zaterdag 20 mei 2023

Mijn boodschappen in de afgelopen week

Deze keer weinig gekocht, verbazend weinig eigenlijk!
Brood had ik nog voldoende in de vriezer, ik kocht alleen een paar (verwen) luxe broodjes. Ook in de categorie aardappels/rijst/pasta had ik nog helemaal niets nodig.
De citroenen dronk ik als frisdrank, het sap aangelengd met water.

13-20 mei 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
6 bananen Lidl 0,88
3 citroenen Lidl 0,99
5 sinaasappels Markt 1,00
2 luxe broodjes Lidl 1,18
2 luxe broodjes (kaas / mais/ zonnepitten)* Plus 1,00
paksoi* (410 gr.) Lidl 0,88
komkommer* (450 gram)  AH 0,59
880 gram trostomaten* AH 1,74
rode paprika (235 gr.) Lidl 0,69
romainesla, 2 kroppen Markt 1,00
sperziebonen, 500 gr vers Markt 1,00
witte kaas met kruiden op olie* Plus 1,99
oriƫntschijf (vegan) 2 pakjes met 2 stuks* Lidl 2,86
2 potjes sambal brandal* AH 2,53
Snacks/ hapjes   0,00
Dranken    
3 liter sojamelk Plus 3,15
TOTAAL   21,48

27 opmerkingen:

 1. Wat mij elke week weer verbaasd; koop je nooit eens wat te snoepen? Bijv een losse koek, chips of iets hartigs?
  Vind het echt super knap als je dat echt allemaal kunt laten staan.

  Ik lees dat je van de citroenen een soort frisdrank maakt. Heel lekker inderdaad. Ik doe zelf weleens schijfje citroen in spa rood.
  Maar....pas op met citroensap als je je eigen gebit nog hebt! Het tast namelijk je glazuur behoorlijk aan.
  Zelf drink ik het als ik het zo maak altijd met een rietje om mijn gebit te beschermen. En daarna spoel ik mijn mond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snoep en koek koop ik wel eens hoor! Op 8 april staan er flink wat zoetigheden op mijn lijstje: 2 rollen biscuits en ijs en ook nog chocolade. Daar doe ik lang mee. De biscuits zijn nog niet op, het ijs en de chocolade wel.

   Verwijderen
  2. Verbaast. Niet verbaasd. šŸ¤“
   Wat mij verbaasT.
   Ik ben verbaasD.

   Verwijderen
  3. @anoniem van 9:02 uur: ik dacht al dat ik "verbazend" fout geschreven had, maar je hebt het over de reactie van anoniem om 8:35 uur. Ik kijk nergens meer van op. Er worden erger fouten gemaakt. Ik heb soms ook zelf de neiging om er met een verbetering op te reageren, maar ik heb niet het idee dat dat helpt om het taalniveau te verbeteren.

   Verwijderen
  4. @Aaf.’Verbazend’ is in jouw geval goed.

   Verwijderen
 2. Beste Aaf en blog-lezers van Aaf, ik heb een vraag die niet over boodschappen gaat. Maar na Aaf 's gratis cursus heb ik bedacht dat ik wel weer eens iets nieuws wil leren. Ik zit hier een beetje te verpieteren na mijn pensioen, en door de mantelzorg die ik geef kan ik maar kort van huis.
  Ook heb ik weinig geld.
  Hebben jullie tips voor mij? Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaf heeft ook al eens geschreven over gratis cursussen kunstgeschiedenis als ik het me goed herinner me, maar er zullen ongetwijfeld andere zijn die meer
   En er zijn telefooncircels van mensen die elke dag even met elkaar bellen, maar dat vergt ook iemand die dat coordineert. Misschien eens bij het Rode Kruis informeren naar dergelijke mogelijkheden.
   Ik hoop ook op tips van anderen. Voor het meeste vrijwilligerswerk wordt ik te oude (73) en zou af en toe ook ngo wat extra doen voor anderen of gewoon voor mezelf.

   Verwijderen
  2. Diamond Painting? Online cursus volgen? Kleding naaien? Sieraden maken? Winkeltje starten online?

   Verwijderen
  3. Niets om te leren, maar is een ouderwetse legpuzzel iets? Op marktplaats staan er genoeg en eenmaal gemaakt kun je hem ook weer doorverkopen ( en dan zoeken in de buurt zodat je hem op kunt halen) ken mensen die daar veel plezier aan beleven.

   Verwijderen
  4. Als je belangstelling voor geschiedenis hebt, kijk eens op de website vele handen. Daar help je digitale stukken te archiveren. Maandelijks is er (bij ons bij het streekarchief in de bieb) een bijeenkomst omsamen te werken en te leren.
   Hier verdien je er bonnen mee, waarmee je in het leuke cafe van de bieb terecht kunt.
   Maar misschien vind je dit te saai hoor. Groet, G

   Verwijderen
  5. Bij ons kan je gratis cursussen volgen bij de Bieb.

   Verwijderen
  6. Handwerken. Een sprei in een ingewikkeld patroon van Granny Squares van wol uit de kringloop of van wat mensen nog hebben liggen. Naaimachines restaureren. Boeken over zeeslagen lezen. En zo er oa achter komen wat die politiek van kolonialisme en slavernij nu in hield. Dat is wat ik doe. En als ik wat specifiek anders tegen kom me er helemaal in verdiepen. Er word zo veel geroeptoetert maar waar gaat het nu precies over dan ? Bv stikstof. Wat ik ook geweldig vind. Verdiepen in een bouwstijl en proberen in te schatten van wanneer een huis is wat ik rondlopend zie. Bv jugendstil of artdeco. Helemaal gratis dat genieten van mooie geveltjes

   Verwijderen
  7. Diamand painting, mandala's kleuren, teken/kleuren, schilderen, boetseren met klei.
   Allemaal te koop bij action.
   Fietsen in de natuur, foto's maken in de natuur.
   Legpuzzels hebben ze vaak voor max €4 bij action.

