maandag 18 juli 2022

Ruimte maken in de koelkast voor gratis groenten!

Ik moet nodig weer ruimte maken in mijn koelkast! Vooral de groentelades moeten leeg, want woensdag mag ik weer voor een week gratis groentes halen op het abonnement van vriendin die met vakantie is. Ik schreef er hier eerder over. De vorige keer was mijn weekportie nogal volumineus, met een lading tuinbonen en een krop andijvie, dus ik moet plek inruimen voor verse biologische groentes. Ik heb er met mijn aankopen de afgelopen dagen al rekening mee gehouden geen groenten te kopen. Ik vind het altijd jammer om gezond eten slecht en oud te laten worden. Dan kán en mag niet gebeuren, is mijn mening.

En ophalen is een must, want anders houden ze veel te veel over en dan gaat de overtollige productie op de composthoop en dat zou jammer zijn van alle werkzaamheden die de tuinders van deze biologische moestuin er aan verricht hebben.

Weer bijna 10 kilometer heen en 10 kilometer weer terug naar de boerderij. Groenten uitzoeken en weer naar huis fietsen. Ik hoop dat het mooi fietsweer is.
Ik heb nog geen mailtje ontvangen over het aanbod. Ik zie het wel als ik arriveer!


10 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd wat voor groenten je zoal gaat krijgen. Wij hebben momenteel veel sla, boontjes, andijvie, courgettes , komkommer, bessen etc uit onze eigen moestuin.
  Het is echt genieten. Wat we teveel hebben geven we weg aan familie. Groetjes Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heerlijk fietsweer, een mooie afstand en gratis biologische groenten. Wat wil een mens nog meer.
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha! Ik denk eraan om ook ruimte in mijn koelkast te maken. Maar dan om er zelf in te gaan liggen. :)
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Smeer je goed in Aaf.Opde fiets lijkt het minder warm maar dat is bedrog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat heerlijk Aaf, ik ben benieuwd wat je krijgt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat leuk Aaf, ik ben bebieuwd wat je krijgt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk voor je Aaf, misschien kan je ook wat groenten invriezen/ wekken? Het zal een rijk moment geven denk ik om dat op te mogen halen. Geniet er van! E

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wecken wordt niets, daarvoor heb ik de spullen niet in huis, maar invriezen zou kunnen. Dat deed ik vaker, met bijvoorbeeld bloemkool en sperziebonen.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.