zaterdag 23 maart 2024

Levensmiddelen: wat waren mijn uitgaven in de afgelopen week?

Dankzij aanbiedingen en de markt heb ik de uitgaven beperkt weten te houden.
Ik kocht weinig fruit, maar dat kwam doordat ik nog veel fruit van de vorige week over had. De druiven en de sinaasappels waren goed bewaard gebleven in de groentelade van de koelkast en smaakten mij gisteren opperbest!

Deze keer kocht ik weer veel groenten: komkommer, aspergebroccoli en pastinaken op de markt en winterwortel, uien en tomaten bij de Lidl. In totaal bijna 3,5 kilo! Over 7 maaltijden verdeeld is dat dus nagenoeg 500 gram per dag. Er valt nog wel wat af, maar er blijft genoeg over voor een gezonde hoeveelheid.
Deze keer geen vis, tofoe of vleesvervanger gekocht, ik heb nog ruim voldoende voorraad.

 16 - 23 mrt. 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
5 appels Markt 1,00
kaas, belegen* (50% korting)
Plus 1,69
2 hele volkoren broden BB AH 2,27
2 dozen halvarine* AH 2,00
hummus, 350 gr AH 2,24
cottage cheese AH 0,89
2 kg aardappels Plus 2,27
vegan pesto, 2 potjes* Plus 2,79
200 gram aspergebroccoli Markt 1,00
400 gram biologische pastinaak Markt 1,00
2 komkommers, samen 630 gram
Markt 1,00
750 gr rode uien* Lidl 1,39
1 kg winterwortel Lidl 1,69
cocktail trostomaten, 500 gram* Lidl 1,49
vloeibare zoetstof, 300 ml.  Kruidvat 1,99
Snacks/ hapjes   0,00
Dranken    
2 flessen zero limonadesiroop* AH 3,50
oploskoffie, 200 gram AH 3,19
vegan bio chocolademelk , 1 liter Lidl 0,99
TOTAAL   32,39

7 opmerkingen:

  1. Ik snap nooit hoe je zo vaak onder je budget kunt blijven. Misschien omdat je alleen woont, met z'n tweeën heb je allebei wensen mbt maaltijden en iets lekkers. Ik vind het in ieder geval heel knap. Wij geven extra geld uit aan gemengde noten en biologische rozijnen in de havermoutpap 's morgens. Daarnaast zijn wij flexitarier. Ook drinken wij gewone koffie van koffiepads en 's avonds na de maaltijd granenkoffie. Dit is ook erg duur geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lukt mij - in mijn eentje - ook niet om onder de € 40 te blijven. Maar wat je noemt: allerlei (extra) lekkers, noten, biologisch eten, vlees eten en koffiepads - dat zijn natuurlijk best dure uitgaven! Maar: met meer mensen eten is relatief goedkoper dan boodschappen voor 1 persoon doen, of überhaupt: alleen wonen.

      Verwijderen
    2. Ik weet niet zeker of met z'n tweeën eten altijd goedkoper is dan alleen. Als ik alleen ben (bv als echtgenoot voor werk in het buitenland verblijft) eet ik makkelijker dan wanneer we met 2 zijn. Ik eet dan sneller eenvoudig, neem genoegen met een restje en neem yoghurt of een appel toe en dan is het wel goed. Ik eet dan vaker vegetarisch, hoef niet altijd vlees, groente en aardappelen, eet gewoon 2 dagen achter elkaar hetzelfde etc. Ook eet ik dan bijvoorbeeld een keer pannenkoeken of rijst met boter, suiker en kaneel zoals we vroeger thuis deden.

      Verwijderen
  2. Ondanks mijn moestuin kom ik ook aan de 35 - 45 euro per week. Ik haal brood bij ‘t Stoepje. Karnemelk nog steeds bio. Melk door de capuccino van de Jura koffiemachine. Koffiebonen via Woolsocks bij de Hema. Kaas koop ik in de aanbieding. En ik vries de kaas in.
    Wasa crackers vol vezels .
    Helaas is de tand des tijds aan mijn gebit aan het vreten. Na het eten van mandarijnen, moet ik direct water drinken en tanden poetsen.
    Drie keer per jaar naar de top mondhygieniste. Alles bij elkaar opgeteld is het een slok op een borrel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor dat je zure of zoete dingen eet je tandenpoetsen. Het Plak op je tanden veroorzaakt in combinatie suiker voor bacterie groei en zuur eten maakt glazuur zachter. Je mond spoelen met water is na elke maaltijd een goede gewoonte, ook onderweg als je niet kunt poetsen.

      Verwijderen
  3. Volgens mij moet je na het eten van zuur zeker meteen spoelen maar nooit binnen een uur daarna poetsen omdat je glazuur dan zachter is, gr.Marij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt spoelen is goed maar juist niet direct tandenpoetsen want dan wrijf je het er in en werd het schurend.
      Evelien

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.