zondag 28 januari 2024

Komende vrijdag is het warme truiendag!

Op vrijdag 2 februari is het weer de Warmetruiendag, voor de 18e keer al weer! Jaarlijks doen ruim 250.000 mensen mee aan Warmetruiendag met als motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’.
Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie én 6% CO2 per graad.

Klik hier als je mee wilt doen. Op deze site vind je leuke initiatieven, zoals breicafés
En hier vind je een breipatroon voor een heerlijk warme trui.

Nu is het bij mij vanaf begin november tot ergens eind maart iedere dag Warmetruiendag of Warmevestendag en niet enkel en alleen op één dag in februari.
Ik heb alleen geen warme trui aan als ik in het zwembad lig of in de sportschool aan spieren of conditie werk en natuurlijk niet in bed of als ik thuis onder de douche sta.

Afbeelding van de site van Warmetruiendag

Ik heb me aangemeld omdat ik het een leuk initiatief vind.
Doe je ook mee?

10 opmerkingen:

  1. Net als jij zullen veel mensen altijd een warme trui aan en een dekentje bij de hand hebben.Energie is zo duur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een fijne trui kopen is nog niet zo makkelijk, ik vind ze vaak te lang of de verhouding schouderpartij en buikdeel niet in verhouding. Ook de col/kraag moet precies goed zijn.
    En vaak zijn de mouwen te kort, maar daar heb ik ook polswrmers voor gemaakt van fleecestof
    Afgelopen jaren wel zelf een paar gehaakt, begin ik al in augustus mee want ik kan niet lang achter elkaar haken.
    Ook draag ik graag een shirt met vest en een kleurige dunne sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, vorig jaar heb ik truien met lekkere lange mouwen kunnen kopen bij Zalando, door te selecteren op de pasvorm voor lange mensen, een aantal merken heeft een speciale tall-collectie.
      Zo fijn, Groet, G

      Verwijderen
    2. Ik heb verschillende keren geprobeerd truien online te kopen maar altijd weer teruggestuurd. Kennelijk ben ik of te kritisch of te lastig qua maat maar mooi zaten ze niet en te duur om toch maar te houden.
      Ik koop ook graag bij de kringloop kan ik tenminste passen.

      Verwijderen
  3. Mooie en goede truien zijn behoorlijk duur. Zelf breien kan niet iedereen. Ik draag de truien die ik heb al vele jaren. Vesten draag ik trouwens liever, staat me ook beter. Ik hou meer van laagjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de 2* €190,- van 2022 gebruikt om een paar wollen vesten te kopen van betere kwaliteit. Hiermee kom ik de winter door. En mocht het echt koud worden, dan draag ik er thermo- ondergoed van het Kruidvat onder. Werkt perfect.

      Verwijderen
  4. Ik heb altijd in de ouderenzorg gewerkt en ben gewend diverse laagjes te dragen. In een verpleeghuis is het altijd erg warm en ik droeg altijd een vest zodat ik het makkelijk uit kon doen. Nu ik met pensioen ben en thuis de cv op 17,5 heb staan voel ik mij een koukleum. Een hempje, tshirt en daarover een trui of vest is niet genoeg. Tegenwoordig draag ik er nog een fleecevest overheen. Mocht het 's avonds nog te koud zijn dan heb ik nog mijn body warmer. Ik vind warme truiendag een sympathiek idee maar ik doe niet mee. Het lijkt mij vooral voor mensen die gewoon de kachel op 20 of 21 graden hebben staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zit er dit jaar niet in. Ik heb tijdens de ijzelperiode mijn knie gebroken en heb nu alle warmte van buiten nodig om te kunnen herstellen. Maar normaal gesproken staat bij mij de verwarming op 18,5.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb altijd veel gebreid. Bezit nog 4 truien gebreid halverwege jaren 80. 2 van mohair. Ik draag ze nog steeds met een katoenen pullover eronder anders kriebelen ze. Heerlijk warm en krijg er leuke reacties op omdat ze weer in de mode zijn. Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb twee truien gebreid in mijn gepensioneerde leven. 1 streeptrui met scheepjes wol en 1 trui met Zeeman gemêleerde polyester. De dure trui heb ik nog wel, maar niet vaak gedragen.
    De Zeeman trui draag ik nog steeds. Warm. Qua afwerking is die slecht afgewerkt.
    Als ik ooit nog een trui brei, dan start ik met de mouwen. Het is zo frustrerend. Voor- en achterpand af en dan nog die mouwen. Net zo veel werk als een voor- en achterpand.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.