zaterdag 30 maart 2024

Mijn boodschappen in de afgelopen week, nog nèt binnen budget

Voor diegenen die hier nieuw zijn: uitstapjes, schoonmaakartikelen, postzegels, kattenvoer en drogisterijartikelen en dergelijke zet ik niet op mijn overzicht. Alleen eten en drinken voor mijn eenpersoonshuishouden.

Ik was deze week weer voordelig uit, ook dankzij een aantal 2=1 aanbiedingen. Sommige dingen had ik echt nooit gekocht als ze voor de normale prijs waren, bijvoorbeeld de sesamzaad en gierst.
Zoals je kunt zien, kocht ik veel groene groenten: spinazie, sperziebonen, courgettes. In totaal bijna 2,5 kilogram en er valt erg weinig af, hooguit de uiteindjes van de courgettes. Ik had er zin in, misschien door het voorjaar?
De dikke woknoedels kocht ik omdat ik ze lekker vind en zo gemakkelijk. Je hoeft ze alleen maar te wokken. Erg gezond zijn ze niet, want niet vezelrijk. De gierst is vele malen gezonder. Voor een keertje is dat niet erg, vind ik.
Voor Pasen: blauwschimmelkaas en olijven. Deze keer geen stol of (chocolade)eitjes.

 23 - 30 mrt. 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
4 kg handsinaasappels, ongeveer 22 stuks @* AH 3,25
groot stokbrood* Plus 1,00
cottage cheese  Lidl 0,89
kaas (2=1)* AH 4,13
bouillonblokjes, minder zout Plus 1,65
2x mayolijn 2=1  (vegan mayonaise, minder vet)* AH 2,04
verse babyspinazie, 100 gram Lidl 0,99
diepvriesspinazie 800 gram Lidl 1,29
2 courgettes, in totaal 770 gram* AH 1,50
sperziebonen, diepvries, 750 gram AH 1,25
vleesvervanger Lidl 1,99
kant-en-klare udon woknoedels, 2 pakken * AH 4,48
bio gierst, 400 gr. * * (2=1 combi) AH 0,98
bio sesamzaad, 250 gram* (2=1 combi)
AH 1,70
rozijnen BB AH 1,61
Snacks/ hapjes    
bio olijven, 3 doosjes* AH 6,00
2x elite studentenhaver* Lidl 2,98
blauwschimmelkaas Plus 1,50
Dranken   0,00
TOTAAL   39,23

7 opmerkingen:

  1. Als je sesamzaad heel lekker vindt, waarom zou jij het dan niet kopen als het niet in de aanbieding is? Je kunt het betalen, dus ik zou zeggen: gun het jezelf af en toe!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat sesamzaad is eigenlijk een probeerseltje. Normaal gebruik ik gomasio, een mengsel van sesamzaad en zeezout. Daarvan kocht ik in 2018 en in 2022 een potje of een zakje met 100 gram. Dat laatste potje is nog niet op en als het binnenkort op is, dan wil ik zelf een mix maken van zeezout en sesamzaad en daar het potje mee vullen. Als dat een succes is, dan doe ik dat vaker. Maar ik heb dus in de afgelopen 6 jaar nog geen 200 gram sesam gebruikt en ik heb nu 250 gram gekocht.

      Verwijderen
  2. Wat zijn die Japanse woknoedels duur. Ik koop altijd gewone noodles, 4 blokken in een pakje voor € 1,35 bij de Plus of Boni. 3 minuten koken in een pan water en klaar. Ook heel lekker met bv een gebakken uitje, champignons en paksoi. En dan satehsaus erbij met wokstukjes. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gisteren toevallig volkoren wok noedels ( 1.13 euro) gegeten van de Appie, als probeerseltje. Extra gekookt om een portie in te vriezen maar alles was schoon op!
      Heerlijk met prei, ei, ui en kipstukjes, een scheutje olie en een scheutje ketjap. Sesamzaadjes even roosteren en eroverheen strooien, komkommer in reepjes er los bij, mm!

      Verwijderen
  3. Krijg een paar kilo er niet vanaf. Gisteren bij de diëtiste geweest. Haar advies? Meer eiwitten in vis, kip, gebroken lijnzaad, kwark.
    Ook twee keer naar e-gym per week. Aquarobics levert te weinig op. Vandaag boodschappen gehaald. Geen brood nodig. Kassa 41 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat kan ook met plantaardig eiwit. En vezels vullen ook langer, zoals bonen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.