vrijdag 19 mei 2023

Great depression cooking with Clara

Deze blog is oorspronkelijk gepubliceerd op 05/01/2011, maar ik vind Clara zo leuk, dat ik de blog vandaag herhaal.
Op Youtube kun je een aantal filmpjes vinden met de hoogbejaarde Clara ( Cannucciari 1915-2013), in november 2010 was ze was 95 jaar oud, uit de Verenigde Staten. Zij vertelt over de Great Depression in de jaren 1929 en later. Ik heb Clara eerder op dit blog genoemd, maar ik vind haar zó leuk, dat ik niet kan laten er nog weer eens over te bloggen, met name was in geïnteresseerd of ze nog steeds actief was. In een serie filmpjes laat ze recepten zien met eieren, aardappels en groenten en kruiden uit de tuin. Ze vertelt over het belang van een eigen moestuin, het hebben van kippen en het zoeken van wilde groenten zoals molsla (= paardebloemblad). Ze heeft in die periode nooit honger gehad. Een van haar kleinzoons heeft een hele serie opgenomen en op youtube gezet. Er zijn er heel veel, ik wil het laten bij de onderstaande 6 films.         

 
 
Hi, hi, ik kon het toch niet laten en heb er nog twee bijgeplaatst
1 filmpje waarin ze antwoord geeft op vragen van kijkers en nog weer een volgend filmpje waarin ze al 96 is en nog steeds actief.

4 opmerkingen:

 1. Oh geweldig!
  Ik heb haar filmpjes járen geleden ontdekt en vond haar echt geweldig.
  Met steeds dezelfde ingrediënten maakte ze toch wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dit! Dit ga ik zeker ook kijken. En wat mooi dat ze nog steeds actief is zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Clara is overleden, ze leefde van 1915 tot 2013, tot maar de filmpjes die haar familie heeft gemaakt staan nog steeds op Youtube..

   Verwijderen
 3. Er is ook ergens een account, dacht op Instagram, dat Depression Cooking heet, daar wordt gekookt met alles wat je makkelijk zelf kunt verbouwen in potten en zo met afval van groenten en fruit

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.