donderdag 5 september 2024

Dakkoffer!

Mijn jongste dochter en haar man hadden een dakkoffer gekocht en die was geïnstalleerd op hun auto. Kleinzoon van 2 jaar vond de dakkoffer geweldig! Hij troonde mij mee naar buiten, want ik móést de dakkoffer bewonderen. Hij vertelde dat de dakkoffer mee ging omdat ze gingen kamperen, de tent moest er in. Een serieuze zaak, dat kon je aan zijn gezichtje zien! Zonder tent en dus zonder dakkoffer had je geen slaapplek en waar moest hij dan slapen?
Een aantal dagen voor hun kampeervakantie paste ik op de kleinzoons. Steeds weer ging de tweejarige even kijken of de dakkoffer nog wel op de auto zat. Vanuit het halletje bij de voordeur had hij er zicht op. Steeds als hij terug kwam, zei hij met een heel tevreden gezichtje: "dakkoffer" .
Zo schattig!
Hij heeft zeker 5 keer gekeken en gelukkig was het elke keer in orde. Dus het kamperen kon doorgaan!

Deze dakkoffer met kampeerspullen

Soms is een dakkoffer ook heel handig om een auto snel weer terug te vinden. Oudste dochter had de dakkoffer na de vakantie nog niet van hun auto gehaald toen we afgelopen maandag naar het ziekenhuis gingen voor onderzoek van mijn been en we de auto ergens op dat grote parkeerterrein van het ziekenhuis neerzetten. Toen we weer terugkwamen van het onderzoek, bleek dat haar auto tussen die vele auto's de enige was met een dakkoffer. Dus geen moeizame zoektocht over het terrein naar waar we die auto ook al weer geparkeerd hadden. Het was direct duidelijk.

7 opmerkingen:

  1. Bijzonder hoe kinderen op sommige dingen reageren.
    Mijn vorige auto had opvallende dakdragers en was ook makkelijk terug te vinden, de huidige is wit en er zijn heel veel witte auto's maar wel ook dakdragers en veel auto's hebben die niet.
    Ook handig als je al in de buurt bent en je automatische deur ontgrendeling gebruikt dan gaan de knipperlichten knipperen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ‘n guitig kereltje!
    Wij hadden jaren terug een knalgele auto. Ik kwam veel in het ziekenhuis maar kon mijn auto altijd snel terugvinden. Nu hebben we een lichtgrijze zoals duizenden mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daarom geef ik de voorkeur aan een felrode of felblauwe jas. Dan val ik op in het verkeer. Het ziekenhuis waar ik moet zijn heeft net zoals vele andere parkeergarages een letter op de pilaren staan. Maar de auto valt alleen op omdat het een kleine is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben ooit eindeloos gezocht naar onze geleende auto op het parkeerterrein van de Efteling. Het was er één met een laadbak, makkelijk te herkennen zou je zeggen. In ons hoofd was hij alleen veel groter dan in werkelijkheid, dus nee hij stak niet boven normale auto's uit...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.