zondag 19 juni 2022

Boodschappen verzorgingsartikelen en wasmiddel + kattenvoer en vitamines

Anita was heel nieuwsgierig hoeveel ik per week uitgeef aan verzorgingsartikelen zoals shampoo, tandpasta, wasmiddel, wc papier. Dat zijn geen artikelen die ik als alleenstaande wekelijks koop, daarom geef ik een halfjaaroverzicht, namelijk van half december tot half juni.
En ik voeg ook even aankopen voor kattenvoer en vitamines etc toe.

Aankopen gedurende 6 maanden

2x shampoo in zeepblokvorm, zonder plastic*
7,49
schoonmaakazijn, 2 flessen* 0,96
3 afwasborstels aanbieding* 1,90
3x glorix toiletblokken* 3,00
persil wasmiddel met gta, 7,15 korting 2,00
16 rollen toiletpapier* 4,99
wasmiddel Fleuril met scoupy 5,69 korting 2,00
klovenzalf voor voeten  3,49
schoonmaak azijn 0,69
totaal
26,52

Dit half jaar geen tandpasta gekocht. Ik had nog voldoende over van eerdere aankopen. De shampoozeepjes waren 2 halen en 1 betalen, maar desondanks nog flink aan de prijs.

Dan het kattenvoer, ook in de laatste 6 maanden

24 kleine blikjes zacht kattenvoer* 6,75
3 kg kattenbrokjes* 8,79
2 zakken droge brokjes 750 gram perfect fit 2 = 1* 4,49
3 pakken van 1 kg felix harde brokken* 7,18
totaal
27,21

Ook nog nieuwsgierig naar aankopen vitamines etc. in de afgelopen 6 maanden?

maagtabletten Kruidvat 1,99
2 potten vitamine B12* 3,60
2 potten multivitamine centrum à 180 stuks, 2e gratis* 37,39
vitamine C 300 stuks à 80 mg
2,19
2x 120 cranberry pillen (2e gratis)* 24,15
totaal  69,32

Alles met een * is gekocht in een aanbieding.
Meestal wacht ik met aankopen totdat er weer een aanbieding is. Ook maak ik gebruik van geld-terug-acties (gta) van Scoupy. Daar krijg je soms aanmerkelijke kortingen. Nu is het wel zo, dat ik die dure dingen die ik bij geld-terug-acties koop, nooit voor de volle prijs zou kopen. Ik vind ze veel te duur!
Het is trouwens ook helemaal niet nodig om wasmiddel, shampoo en kattenvoer voor de volle prijs te kopen, want ze zijn regelmatig in de aanbieding.

23 opmerkingen:

 1. Shampoblokken zijn er goedkoop, Aaf!
  Ik betaal voor 1 blok 7.50 en gaan ongeveer 3 shampoflessen mee. Ik wil enkel gezonde natuurlijke producten waar mogelijk en daar betaal ik dan meer voor.

  Vitamines haal ik zelf van andere merken. Ze zijn vaak duurder, maar dan is de dosering ook veel hoger.

  16 rollen toiletpapier in een half jaar? Daar ben ik in mn eentje heel snel doorheen!

  Al met al zijn de bedragen van afgelopen half jaar laag.
  Wat gebruik jij aan schoonmaakmiddelen?
  Hier is het enkel azijn, bakingsoda, groene zeep, afwasmiddel en een speciale laminaatreiniger. Met dit alles worden alle klussen in huis gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is met het wc papier net als met de tandpasta, soms heb ik gewoon nog heel veel in huis. In juni vorig jaar kocht ik 32 rollen en in maart 2021 kocht ik 24 rollen. Ik kocht dus in totaal in 15 maanden 72 rollen. En ik moet binnenkort aanvullen.
   Van tandpasta koop ik ook regelmatig nieuw, maar het afgelopen half jaar niets.

