zaterdag 18 juni 2022

Mijn boodschappen van de afgelopen week

Wat ik in de supermarkt zie, is dat de prijzen blijven stijgen. Het gaat hard! En eigenlijk denk ik dat het een illusie is om te denken dat die prijzen binnenkort weer zullen dalen. Als het zo doorgaat, dan zal het nog moeilijk worden om binnen het budget van 40 euro te blijven. Voor mij niet erg, ik heb ook nog wat pensioen en een hypotheekvrij huis, maar voor mensen met alleen AOW of anderen met een laag inkomen, lijkt het me wél een probleem.

Ik deed in de afgelopen tijd ook een rondje op de markt, zowel op de wijkmarkt als in het centrum van de stad Groningen. Ik vond niet dat de prijzen beter waren dan de supermarktaanbiedingen, dus die markt laat ik maar voor wat het is.

11-18 juni 22


*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
2 mango's * AH 2,00
rozijnen, 500 gr. BB AH 1,48
2 doosjes cottage cheese BB AH 1,18
halvarine AH 0,99
4 pakken knäckebröd* Plus 4,00
2 harde broodjes* AH 1,00
2 pakken hagelslag, A-merk* AH 4,00
camembert AH 1,33
goudse kaas Plus 1,50
cherry tomaten AH 0,95
radijs, 300 gram schoon Plus 0,95
bloemkool* Plus 1,00
courgette* Plus 0,50
aubergine* Plus 0,50
aubergine* AH 0,59
focaccia BB AH 1,67
mayonaise minder vet, 500 ml.  BB AH 1,27
makreelfilet BB AH 2,46
muhammara * @ AH 0,87
kruidenazijn Plus 0,89
kwark AH 1,45
Snacks/ hapjes    
katjang pedis AH 1,29
noten Plus 2,78
Dranken    
4 sojamelk Plus 3,52
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     38,17
Diversen    
TOTAAL   38,17

 

14 opmerkingen:

 1. Ja dat valt mij ook op vooral de laatste paar weken. Mijn moeder heeft alleen AOW en zij red het niet (meer) bezuinigen kan bijna niet meer. Ze gaat zelfs nog maar eens per 2 weken echt douchen terwijl ze dat zo nodig had met haar reuma. En ja ben het met je eens prijzen die gestegen zijn zullen niet meer dalen althans voorlopig niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier op de markt zijn de groenten en het fruit veel duurder dan in de winkel. Vroeger kocht ik die wel op de markt en ook truien en shirtjes. Dat doe ik al lang niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De moestuin, zoals gepromoot door mevrouw Kleinsma, bij de start ‘nooit meer indexeren van de grote logge pensioenfondsen onder druk van DNB en VVD, kost mij exclusief huur per jaar 350 tot 400 euro. De huur is in zuid Holland een dure aangelegenheid.
  Vooral de bemesting kost veel geld. Jaarlijks is er iets dat beter moet en geld kost.
  De winst zit hem vooral in geen tijd om elders geld uit te geven. En het uitzicht op de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woont u in de rand stad? Mijn man is 40 euro huur kwijt voor ruim 120 meter. Verder gelukkig niet zoveel kosten. Wij wonen ook zh. Maar dan in een dorp.

   Verwijderen
  2. Welke bemesting is een punt en welke zaden. Dat is de basis. Dit jaar een nieuwe kist. Twee soorten kalk enz. Ik kweek voor het jaar rond. Zelfvoorzienend. Meeste zaden biologisch en F1. Enkele druiven, bessen en nu ook mini trees. Er is altijd een gereedschap. Dit jaar een nieuwe kist. Loopfolie. Gaas vernieuwen. Met 120 m2 en twee personen voedt je niet het jaar door.

   Verwijderen
  3. Als je zelf compost en brandnetel- of smeerwortelgier maakt, heb je geen bemesting nodig. Ik heb al ruim 10 jaar dezelfde moestuin en nog nooit bemesting gebruikt.

   Verwijderen
 4. Aaf, je boodschappenlijstje bevat voeding en drinken. Ik ben nieuwsgierig wat je totaal aan boodschappen per week kwijt bent (gemiddeld). Alle andere boodschappen zoals shampoo, tandpasta, wasmiddel, wc papier etc. zijn ook duur en komen nog bij je wekelijkse boodschappenuitgave. Of koop je deze producten alleen in bulkverpakking in de aanbieding? Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Shampoo, tandpasta, wasmiddel, wc papier etc. koop ik alleen in aanbiedingen en nooit voor de volle prijs. Ik kan binnenkort van deze aankopen wel eens een overzicht over een half jaar maken.
   Misschien morgen wel. Dan neem ik de periode van half december tot half juni.

