woensdag 29 juni 2022

Vanaf volgende maand ruim 30 euro er bij!

Joepie!
Ook de AOW gaat omhoog.
Ja, ik weet het, dat is ieder jaar zo per 1 juli en gelukkig dit jaar ook.
Er komt voor mij €13,67 bij.

En ik had al berekend dat mijn ABP pensioen ongeveer 17 euro hoger wordt. Hoeveel precies, dat weet ik niet. Dan komt doordat ik destijds ook aan pensioensparen deed, het zogenaamde ABP extra pensioen. Ik legde zelf geld in ter aanvulling van mijn pensioen. Bruto levert dat mij per jaar ruim  €880,- op en eerlijk gezegd weet ik niet of daar ook 2,39% bij komt. Ik verwacht dat niet, maar ik heb er nog geen bericht over gehad. Dus in die door mij verwachte 17 euro verhoging zit geen verhoging van het extra pensioen omdat ik denk dat dit buiten de verhoging valt.
Maar je weet het maar nooit.
Ik wacht af!

Wat ga ik met het geld doen?
Die vraag lijkt me niet zo moeilijk! Alles wordt hard duurder, dus ik denk dat ik dit bedrag ruimschoots kwijt ben op het moment dat ik toe ben aan een nieuw energiecontract. Ik rekende voor mijn dochter en schoonzoon uit, dat zij van 100 euro naar 300 euro voorschot per maand zouden gaan als ze nu zouden moeten overstappen of een nieuw contract nodig hebben.  Die 200 euro extra komt vooral door de verhoogde gasprijzen. Daarvoor zouden ze nu een forse prijs moeten betalen. Gelukkig mogen zij nog 1,5 jaar wachten voordat hun contract ten einde loopt. Ik ben begin november toe aan een nieuw contract.
Ik denk dat ik aan 30 euro niet genoeg heb, maar ik ga het zien!


9 opmerkingen:

 1. Gigantisch, dat ze 200(!) euro per maand duurder uit zouden zijn... Dat is echt een flink bedrag.
  Ik hoop echt dat de prijzen ook weer gaan zakken, en dat we geen ijskoude winter gaan krijgen. Al zitten we zelf de komende 2,5 jaar 'goed' met een goed betaalbaar voorschot en zelfs nog een flinke teruggave.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie zie dat “ down to earth” in je leeslijst staat. Misschien stond het er eerder ook, maar is het mij niet opgevallen. Een prachtig blog. Ook haar twee boeken zijn een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goejemorgen, pff die verhoging sloeg op mijn maag, dat is wel heel veel en dan alleen maar stoken. Heb je ook rekening gehouden met btw verlaging? Hoewel dat ook geen vetpot is met alle verhogingen. Ik schrok aan de kassa van de supermarkt hoe erg de prijzen gestegen zijn. Dat is een voordeel van online boodschappen doen, je kunt boodschappen terugleggen als het te duur is. Niet dat ik het niet kan betalen maar wie weet hoe duur alles word in de winter. Gelukkig heb ik het niet snel koud dus als het kouder word kan ik een extra trui aan doen. Maar dat kun je ook maar beperkt doen want als je niet of te weinig stookt word alles zo vochtig dus een goede middenweg vinden.
  We krijgen het wel voor onze kiezen eerst corona en nu de oorlog.
  Gelukkig hebben we vandaag mooi weer dus daarvan genieten en alles luchtiger bekijken.
  Fijne dag voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vochtige lucht kan je deels voorkomen door ook in de winter goed te blijven ventileren. Vochtige lucht opwarmen kost aanzienlijk meer energie dan droge lucht verwarmen.

   Verwijderen
 4. Ook ik denk je niet genoeg hebt aan dit ‘extraatje’ om al de prijsverhogingen op te vangen.
  Ons maandelijkse voorschot ( gas en elektriciteit) ging van €119 naar €209. Niet gebaseerd op meer verbruik maar pure prijsverhoging.
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, best eng die verhogingen. Wij staan ook tot 1 november op een vaste prijs en hebben minder gas verbruikt dan vooraf aangegeven. Maar ik rekende pas uit wat ons voorschot wordt als we nu aanvragen. Dat gaat dus ook van 75 euro naar 250 tot 300.
  Een hele hap hoor. Groet, G

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer door minder29 juni 2022 om 11:55

  Zoals alles in het leven zijn er toppen en dalen, als er nu een top is zal er ook wel weer een dal komen. Als we in de wat vettere jaren de plussen gebruiken voor de wat magere jaren komen we er gemiddeld gezien wel. Mijn redenatie voor mezelf qua energie is redelijk simpel. Verbruik weinig, gebruik zonnepanelen, plaats infrarood panelen en verwarm elektrisch bij met de stroom die over is. Resultaat is dat ik ondank variabel tarief weinig last heb van de hoge prijzen. Energiemaatschappij wil daarom maar één keer per jaar afrekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het prijsverschil tussen gas en stroom is nu zo groot, dat ik me afvraag of bijverwarmen met een elektrisch kacheltje goedkoper is dan enkel met gas verwarmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er ook net mee bezig. Je kunt ook denken aan een airco die kan ook verwarmen. Ik lever meer stroom door zonnepanelen dan ik verbruik. Heb ook een houtkachel die de CV kan verwarmen maar inmiddels is stoken nauwelijks meer toegestaan. Momenteel zie ik gasprijzen van € 2,50 per kuub. Alle contracten zijn variabel en veel energiebedrijven willen helemaal geen nieuwe klanten. Yolanda

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.