   Verwijderen
 2. Oh amai, dat valt heel goed mee! Hier gaan met name de wc rollen veel sneller op. Ik geloof dat we met ons gezin van 5 nu aan een tempo zitten van 2 rollen per week 🙂 Shampoo gaat bij ons een stuk minder snel, ook al zijn er hier in huis 4 langharigen. Ik denk dat we nu aan een tempo van 1 fles/1,5 maand zitten. En nee, ik koop geen bio\shampoobars…die zijn me veel te duur.
  Wij proberen gewoon minder te verbruiken.
  Afwaszeep is ongeveer 1 flesje per maand, maar ja., we hebben geen afwasmachine en wassen alles met de hand af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat je b12 slikt. Gebruik je daar dan ook foliumzuur naast? Die twee gaan hand in hand met elkaar. Wil je goed opneembare b12 waar je lichaam meer profijt van heeft? ( aangetoond via bloed onderzoeken in het ziekenhuis, betere resultaten dan prikken van de huisarts) kijk dan eens op de website van sundancer, ze raden aan twee verschillende soorten b12 te slikken, ik heb geen aandelen maar ben gewoon zeer tevreden. ( en mn arts ook met mn bloed waardes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de multivitamine zit foliumzuur, 200 microgram per tablet en tevens zit er B12 in, 2,5 microgram per tablet. De afzonderlijke B12 is extra, vanwege het feit dat ik al wel 25 jaar metformine slik, een medicijn voor diabetes.

   Verwijderen
  2. Aaf, maagbeschermers breken ook je B12 af.

   Verwijderen
  3. Maagbeschermers slik ik niet, dat deed ik alleen korte tijd toen ik na mijn heupoperatie de NSAID naproxen slikte. Mijn maagtabletten gebruik ik zelden en zijn alleen voor als ik pijn in mijn maag heb. Het zijn geen geen maagbeschermers, ze zijn op basis van calciumcarbonaat en dat neutraliseert het maagzuur.

   Verwijderen
 4. Wat ik mis op jouw lijst:
  Deodorant
  Bodylotion o.i.d.
  Gezichtscrème
  Kattenbakvulling

  Thea


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik geen deodorant, bodylotion of gezichtscrème. Ik gebruik alleen een vrij vette bodybutter en voor mijn gezicht een zonnebrand en heel soms een beetje bodybutter. Je moet bedenken dat ik mijn huid niet met zeep was, maar alleen afspoel. Dus de natuurlijke vetten blijven redelijk in stand. Ik schrijf redelijk omdat ik wel vaak zwem in water met een laag gehalte aan chloor (het is een bad met zoutelectrolyse) en ik denk dat die chloor wel iets doet met de huidvetten.

   Mijn kat doet zijn behoeften in de zomer voornamelijk in mijn tuin en maar weinig op de kattenbak. En van kattenbakvulling heb ik een flinke voorraad. Plassen doet mijn kat zelden in de kattenbak, meestal in de gootsteen en ook op de banken. Ze is nu 12 jaar en dat bankplassen doet ze vanaf het begin en het is haar niet meer af te leren. Het is verder een schat van een beest en goed gezond, dus dood laten maken doe ik pas als er allerlei kwalen om de hoek komen kijken. Vanwege dat plassen heb ik een flinke laag kranten op mijn banken liggen, waarvan ik de bovenste, beplaste laag, regelmatig verschoon. Je moet wat over hebben voor een huisdier.

   Verwijderen
  2. Ik gebruik ook een bodybutter voor mijn lichaam maar wel een speciale gezichtscrème (Weleda) en een zelfgemaakte deodorant. Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik water met babyzeep.
   Gebruikt jouw kat alleen jouw tuin? Paar jaar geleden hadden we buren waarvan de 2 katten onze tuin als kattenbak gebruikten, vreselijk vies, vooral als je dol bent op tuinieren en het liefst met blote handen in de aarde woelen.
   Thea

   Verwijderen
  3. Beste Aaf, het verhaal over de kat had je beter niet met ons kunnen delen.
   Marijke

   Verwijderen
  4. Ik was m'n gezicht en lijf ook nooit met zeep en gebruik maar een enkele keer bodylotion op mijn onderbenen en onderarmen. Mijn handen was ik ivm werk ontzettend vaak met zeep en gebruik wel dagelijks handcrème.

