Onderstaand is een Engelstalig recept en ook een (automatische) vertaling in het Nederlands. Sommige woorden zijn hilarisch vertaald! Maar het recept lijkt me heerlijk en het is nog vegan ook!
Quick to make AND protein packed, these peanut and vegetable udon noodles make a tasty meal for the whole family
FULL RECIPE BELOW
SERVES 4
Prep time - 10 minutes
Cooking time - 15 minutes
Ingredients
200g Japanese udon noodles
1 tsp vegetable oil
1 bunch spring onions, finely sliced
2 garlic cloves, finely sliced
5cm piece ginger, peeled and finely grated or chopped
160g broccoli florets
160g sugar snap peas
160g baby sweetcorn
1 courgette, peeled into ribbons
2 carrots, peeled then peeled into ribbons
120g spicy peanut sauce (Day 1)
2 tbsp unsalted roasted peanuts
1 red chilli, finely sliced
Kit needed
1 x saucepan
1 x colander
1 x wok and lid
1 x microplane/box grater
Method
Prepare all the vegetables before you do anything else!
Bring a saucepan of water to the boil. Add the noodles and cook for 4 minutes until tender. Drain and refresh under running water then set aside.
Heat a wok until hot. Add the vegetable oil and ¾ of the spring onions. Stir fry for 30 seconds, then add the garlic and ginger and stir fry for another 15 seconds.
Add the broccoli and 4 tbsp water. Stir through then cover with a lid to steam cook for 3 minutes.
Stir in the sugar snap peas and baby sweetcorn and another 4 tbsp water and cook for another 3 minutes.
Add the courgette and carrot ribbons and cook for 1 minute until wilted.
Add the noodles, peanut sauce and 4 tbsp water to the pan and stir fry until hot through.
Divide between serving bowls then top with the remaining spring onion, peanuts and chillies.
Dan de Nederlandse vertaling. Sommige woorden heb ik doorgestreept en zelf vertaald in wat beter Nederlands.
Snel te maken EN eiwit verpakt vol met eiwitten, deze pinda- en plantaardige udon-noedels zijn een lekkere maaltijd voor het hele gezin
VOLLEDIG RECEPT HIERONDER
Voorbereidingstijd - 10 minuten
Kooktijd - 15 minuten
Ingrediënten
200g Japanse udon noedels
1 tl plantaardige olie
1 bosje lente-ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
5 cm stuk gember, geschild en fijn geraspt of gesneden
160g broccoli bloemetjes roosjes
160g suikererwten sugarsnaps
160g baby suikermaïs
1 courgette, geschild geschaafd tot linten
2 wortelen, geschild en daarna geschild geschaafd in linten
120g pittige pindasaus
2 eetlepel ongezouten geroosterde pinda's
1 rode chili, fijn gesneden
1 x sauspan
1 x kolander vergiet
1 x wok en deksel
1 x microvliegtuig/doosrasp blokrasp
Maak alle groenten klaar voordat je iets anders doet!
Breng een sauspan water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook 4 minuten tot het mals beetgaar is. Afvoeren en verfrissen Afgieten en afkoelen onder stromend water dan opzij zetten.
Verwarm een wok tot het heet is. Voeg de plantaardige olie en 3⁄4 lente-ui toe. Roerbak 30 seconden, voeg daarna de knoflook en gember toe en roerbak nog 15 seconden.
Voeg de broccoli en 4 eetlepel water toe. Roer er doorheen en bedek dan met een deksel om 3 minuten te stoomkoken.
Roer de suikerspin erwten sugarsnaps en baby suikermaïs en nog 4 eetlepel water door en kook nog 3 minuten.
Voeg de courgette en wortellinten toe en kook 1 minuut tot het verwelkt geslonken is.
Voeg de noedels, pindasaus en 4 eetlepel water toe aan de pan en roerbak tot het heet is.
Verdeel tussen serveerschalen kommen en dan top bedek met de overgebleven lente-ui, pinda's en chilies
Grappige vertalingen inderdaad: één microvliegtuig nodig, ha ha ha.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er inderdaad heerlijk uit en gezond ook met al die groenten. Toch lijkt het me niet per sé goedkoop.
BeantwoordenVerwijderenHet wordt als alternatief gebracht voor dure afhaalmaaltijden of kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt. En dan is het inderdaad goedkoper.
VerwijderenHaha, suikerspin erwten...
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept maar met relatief dure groentes.
BeantwoordenVerwijderenEn ook weinig voor 4 personen.
Leuk recept/
BeantwoordenVerwijderenRelatief dure groenten.
En beetje weinig voor 4 personen.
Dat klopt! 50 gram noedels is niet veel en ik vind dat beetje pinda's en pindasaus ook niet veel voor 4 personen.
VerwijderenIk maak zoiets eens per maand ofzo als restverwerking. Recept: wok of kook alle restjes groente zodat ze beetgaar zijn. Kook 75 gram noedels per persoon (grote eters, anders 50 gram). Giet af en spoel met koud water. Regel een eiwitcomponent: rooster pinda of cashewnoten. Of maak een roerei of gebakken ei. Misschien heb je een restje vis of vlees. Maak een sausje: variant 1 vissaus, limoensap en suiker, proef naar je smaak. Variant 2 de vegaversie, Miso, sojasaus en gembersiroop. Voeg alles samen en maak warm. Proef en voeg nog toe wat volgens jouw smaak ontbreekt. Vaak zijn dat wat chilivlokken.
BeantwoordenVerwijderenWeet je wat ik echt storend vind? Nederlandse foodies en bloggers die het blijkbaar cool vinden om dit soort termen tussen hun recepten te strooien.
BeantwoordenVerwijderenVan jouw recept kun je in ieder geval zeggen dat het origineel Brits is.
BBC good food heeft ook leuke recepten, ik kijk er regelmatig even.
Ik vind het ook een fantastisch programma! Meestal niet zozeer goedkoper dan andere goedkope recepten, maar wel goedkoper dan kant en klaar of bezorgen / afhalen. En altijd een fijne vergelijking van producten in duurder / goedkoper, lekkerder / minder lekker! Ik zou zo'n programma graag op de Nederlandse tv zien, met Nederlandse producten (maar mag volgens mij niet...).
BeantwoordenVerwijderen