   Verwijderen
  8. Bij widgets het volk staan ook interessante online projecten waarmee je je nuttig kunt maken en tegelijkertijd iets leuks doen.

   Verwijderen
  9. Titia, ik weet niet of je van talen houdt, maar zo ja, dan zou je een nieuwe taal kunnen leren via Duolingo. Er bestaat een betaalversie, maar het kan ook helemaal gratis. Nadat Rusland vorig jaar februari OekraĆÆne was binnengevallen, ben ik vanuit een gevoel van solidariteit OekraĆÆens gaan leren. Een hele uitdaging, maar ik vind het nog steeds geweldig leuk! En het is ook nog eens goed voor je hersenen. Wat wil je nog meer? Een mens is nooit te oud om te leren per slot van rekening. Ik ben 65, dus ook niet bepaald de jongste meer. Nog wel een kanttekening bij Duolingo: er wordt geen uitleg gegeven over de taalregels, dus ik gebruik Youtube filmpjes om me de grammatica te laten uitleggen.

   Een hartelijke groet van Jo.

   Verwijderen
 3. Kunstgeschiedenis lijkt mij enig, ik ga eens even spitten in oude Blogjes.
  Kleding naaien heb ik geprobeerd, dat gaat niet meer lukken door de reuma en mijn onhandigheid.
  Ik ben ook in de 70 he, dus een ( boek) winkeltje starten online lijkt mij vreselijk leuk maar ik kan al niet omgaan met Exel , en bovendien heb ik al zoveel administratie i.v.m. zorg aan huis.
  Legpuzzels vind ik hƩƩrlijk maar helaas heb ik een jonge kat waar van alles aan mankeert, maar ergens opspringen kan hij als de beste.
  Dus ik ga denk ik voor de kunstgeschiedenis, dank jullie wel voor alle ideeƫn.
  Als het mij lukt laat ik het jullie zeker weten, misschien vinden meer mensen het leuk. Wordt vervolgd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je op een normaal niveau de Nederlandse taal beheerst kun je ook Taalcoach/ taalmaatje worden. Dat houdt in dat je een niet Nederlander helpt met het leren van de Nederlandse taal, helpt bij het uitleggen van brieven van instanties enz. Of je helpt hiermee een Nederlander die moeite heeft met de taal.

   Verwijderen
  2. Je hebt zeker een leuk onderwerp aangesneden Titia, ik vond het ook leuk een aantal suggesties te lezen. Ook ik heb reuma en dan kan je nog zoveel willen sommige dingen gaan echt niet meer zoals meer dan half uur staan bv. Ik zou best bij de kringloop van het Leger des Heils vlakbij iets willen doen maar lichamelijke beperkingen beperken de mogelijkheden.
   Als je al veel administratieve zaken hebt zal je er wel goed in zijn geworden. Humanitas zoekt ook vaak mensen die anderen helpen met hun administratie, maar misschien heb je daar helemaal geen zin meer in als je je eigen zaakjes hebt gedaan

   Verwijderen
  3. Je schrijft dat je thuis een beetje zit te verpieteren, misschien is het dan juist goed om iets tezoeken waarbij je met anderen in contact komt. Dat hoeft niet te betekenen dat je urenlang van huis bent.
   Je horizon verbreden kan heel fijn zijn. Een puzzel leggen of een mandala tekenen kan altijdnog.

   Verwijderen
 4. Ik geloof gerust dat je goed voor je kat zorgt, maar wat me opvalt aan je boodschappenlijst is dat ik zelden kattenvoer of kattenbaksteentjes zie staan. Is hij/zij er nog wel? Veronique.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kat is inmiddels 13 jaar en ze ziet er nog heel gezond uit.
   Ik neem in mijn lijstje geen kattenvoer of kattengrit op, maar alleen voeding en drinken van mijzelf.
   Lang geleden publiceerde ik wel uitgaven voor mijn kat, maar dat doe ik al geruime tijd niet meer.

   Verwijderen
  2. Ik heb het even nagekeken, begin 2019 ben ik gestopt met het vermelden van aankopen voor de kat.

   Verwijderen
  3. Dat kost toch ook geld?

   Verwijderen
  4. Ik vermeld ook niet wat ik uitgeef aan tandpasta, shampoo, wasmiddel, toiletpapier, supplementen, zelfzorgmedicatie, lampen etc. Allemaal te koop in de supermarkt en het kost allemaal geld. Ik kies er voor alleen mijn uitgaven voor eten en drinken te delen, daar moet je het maar mee doen!

   Verwijderen
  5. Daar heb je helemaal gelijk in. Je hoeft je niet te verantwoorden, je bent volkomen vrij in wat je wel en wat je niet met je lezers deelt.

   Verwijderen
  6. Maar bij ons valt dat wel onder het huishoudgeld en dat is best een grote hap uit het budget!
   Marijke

   Verwijderen
 5. @Titia: je zou een blog kunnen beginnen, gewoon met onderwerpen die je zelf leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.