   Verwijderen
 5. Net als jij kopen we uitsluitend drogisterijartikelen in de aanbieding. En ik was me ook gewoon met water.
  Wat lief dat je de fratsen van je oude kat zo verdraagt. Het beestje treft het met je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je dit allemaal zo precies bijhoudt! Ik heb daar de discipline niet voor helaas. Ik koop ook veel van dit soort producten als ze in de aanbieding zijn. Waar ik mezelf af en toe mee verwen zijn de producten van Rituals (alleen de douchegel, bodycrème en scrub). Deze producten vraag ik ook als ik jarig ben of als het Kerst is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of ik doe iets niet goed, of de reacties wachten eerst op goedkeuring, maar mijn zojuist geschreven reactie is verdwenen? Ik wilde alleen maar zeggen dat ik het leuk vind dat je dit allemaal zo precies bijhoudt. Dat geeft echt inzicht in je uitgavenpatroon. Helaas heb ik daar de discipline niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kat plast in de gootsteen of op de bank??? Heb het twee keer gelezen, dacht dat ik het niet goed had gelezen….
  Maar stinkt dat dan niet vreselijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Smerig verhaal over je kat. Behoefte doen in de gootsteen of op de bank! Hoe vaak maak je deze schoon? Ik zie op je boodschappenlijst volgens mij nooit chloor voor je gootsteen. Om te ontsmetten lijkt me dat toch wel nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een plasje, geen ontlasting hoor! Chloor is helemaal niet nodig. Urine is steriel, daarom zijn er mensen die hun eigen urine opdrinken. Een kat is net als een mens een zoogdier. Ook kattenurine is steriel. Ik maak mijn gootsteen schoon met azijn en ook met een zeepsopje dat ik eerst gebruik om de afwas mee te doen.
   De geur van de kranten op de bank is nauwelijks waarneembaar als ze regelmatig ververst worden. Ik kies er voor om de poes te houden, en laat haar niet afmaken vanwege haar gedragsproblemen. Natuurlijk had ik liever gehad dat ze geen gedragsproblemen heeft. Ik heb voor haar van alles geprobeerd, maar het helpt niet.

   Verwijderen
 10. Ik probeer het voor me te zien: op de banken een laag kranten en daarop plast de kat. En wat dan als je gasten hebt? Gaat dan die laag kranten van de bank af en zit de visite op de al eerder volgeplaste bank? En zit je zelf altijd op de kranten? Ik heb best wel wat over voor mijn huisdier, maar dit zou me echt veel te ver gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dikke laag kranten beschermt de bank. De pies kom daar niet op terecht. Bij bezoek zet ik de kat buiten en ik haal de kranten van de banken.
   Ik zit zelf ook niet op de kranten. Ik leg ze van de bank af op de plek waar ik altijd zit te TV kijken. Als ik klaar ben met TV kijken, dan leg ik er weer een laag kranten op. Ik heb de indruk dat poes de laatste tijd nauwelijks meer op de banken plast, hopelijk houdt ze dat ook in de komende winter en de herfst vol.

   Verwijderen
 11. Nog een afsluitende reactie over mijn kat.
  Ik schreef hier: https://zuinigaan.blogspot.com/2015/07/juni.html en hier: https://zuinigaan.blogspot.com/2013/08/poes-gaat-niet-verhuizen.html ook over deze kat.
  Lees die nog maar eens, er staan ook leuke foto's bij.
  Toen heb ik geen reacties gehad van mensen die het vreselijk vies vonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh jee, een onzindelijke kat! Ik vind het ook wel een beetje vies, maar ik denk dat ik onze kat ook niet zou wegdoen als hij onzindelijk was. Een huisdier voelt toch een beetje als een kind en die zou je toch ook niet wegdoen!

  Een hartelijke groet van Jo.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.