zaterdag 20 augustus 2022

De boodschappen: interen op voorraad

In de afgelopen week gaf ik weinig geld uit.
Ik leefde van de voorraden en fruit kwam uit de tuin.
De voorraden uit vriezer,  koelkast en voorraadkast zijn iets geslonken, eigenlijk nog helemaal niet zo erg veel!
Voordat iemand weer opmerkingen maakt over de geringe hoeveelheid groenten: ik kocht in totaal ongeveer 2100 gram en die hoeveelheid kon ik verdelen over 6 maaltijden. Ik at 1x elders. Die groente is dus gemiddeld per dag 350 gram.
De paksoi was eerst 60 cent duurder, want er was i.p.v. de paksoi een bio-komkommer aangeslagen en geen paksoi. Ik heb die 60 cent weer teruggevraagd en gekregen.
Toko: Denk niet dat ik alleen naar de toko ging om kerriepoeder, ik haalde voor anderen ook boodschappen bij deze gigantische Aziatische winkel.
Limonadesiroop: vorige week kocht ik 4 flessen en afgelopen weekend nog weer 4 flessen. Dat was niet omdat ze al op waren, maar omdat ik wilde profiteren van een aanbieding. De normale prijs van deze 4 flessen lag €2,86 hoger dan deze aanbieding. Dus 2,86 "verdiend"!

13 - 20 aug22

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
BP biogroentenpakket EB= eigen boom    
Voeding    
appels, ruim 2,5 kg EB 0,00
camembert Lidl 1,59
brood met tomaat en basilicum Lidl 0,69
500 gram sperziebonen Lidl 0,79
bospeen, 1180 gram Lidl 1,49
paksoi, ca 400 gram
Lidl 0,69
gemengde sla, 85 gram* @ Lidl 0,58
huzarensalade Lidl 1,49
kerriepoeder, 210 gram Toko 2,99
krentjebrij, liter Ah 1,00
Snacks/ hapjes    
2 zakken gemengde noten* Lidl 3,99
2 zakken pepitamix* Lidl 1,98
Dranken    
limonadesiroop, 0% suiker, 4 flessen * AH 5,50
TOTAAL   22,78

32 opmerkingen:

  1. Ik ga echt wel eens voor één aanbieding naar een winkel. Waarom niet, ik heb de tijd en ik bespaar ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker gezond weer die limonadesiroop met 0,0% suiker maar barstensvol kleur-, geur-, zoet-, en smaakstoffen. Suiker is gif, maar zoetstoffen zijn dat nog meer! Maar blijkbaar ben je er aan verslaafd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat is dit een nare en gemene reactie, en voegt niets toe aan Aaf's verhaal.

      Verwijderen
    2. Het is een mythe dat zoetstoffen zo slecht zouden zijn. Veel voedingswetenschappers zien daar absoluut geen kwaad in.

      Verwijderen
    3. De toon van de reactie is helaas ook wat giftig.

      Verwijderen
    4. Jemig; een glaasje pure azijn in de ochtend. Geen suiker of gif, wel een zure bek!

      Verwijderen
    5. En ook zo weinig groente!

      Verwijderen
    6. Iedereen mag zelf weten wat ie naar binnen giet. Al zou ze 9 liter wijn in een week drinken..
      Azijn is trouwens een afrader. Daar ga je van zeiken en dan ben je te zuur voor fatsoen.

      Verwijderen
    7. Zoetstoffen zijn enkele van de stoffen waar de meeste onderzoeken naar zijn gedaan, vanwege al het gezeik erover. Uit elk onderzoek komt steeds weer dat het geen kwaad kan. Drink je te veel, dan hebben ze een laxerende werking, maar dat merk je vanzelf en bij zo nu en dan een glaasje gebeurt dat niet. Waar wel voor gewaarschuwd wordt is dat kinderen zo wennen aan zoete smaken en meer zoete dingen gaan eten. Mijn kinderen drinken meestal het liefste water en soms willen ze een glaasje limonade, dus daar is (bij ons) ook niks aan de hand. Wennen aan zoet doen ze vanzelf wel, met al die buitensporige traktaties op school.

      Verwijderen
    8. Ik ga er vanuit dat deze anoniem zo een zure (nare) reactie geeft om iets uit te lokken. Niemand is toch zo vervelend van zichzelf?

      Verwijderen
    9. @Nietzomaarzooo: het glaasje azijn in de morgen met de azijnbode (Volkskrant) er bij is een perfecte start van de dag! Aanrader!!

      Verwijderen
  3. Mijn opmerking gaat ook over de siroop; wat DOE je daarmee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik doe een laagje siroop in een glas en vul dat aan met koud kraanwater. Ongeveer 1/7 deel siroop en 6/7 deel water. Vergelijk het met frisdrank zonder prik, alleen haal je bij limonadesiroop het water uit de kraan. De siroop die ik gebruik, bestaat voor 12% uit vruchtensap uit concentraat.

      Verwijderen
    2. Wat een rare vraag, wat doen mensen met siroop? Drinken, me water? Lekker toch?

      Verwijderen
    3. Dank voor de uitleg Aaf.
      Voor anoniem van 7.43; het is nogal veel siroop, dacht ik, dus puur een vraag ter informatie. Omdat ik al jaren geleden ben overgestapt op water, staat het concept "siroop" mij een beetje tegen, hoewel er zeker wel veel onderling verschil zal zijn.

