Mijn dochter en ik eten geen vlees, ik eet hooguit zo nu en dan wat vis, maar verder niet. Dochter eet bij voorkeur veganistisch, maar als dat lastig is, dan is wat zuivel in de vorm van kaas of zo ook goed.
Geen eieren, want daar is ze sowieso niet dol op.
Dus we waren vooral op zoek naar veganistische restaurants of Indiase eetgelegenheden en misschien eens een keer pizza.
In Bath had ik in de voorbereiding online al een Indiaas restaurant gevonden, dat dichtbij het hotel gelegen was, maar vanwege de wat onzekere aankomsttijd durfden we voor de eerste avond geen tafel te reserveren. Het restaurant bleek al helemaal volgeboekt te zijn toen we daar aankwamen. Eigenlijk moet ik zeggen: toen mijn dochter daar aankwam. Het restaurant was namelijk gelegen op de 1e verdieping en alleen toegankelijk via steile trappen. Doordat ik door de val die middag flink last had van mijn rug, wilde ik pas die trap beklimmen als er inderdaad plek was. Dan zou mijn dochter een Whatsappje sturen. Het bleek vol en we besloten er de volgende dag te gaan eten.
We hadden bij het restaurant van het hotel al gezien dat ze daar ook vegetarische gerechten hadden. Dat was een goed alternatief.
Grazen
In het restaurant kozen we voor graasplankjes "grazing boards". Dochter de vegetarische variant en ik de kaasvariant. Zie Engelstalige opgave van ingrediënten bij de foto's.
grazing board met kaas Artisan sourdough bread, salted butter, marinated gordal & kalamata olives, caper berries, gherkins, balsamic onions & dried fruit |
Indiaas
De volgende avond hadden we een tafeltje gereserveerd in Indian Temptation. Indiase Verleiding dus.
Op hun website: Let Indian Temptation Team take you on a journey of infusion, innovation
and illicit flavours through their extensive Northern and Southern
Indian menu, with an unexpected nod to British favourites.
Indian Temptation allows everyone to explore the
world’s most popular cuisine.
We kozen voor 2 voorgerechten: papadums met sausjes en tempura gebakken boerenkool met ui. Dat laatste gerecht is een soort kibbeling, maar dan niet met vis, maar met blad van boerenkool en uiensnippers.
de papadums met 3 verschillende sauzen |
de boerenkool met uiensnippers + de overgebleven sausjes van de papadums |
Caju curry en garlic naan |
Daarna gingen we naar het noorden, naar het Lake District en verbleven we in een guesthouse in Windermere. Het is een lange reis vanuit Bath. We waren 6,5 uur onderweg.
De Indian Temptation maaltijd lag ons zwaar op de maag, dus besloten we op de eerste avond in Windermere te gaan picknicken, in de zon op een bankje in het park. Voor ons samen kochten we in de supermarkt om de hoek een komkommer en 6 tomaten. We hadden nog ongezouten ongebrande cashewnoten uit onze noodvoorraad en volkoren zadencrackers. Ook een prima maaltijd en volledig vegan.
Pizza
De volgende 2 avonden aten we in de pizzeria tegenover de supermarkt. We aten 2x vrijwel hetzelfde: ieder een halve kaaspizza en we deelden een salade.
quattro formaggi |
1e salade |
Wat ziet het er allemaal lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit en je hebt er mooie foto's van kunnen maken.
BeantwoordenVerwijderenIs er veel verschil in hetgene wat jullie thuis eten gemiddeld en wat jullie daar konden eten? Ik bedoel dan in de hoeveelheid koolhydraten, eiwit en vetten, in die zin dat je voldoende energie had in die zware dagen van onderweg zijn. En hoe ging het met je chronische ziekte, had dat reizen en anders eten nog invloed?
Je kan heel goed vegetarisch eten in Engeland.
BeantwoordenVerwijderenDat klopt, bovenstaande maaltijden zijn allemaal vegetarisch. Om veganistisch te eten in de buurt van onze hotels (= loopafstand voor mij) is wat lastiger.
VerwijderenHeerlijk, ik krijg acuut zin om vandaag ‘n Indiaas gerecht te maken!
BeantwoordenVerwijderenOok de andere maaltijden zien er geweldig lekker uit.
Thea
Ik wil ook naar Engeland!!
BeantwoordenVerwijderenMarijke
Die "tempura" noemt men pakora of bhaji in India. Tempura is Japans.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt gelijk, het voorgerecht heette "kale onion bhaijya"
VerwijderenWat lekker allemaal. Is toch best een belangrijk onderdeel van een vakantie, goed en lekker eten !
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk allemaal. Ik was voor het laatst in Engeland voor een wandelvakantie, . misschien wel 30 jaar terug? Toen vond ik het pubfood best lekker, maar niet heel verantwoord.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er allemaal heerlijk uit en ik ben niet eens vegetarisch. :-) Consumindersingle.blogspot.com
BeantwoordenVerwijderenIk word er niet enthousiast van, maar ik ben een moeilijke eter, liefst zo gewoon mogelijk. Maar dat is verder niet belangrijk. Wat ik wel heel interessant vind, is het prijsniveau in Engeland. Misschien kun je daar ook nog wat over bloggen. Dit is tenslotte een zuinige blog :-)
BeantwoordenVerwijderenC/J
Ik kan weinig over het prijsniveau zeggen. Ik ga namelijk in Nederland zelden uit eten. Dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
VerwijderenDe Engelsen hebben prima eten in restaurants, smaakt echt lekker. Qua calorien krijgt je ook veel (waar voor je geld? ;-) ), en de Engelsen zijn gewend zelf een hele pizza weg te werken + wat er bij. Verklaart wel waarom hun land een van de hoogste BMI;s in Europa heeft.
BeantwoordenVerwijderenFijn dat jullie lekker hebben kunnen genieten: heel goed en slim gedaan trouwens