   Verwijderen
  2. Leuk, alvast bedankt! Groet Anita

   Verwijderen
 5. Ja, ik merk het ook! Wij zitten al op een heel laag budget en ik moet echt alle zeilen bijzetten. Inclusief koud douchen nu het zo warm is. In de herfst/winter zal dat me niet lukken. Markt is hier ook duurder dan de supermarkt, zeker als je too good to go boxen & verspil me niet aanbiedingen af en toe meepakt. Soms is fruit wel goedkoper aan het einde van de dag, maar dat zijn dan aardbeien die de hele dag in de zon hebben gelegen enzovoorts. Soms lees ik wel eens dat mensen hele kisten groente meekrijgen voor een paar euro en dan vraag ik me echt af op welke markt dat dan zo gangbaar is!

  Aan de andere kant hebben we het nog steeds goed hier. Ik douche ook graag wat kouder/bezuinig op energie als het betekent dat Rusland wat minder centjes vangt voor hun oorlog & het klimaat er ook nog mee geholpen is. Een absoluut minuscuul bedrag natuurlijk, maar alle beetjes helpen. Plus klagen voelt ook niet OK als ik bedenk hoe de honger binnenkort ook extra gaat toeslaan in echt arme landen. De UN waarschuwt hier al een tijdje voor. Ik sprak laatst ook een vriendin met een Turkse achtergrond en zij vertelde me dat haar familie het echt moeilijk heeft, terwijl ze allemaal gewoon middenklasse beroepen hebben. Door de gierende inflatie daar (is de onze helemaal niets bij) eten veel mensen alleen nog maar goedkope rijst, peulvruchten enz. zonder iets erbij. Vlees/Vis/Kaas 1x per maand of helemaal niet. Weinig groentes. Dus alleen maar goedkope koolhydraten. Als je in de stad woont en niets zelf kunt verbouwen dan is het echt bitter op het moment. En dat is nog een vrij welvarend land! Dus wie ben ik dan om te klagen dat ik een beetje extra moeite moet doen voor ons dagelijkse kostje.
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schrik ook vd prijsstiijging. We doen sinds kort ook aan Tgtg. Vaak een broodpakket vd bakker twv 25/30 euro. Meestal zitten er 3 of 4 broden in. En daarmee ben ik er al dik uit. We haalden altijd al brood bij de bakkee. Met een gezin met pubers is een pakket fijn. Alleen voor mij zou het niet werken. Teveel en vaak dingen die ik niet mag eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Duurdere boodschappen! Groente en fruit afgelopen vrijdag. Sinds kort gaan we 1x in de week naar een dorpsmarktje met 3 kramen.
  De groentekraam verkoopt artikelen die soms niet lang meer houdbaar zijn, en niet alle groente en fruit zijn voorradig.
  Voor 15 euro kocht ik gisteren :
  2 komkommers, 3 grote groene paprika's, 1 spitskool, 1,5 kilo prei, 800 gram tomaten, 6 peren. 7 sinaasappels, 1 kilo verse abrikozen, 1 doosje 125 gr frambozen, 9 bananen, 2 bossen sla uitjes, 1,5 kilo wortelen en 1 stronk bleekselderij
  Je koopt wat er in een zak zit.
  Thuis ga ik uitzoeken wat ik ervan kan maken. Van een gedeelte van het fruit maak ik jam. Ik meng op gevoel en maak het suikervrij. Bananen gebruik ik voor het maken van bananenbrood.
  De frambozen gaan door de yoghurt. De sla uitjes door rauwkost.
  een gedeelte van de groente gebruik ik voor soep.
  Spitskool wordt gesmoord.
  Preischotel
  Wortels zowel gekookt als rauw en door de soep.
  Saus voor rijst.
  Wat ik gister miste waren courgette, boontjes en appels.
  Thuis voorradig uien en aardappels (voor man)
  Waarschijnlijk kan ik er 6 maaltijden van maken.
  + 3 potjes jam.
  Ik ben tevreden met deze aankoop

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben je geen vegan meer? Ik doe ieder jaar een eetchallenge puur alleen voor mezelf, dit jaar is mijn streven minder supermarkt. Automatisch betekent dat ook minder plastic en minder processed food. Ik kweek nu mijn eigen kiemen en oesterzwammen. Qua budget blijft het gelijk gek genoeg, ik denk omdat ik uit de supermarkt toch veel flauwekul meenam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nooit helemaal vegan geweest. Wel pogingen daartoe gedaan en er zijn ook dagen dat ik volledig vegan eet (en drink). Ik drink geen melk, ik eet geen kip, geen koe, geen varken, geen paard, geen geit en geen schaap. Wel wekelijks vis, kaas en kwark en sporadisch een ei.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.