vrijdag 15 december 2023

21 miljoen!

Nee, geen euro's en ook geen eurocenten. Zo veel geld heb ik lang niet!
Ik bedoel pageviews.
Vandaag gaat het gebeuren en komt hier op mijn weblog voor de 21 miljoenste keer iemand kijken. Dat is sinds september 2011, ruim 12 jaar geleden, toen ik startte met Blogger.
Ik blogde eerst bij Web-log, dat was vanaf augustus 2007, maar die liet zijn bloggers in de steek en hield er gewoon mee op!
Ik heb toen zeer gefrustreerd veel van mijn blogjes vanaf Web-log overgezet naar Blogger en hoopte dat mijn lezers van het eerste uur mij zouden volgen naar Blogger.
Gelukkig is Blogger er niet mee opgehouden, zijn mijn lezers blijven komen en kon ik gestaag doorgaan met schrijven van blogjes.
Al weer jaren lang publiceer ik iedere dag tenminste 1 blogje, ook tijdens vakanties en ik heb tenminste 150 duizend pageviews per maand, soms heb ik topmaanden met ruim 223 duizend pageviews. Bij uitzonderlijk veel bezoek gaat het over verwarmen met een elektrische kachel of de definitieve aanslag van de belastingdienst. Die laatste heb ik overigens nog steeds niet ontvangen, het zal wel volgend jaar worden voordat de belastingaanslag over 2022 definitief wordt.

Ooit schreef ik voornamelijk om mijzelf bij het bezuinigen bij de les te houden. Door over spaarzaam leven te schrijven, lukte het mij om besparen leuk te blijven vinden en om in vrij korte tijd mijn hypotheek af te lossen.
Nu is het schrijven een hobby en heb ik het bezuinigen niet meer zo nodig. Ik schrijf nu in feite over alles waarvan het mij de moeite waard en leuk lijkt om over te schrijven.

26 opmerkingen:

  1. Bewondering voor je dagelijks bloggen en onderwerpen vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd! Wat een aantal!
    Altijd leuk geschreven en inderdaad elke dag. Het eerste wat ik lees 's morgens. Ik hoop dat je nog lang plezier zult hebben met het schrijven van je blogjes. Ik geniet er in ieder geval van en blijkbaar velen met mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dat doe je prima en inderdaad zeer getrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo leuk Aaf, ik volg je al van het begin en je blogs blijven lezenswaardig. .c

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Spannend, ik vind het bewonderendswaardig dat je er in slaagt elke dag iets te posten. Ik lees je blog meestal 's ochtends bij een kopje koffie. Vooral verhalen over vroeger en over kringloopaankopen vind ik erg leuk. Ook recepten lees ik graag, ik heb jouw recept voor pompoensoep overgenomen, dank hiervoor. Ik hoop dat je nog lang blijft doorgaan met schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Aaf,
    wat mij betreft gaan jouw leukste stukjes over vroeger, over kleding reparatie en kringloop vondsten, en je kritische stukken over bijvoorbeeld de bezuinigingen op busvervoer. De kleine dagelijkse dingen.
    Wat ik nog graag zou zien: iets over boeken en gedichten, ook gezien je bibliotheek achtergrond. Maar ik weet niet of meer mensen dat leuk vinden?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd Aaf! Dat is werkelijk een hele grote en mooie mijlpaal. Dat doen niet veel bloggers je na : )

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je bent een fijne constante in Blogland, meestal begin ik mijn lijstje bij jou en je leeslijst. Bijna altijd lees ik hele blog en later op de dag de reacties, soms haak ik af omdat het onderwerp niets voor mij betekent of toevoegt. Je blogjes over vroeger zijn ook leuk om te lezen en over eigen familie en verleden te denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi, Ik hoop er nog vele te lezen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik ben een stille volger, maar ik lees ook al jaren je blogs.
    Hebben mij zeer geholpen met de financiële situatie, en andere interessante verhalen.
    Dank daarvoor
    Groet Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd! Wat ‘n aantal, geweldig.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel knap hoor Aaf. Wat een discipline.
    En inderdaad, je schrijft weinig over lectuur. Terwijl het toch je beroep was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik lees wel hoor, maar mijn opleiding tot assistent-bibliothecaris zorgde er in eerste instantie voor dat ik jarenlang nauwelijks gelezen heb. Alleen kinderboeken. Ik had in die twee jaar echt te veel boeken gelezen!
      Ik kreeg werk op een terrein dat ook niet uitnodigde tot schrijven over lezen: de Universiteitsbibliotheek. Wie zit er te wachten op een blog over wetenschappelijke publicaties? Die publicaties zijn niet echt wat je noemt lectuur.

      Verwijderen
    2. Ik lees je dagelijks , zeer bedankt

      Verwijderen
  13. Wat een lange periode alweer! En toch heb je nog steeds elke dag iets waar je over kunt schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Doorzettingsvermogen die steenbokken. Nog 12 jaar er bij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Steenbok? Ik ben helemaal geen steenbok, ik ben een boogschutter.

      Verwijderen
    2. 🤣🤣🤣🤣🤣
      Thea

      Verwijderen
  15. Wat lang alweer ik ben een stille meelezer maar geniet altijd van je blogs ga nog lang door.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Van harte Aaf! Wat een getal, 21.000.000, haast niet voor te stellen !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Van harte gefeliciteerd.
    Ik volg u al vanaf u 1e blog en destijds begin 20 veel van u geleerd,dank daarvoor en hoop dat u nog heel lang blijft bloggen?
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw, wat een mijlpaal. Hier fan vanaf het eerste uur en zelf ook ooit begonnen bij web-log. Was is dat dramatisch afgelopen toen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een prestatie Aaf. Gefeliciteerd!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een aantal!! Gefeliciteerd!! Ik lees jouw blog nu ook al jaren en vind het nog steeds bijzonder hoe je over heel veel dingen leuk schrijft. Zoveel pageviews... je zou denken dat je inmiddels een Bekende Nederlander bent! 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gefeliciteerd Aaf en ik kijk altijd het eerst op jou blog en
    Lees daar de andere verhalen dus ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met bloggen.
    Wat raar Aaf dat je nog geen definitiefe aanslag van 2022 hebt gehad
    Ik heb hem al heel lang binnen

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gefeliciteerd en ga zo door. Van de blogs die ik volg ben je altijd de eerste die ik lees. Bewonderenswaardig dat je elke dag weer iets weet te schrijven

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheoriën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.