maandag 5 september 2022

Energiebesparing in de komende winter: de woonmantel!

Ik heb al heel lang een woonmantel. Met mouwen en een capuchonkraag, deze volgens mij. Ooit gekregen voor mijn verjaardag (6 december) of sinterklaas. Aangezien de vieringen van verjaardag en sinterklaas elkaar regelmatig overlappen, vergeet ik in no-time wat ik wanneer kreeg.

Die woonmantel van mij is heel lang en toen ik slecht liep, was ik te bang er over te struikelen en te vallen. De afgelopen jaren heb ik deze mantel niet gebruikt.
Nu met de winter voor de deur en de extreem hoge gasprijzen, heb ik die mantel weer eens tevoorschijn gehaald. Hij is heerlijk warm! Ik ga hem aandoen over mijn gewone kleding en op de bank doe ik ook nog een dekentje over de knieën. Het kan mij in de winter nooit warm genoeg zijn.
Omdat de deken echt erg lang is, heb ik plannen om de deken in te korten, zodat ik niet over de onderkant struikel. Ik weet het nog niet zeker, misschien til ik de deken ook wel op als ik er mee ga lopen.

Wil jij ook een woonmantel? Kijk eens hier op Annemieks Mijmeringen van Annemiek van Deursen.

Kijk ook hier op de site van Genoeg.
Daar vind je ook een video met maakinstructies.

Je kunt de mantel ook kopen via internet. Daar kost hij ongeveer 25 euro. Zoek op fleece mantel of woondeken of woonmantel.

Bron foto: Genoeg

16 opmerkingen:

  1. Gebruik een riem of ceintuur zoals bij een badjes. Kun je hem onderaan wat opschorten en boven wat laten bloezen als je loopt. En als je zit losknopen. Groet, G

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik meende er zelfs één bij de ikea te zien afgelopen weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou'm maar inkorten. Op onze leeftijd krimp je ook nog in de lengte... en die mantel doet dat niet! En "ophouden" functioneert prima, tot je het een keer vergeet, of tot je de handen vol hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In de winter doe ik na het eten mijn pyama al aan en eroverheen een dikke joggingbroek die ik in diverse uitvoeringen en kleuren heb en een fleecevest. Daarmee heb je meer bewegingsruimte.
    De mouwen vd woonmantel lijken me nogal onpraktisch als je nog wat wil doen in de keuken of handwerken op schoot.
    Ik heb ook polswarmers gemaakt omdat je dan je armen en handen ook veel warmer houdt en ik ben een omslagdoek aan het haken. Geitenwollen sokken en warme pantoffels maken het compleet en zo kan ik makkelijker aanpassen aan de omstandigheden dan met een groot ding

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kocht hem bij Bol punt com.
    https://www.bol.com/nl/nl/s/snug+rug+eskimo/ Al een paar keer buiten gebruikt met Deet onder handbereik.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is een super goed idee die woonmantel. Ook nog een leuk idee voor een surprise strakjes. Bedankt Aaf voor de tip!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik had er een gekregen als relatiegeschenk voor kerst, te lang is voor mij nooit een probleem en het was mooie kwaliteit fleece gemaakt van resten katoen, vlas en wol maar evengoed heb ik 'm aan de kringloop gegeven ik vind het absoluut ondingen. Geeft verder niet, veel mensen vinden het fijn dus iemand is er nu vast heel erg blij mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou de woonmantel niet inkorten, maar er een voetenzak van maken. Zo wordt de mantel korter én heb je lekker warme voeten.
    Zo’n mantel heb ik op dit moment nog niet nodig. Ik heb last van opvliegers 😂😂😂. Bovendien heb ik liever thermo-ondergoed ipv zo’n mantel. Dat is voor mij veel prettiger ivm mijn manier van bankhangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het lijkt me heerlijk warm maar ook erg onhandig - tenzij je een dunnere en soepeler stof gebruikt.
    Ik draag binnenshuis in de winer altijd al dunne en dikke sokken plus wollen pantoffels, en wollen onderkleding plus een extra vest en een omslagdoek. Voor komende winter ga ik daarnaast de aloude maillot met broek er over heen maar weer benutten. Het zit niet echt lekker maar ik heb er nog 1 liggen dus dat lijkt me de kortste klap.
    De eerder genoemde polswarmers heb ik ook. Ik heb een wollen jersey onderhemd dat af was de mouwen afgeknipt en omdat het jersey is, rafelt het niet verder. Ik heb dit vorig jaar ook al succesvol gebruikt bij mijn computerwerkzaamheden. Heerlijk warm, een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het een supergoed idee! Geen reden meer om te klagen over kou, dit is de oplossing.
    Denk helaas niet dat ik mijn echtgenoot er in zal krijgen helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind woonmantels, dekentjes etc. vreselijk lastig. Elke keer als je opstaat de boel weer ‘ordenen’. We dragen thermo-ondergoed, een ski-pull en een fleece trui, dikke sokken en pantoffels.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er wel heel erg comfortabel uit. Maar goed dat je 'm niet weggedaan hebt, nu komt het weer van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk onderwerp met de ze temperaturen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Naast het feit dat ik het onhandige onpraktische dingen vind, kan ik niet tegen fleece. Ik heb al mijn fleece vesten weggedaan, ik vind ze benauwd. Zonder heb ik het koud, met breekt het zweet me uit. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je zou ook anders kunnen stemmen, niet achter oorlogsretoriek aanlopen, je huis verkopen maar het is allemaal symptoombestrijding en we doen alsof het normaal is en dat is het niet. Een overheid die ervoor zorgt dat burgers zo extreem in de problemen komen deugt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Huh? Wat een vreemde reactie. Ik zie het verband met de woonmantel niet helemaal...

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.