donderdag 18 augustus 2022

Inhaalzorg!

Goed nieuws! De ziekenhuizen in Groningen en Drenthe  gaan zo veel mogelijk operaties inhalen. Ze maken de opname zo kort mogelijk om méér patiënten op de wachtlijst te kunnen helpen. Hartstikke goed!
Bestaande roosters worden voller gepland dan gebruikelijk.

Ik heb vanaf eind oktober 2020 tot half september 2021 op een wachtlijst gestaan voor een heupoperatie.  Door corona duurde het veel langer dan normaal en heb ik veel pijnklachten gehad door de versleten heup. Lopen was maar zeer beperkt mogelijk en dan alleen met rollator of wandelstok.

Ik hoop van harte dat patiënten die nu op wachtlijsten staan, snel aan de beurt zijn voor een ingreep.
Versleten gewrichten zijn dan wel niet levensbedreigend, maar het is geen pretje om met een versleten heup of knie op te moeten staan of een trap op te moeten!

Nu maar hopen dat corona niet opnieuw de wachtlijsten langer maakt!

Een nieuwe heup Bron: allesoverorthopedie.nl

5 opmerkingen:

 1. Ook hopen,dat er niet te veel personeel ziek is/wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad goed nieuws! Hier vroegen de huisartsen of mensen alleen voor echt urgente dingen wilden komen. Begrijpelijk, volgens mij lopen velen nog op hun wenkbrauwen.

  Fijn om elke keer te lezen dat je zo blij bent met je heup! Fantastisch dat dit soort operaties zo veel kunnen betekenen voor mensen.
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind ik best laat. Het Zuyderland in Zuid-Limburg is meteen gestart zodra het kon. En inderdaad zo snel mogelijk naar huis. Indien niet mogelijk, dan naar een logeerplek in een zorgcentrum of een zorghotel.
  Ik moet nu wachten op een afspraak met een internist. Wachttijd is iets meer als een maand. En dit met de zomervakantie nog volop bezig in Zuid-Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch beetje dubbel gevoel over, het is altijd mooi als zoveel mogelijk mensen geholpen worden zeker als ze al best lang wacht op de behandeling die ze nodig hebben. Maar de opnames zijn standaard al heel erg kort, er wordt onterecht van uit gegaan dat iedereen wel even deugdelijke mantelzorg kan regelen. En we vragen nu toch al zo veel van onze zorgmedewerkers, moet dat rooster nóg voller? Ik weet het niet, vraag is ook of de kwaliteit daarbij gebaat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben voor 2 heupoperaties uitgeweken naar een particuliere kliniek. De wachttijd was in beide gevallen ongeveer 2,5 maand (dit jaar geholpen in januari en juni) Ik kan het iedereen aanraden die redelijk gezond is. De eerste keer mocht ik na 1 nacht naar huis, de tweede keer gelijk dezelfde dag omdat ik vroeg geholpen was. Prima verzorgd.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.