hebben ze niet veel nodig.
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wou dat ik jouw kleindochter was dan had ik hele leuke kleren en een oma om trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige stofjes. Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken dat type scheerapparaat niet, maar als de scheerkop zo gemakkelijk te verwijderen is, lijkt het me ook een koud kunstje om een kapotte scheerkop te vervangen. Ik zou het ding sowieso naar de kringloop brengen. Als die ene kop niet te vervangen is kunnen zij alsnog besluiten om het ding tot elektonisch afval te laten behoren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb merk en type opgezocht op het internet. De nieuwprijs was ca 20 euro en de reviews waren ronduit slecht. Het apparaat scheert belabberd, volgens de reviews. Het vervangen van de scheerkop zal waarschijnlijk meer kosten dan de nieuwprijs.
   Dus, ik denk toch een gevalletje elektronisch afval.

   Verwijderen
 6. Ha! Zo heb je geen inspiratie, en zo heb je opeens 4 blog-onderwerpen in 1 post. :)

  Lieve stofjes inderdaad en maaien hoeft niet zo vaak hoor! Veel beter voor de natuur als het wat langer blijft. Ik zou het trouwens nooit durven om een apparaat uit elkaar halen en zelf repareren. Veel te bang dat ik het dan helemaal kapot maak. Stom eigenlijk. Zo moeilijk zal het nou ook weer niet zijn. Heb je daar ergens een klas/cursus voor gevolgd, of is het gewoon logisch denken?
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.