woensdag 4 september 2024

En toen reden we ineens op de gloednieuwe zuidelijke ringweg!

Op zondag 1 september, 's avonds om 8 uur ging die weg open en de volgende ochtend al reden dochter en ik op deze weg, in feite een gedeelte van de A7. Door 4 tunnels en op acht meter diepte. Hopelijk gaat dat goed bij hevige regenval! Maar dit terzijde, op de dag dat we over de weg reden was het zomers weer en geen vuiltje aan de lucht.
Wat deden we daar?
Sightseeing in de tunnels van de nieuwe ringweg misschien?
Nee dat niet, we hadden een doel: het ziekenhuis.
Op de maandagochtend vroeg, om 9 uur, was ik voor controle bij de huisarts en daar vertelde ik over de hevige pijn in mijn onderbeen. Hoorde dat bij de wondroos, of was er ook nog iets anders aan de hand? De pijn kon veroorzaakt worden door de wondroos, maar het was niet uit te sluiten dat ik een trombosebeen ontwikkelde of een aderontsteking had.
Dus er moest een echo gemaakt worden van het been, want aan de buitenkant van het been is niet zichtbaar of er aan de binnenkant iets aan de hand is. En voor die echo moest ik naar het ziekenhuis, een fietstocht van ruim een half uur, te ver om te fietsen als je niet 100% bent. Gelukkig was oudste dochter niet aan het werk en kon ze mij naar het ziekenhuis rijden en begeleiden.
De echo werd gemaakt en er werd niets gevonden. De pijn hoort toch blijkbaar bij die nare wondroos. Jammer dan, maar ik moet er voorlopig maar mee leven!
Ik heb al wel bij de huisarts om een zwaardere pijnstilling gevraagd, want de paracetamol helpt vrijwel niet.
Na het onderzoek bewonderden we nogmaals de kersverse weg, maar dan in omgekeerde richting. Het is mooi geworden,  maar de namen van de diverse tunnels zijn slecht leesbaar. De letters zijn bruin op een iets donkerder achtergrond.  Er is te weinig contrast. Een beetje jammer! Voor verbetering vatbaar.  

7 opmerkingen:

  1. De pijn wordt er niet minder om,maar toch goed nieuws,dat er niets ernstigers aan de hand is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een Paracetamol 500 samen met een Ibuprofen 400 werkt geweldig, is mijn ervaring. Wel even vragen of het mag van de dokter ook al is het vrij verkrijgbaar.
    Ik moest vreselijk lachen om die bruine borden met donkere achtergrond, het lijkt België wel vroeger, ook onleesbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mag geen ibuprofen nemen, want dat combineert niet goed met de bloedverdunner die ik slik.

      Verwijderen
    2. Ja, daar heb je gelijk in. Wel jammer zeg.

      Verwijderen
  3. Fijn dat huisarts meteen actie kon ondernemen en je snel terecht kon.
    Hoeveel scheelde het in tijd met de nieuwe wel en de oude situatie?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geduld toegewenst.
    Ooit had ik wondroos op mijn wang en dat was niet leuk.Maar daar weet jij alles van.Het herstel gaat niet vlug,ook dat weet je al.Beterschap toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat naar dat het nog niet over is en je nog veel pijn hebt.
    Ik wens je veel beterschap en goed herstel.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.