      Verwijderen
    4. WOW... Zeggen en schrijven wel 12% vruchtensap, en dan zelfs nog uit concentraat. Klinkt echt heel gezond die 12%, maar de resterende 88% is dus gewoon troep. Dusdanige troep dus, dat je beter witte wijn kunt drinken zoals Marijke.

      Verwijderen
    5. @Anoniem van 18:02: maak je niet zo druk. Ik houd niet van witte wijn en alcohol is helemaal niet goed voor een mens.
      Het hoofdingrediënt van de siroop is water. Onzin om te beweren dat er in de siroop 88% troep zit.
      Ingrediënten volgens de site: Ingrediënten: Water, vruchtensap uit concentraat 12% (appelsap 10%, citroensap 2 %), voedingszuur: citroenzuur, natuurlijk aroma, zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose en steviolglycosiden, stabilisators: E414, E415 en E445, antioxidant: ascorbinezuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat.
      Ik geef onmiddellijk toe dat je beter en goedkoper kraanwater kunt drinken in plaats van siroop, welke dan ook, toe te voegen.

      Verwijderen
    6. Je moet natuurlijk helemaal zelf weten wat en hoeveel je drinkt maar realiseer je wel dat in vruchtensapconcentraat niets meer zit aan goede voedingsstoffen. (vitaminen en vezels) Er blijft alleen pure suiker over dus in feite zit er 12% suiker in je siroop.

      Verwijderen
  4. idd, erg onaardig en aanvallend. En dan nog anoniem. Persoonlijk had ik deze reactie niet geplaatst. E

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weet je wat lekker is? Een citroen of limoen persen en door een kan siroop limonade roeren. Zo krijg je ook nog wat extra vitamientjes binnen.
    Drie vliegen in één klap:
    - gezond
    - lekker
    - niemand zeurt dat het niet goed voor je is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is wel duurder en een stuk slechter voor je tanden door al dat zuur.

      Verwijderen
  6. Zo doe ik dat ook Aaf, alleen gebruik ik siroop met suiker. Heerlijk zoet. En laat de reacties maar komen.
    En alsjeblieft Aaf, je hoeft je toch niet te verontschuldigen over de hoeveelheid groenten die je eet? Al eet je helemaal geen groenten en fruit. Je benoemt wat je gekocht hebt aan boodschappen. En als ik jou was zou ik er nog vier flessen bijhalen. Een fles is zo op.
    Als vroeger de weckflessen op waren in de winter, en de appels lagen te verrimpelen op zolder, kon je kiezen tussen kool, kool, kool en appelmoes. En bonen met gebakken uien. En als je het niet door de strot kreeg, at je maar niets. En wij zijn allemaal groot geworden. (En oud).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is lang geleden, jaren '60, dat voedingsleer voor mij een schoolvak was, maar wat ik me er nog van herinner is toch wel dat Aaf een voedingspatroon beschrijft dat de toets der kritiek ruim kan doorstaan.
      Dus om nou te gaan zaniken over suikerhoudende siroop; je kunt je pijlen beter op iets richten wat echt de moeite waard is.
      Kortom, ik onderschrijf helemaal de reactie vvan Francien.

      Verwijderen
    2. Ze "zeikt" juist over de 0 suiker siroop. En ondanks dat de reactie wat bot en kort door de bocht is en Aaf het helemaal zelf moet weten, zijn zoetstoffen slechter voor je dan suiker. Zeker bij kinderen onder de 5 jaar, dus als de kleinkinderen ook nemen, misschien voor jezelf toch eens onderzoeken.
      Bij Teissure staat er volgens mij zelfs een (leeftijds)waarschuwing op, althans bij die kleine flesjes, maar helemaal zeker weet ik dat niet.

      Verwijderen
    3. Je vergeet de bonen die in het zout werden gelegd, de winterprei, de winterwortelen enz. Mijn opa teelde veel meer dan alleen maar kool in de winter. Alleen was dat lang niet altijd in de winkels te koop.

      Verwijderen
    4. Winterprei? Nooit van gehoord. Wel wortelen. Hutspot. Zo, geel rode kwak op je bord. Met een beetje zuur. En bieten nog vergeten. Maar verder rode kool, zuurkool, witte kool, boerenkool, groene kool, Die mijn moeder lekker lang liet sudderen.
      En bonen. Witte, bruine en de kapucijners met ui en spek.
      Ben ik de witlof nog vergeten? Die tot snot werd gekookt. Ja wij werden echt verwend vroeger. En als toe broodpudding van alle resten oud brood. En dan als summum, zure zult.

      Verwijderen
    5. Uiensaus! Gecarameliseede ui met scheutje azijn er door. Lekker bij rijst!

      Verwijderen
  7. Ik heb ook een vrij grote voorraad siroop. Ik hou van vreemde smaken en Teisseire heeft die. Woon vlak bij Belgie en daar hebben ze meer variatie bij de supermarkten. Heb nu kiwi en viooltjes staan en muntsiroop maar die heb ik altijd al in huis en sla ik groot in in Belgie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik drink zelf liever witte wijn dan siroop. Ik weet niet of dat gezonder is. Ik vind het wel lekkerder.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.