woensdag 8 juni 2022

Zijn mijn wandelschoenen nog goed?

11 jaar geleden kocht ik wandelschoenen. Ze lopen fijn, maar kort nadat ik ze kocht, merkte ik dat lopen eigenlijk bijna niet meer ging. Dat kwam door mijn versleten heupen. Uiteindelijk kwamen ze in de kast terecht en ik heb ze jaren lang niet gedragen.

Nu ik twee kunstheupen heb, kan ik weer veel beter uit de voeten. Maar ik vraag me af of de zolen van deze schoenen nog wel betrouwbaar zijn. Vallen ze niet binnenkort uit elkaar?
Ongeveer een half jaar geleden had het consumentenprogramma Radar uit elkaar vallende wandelschoenen als onderwerp (klik hier als je er meer over wilt lezen). Als er te weinig op gelopen werd, dan vielen haast ongedragen dure A-merk schoenen spontaan uit elkaar!

Ai! Dat is niet best! Ik heb nu vanwege mijn voorgenomen vakantie besloten de schoenen een aantal keren per week te dragen en er mee te wandelen om te kijken hoe de zolen zich houden. Ze lijken op het eerste gezicht nog prima in orde, maar uit dat programma weet ik dat schijn soms bedriegt!
Als ik op vakantie ben, dan wil ik niet geconfronteerd worden met kapotte schoenen.

Mijn wandelschoenen
PS op 9 juni:
Ik heb al besloten wat ik ga doen!
Ik gooi deze schoenen weg. In de grijze binnenzool zitten nu verdachte plooitjes en ook is het zo dat ik al snel heel moe word als ik op deze schoenen loop. De zolen zijn heel weinig flexibel meer en daar heb ik last van. Ik trek de veters er uit, ik vind het jammer van de schoen, maar het is niet anders.

12 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik neem sowieso een extra paar schoenen mee, maar een extra paar van dit soort schoenen heb ik niet.

      Verwijderen
  2. Ga er maar vanuit dat de binnenkant van de zool vergaan is en eigenlijk aan vervanging toe.
    Het zijn Meindls aan de zool te zien, die kunnen vervangen worden. Oa door Bever wordt die service aangeboden.
    Zelfde geldt voor hardloopschoenen, ook daar wordt de demping minder en gaat dat proces sneller als je ze niet gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een eigen merk schoen van de ANWB. Elf jaar geleden gekocht in de opruiming voor €44,97. Ik denk dat de schoenen de reparatie eigenlijk niet waard zijn en overweeg ze weg te gooien als de binnenkant vergaan is.

      Verwijderen
  3. Ik zou maar nieuwe kopen als ik jou was. Ik heb dezelfde gehad als extra paar, naast mijn lowa’s. Niet veel gedragen en na 2 jaar voldeden ze niet meer.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ANWB heeft vaak aanbiedingen van wandelschoenen. Ik zou nieuwe kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker op wandelen gaan. Je merkt vanzelf wel wanneer het niet meer gaat. Bij voorbaat weggooien is natuurlijk heel gek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vervelend als je al een paar km gelopen hebt en je moet op kapotte schoenen of schoenen zonder goede demping terug!
      Thea

      Verwijderen
  6. mijn lowas viel bij een wandeling in Duitsland de zool onderuit .Ik heb dasar nieuwe gekocht in de uitverkoop dat was boffen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn wandelschoenen bruin, van toen ik de Vierdaagse liep, zijn nog goed. Het waren dure.
    Mijn probleem is dat ik barefoot shoes moet kopen. Met mijn moeilijke voeten doe ik dat het liefst in een winkel. Er is er één in Arnhem. Vandaag besloot ik om toch maar telefonisch en online een paar te bestellen. Barefoot shoes worden aanbevolen door Voetentraining.nl. De bedoeling is dat je de spieren in je voeten beter traint. Sinds het overwinteren in het warme zuid Spanje loop ik nu te weinig en ik zie de voetspieren sterk achter uit gaan. Minimalistische schoenen dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb m'n lowa's al zeker 16 jaar en loop er veel op. Zijn nog in prima conditie, allen verkleurd van rood naar roze. Was een hele investering maar was/is het zeker waard. Ik heb ook wandelschoenen van de ANWB, een laag model ooit gekocht voor de zomer maar die lopen niet prettig.
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sinds jaren lees ik je blog en vind het heerlijk. Ik heb het gevoel dat je heel eerlijk schrijft.

    Goed dat je de schoenen weggedaan hebt. Zo belangrijk om lief te zijn voor je voeten, zeker met diabetes. Zelf heb ik skechers, deze zien eruit als een sportschoen maar zijn lichtgewicht en met memoryfoam. Ze lopen heel licht en zijn niet zo zwaar aan je voeten.

    Enige blogs geleden vroeg je om onderwerpen. Ik volg vooral je diabetes en je gezondheid. Misschien kun je wat meer schrijven over je diabetes en het afvallen?

    Hartelijke groet, L.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.