zondag 22 september 2024

Een nieuwe oproep voor een covid-vaccinatie.

Ik weet dat er lezeressen (of lezers?) zijn, die denken dat het je dood wordt om een covid prik te halen, doordat ze in complottheorieën geloven, maar ik heb er nog steeds vertrouwen in. Dus haal ik het vaccin, net als vorige herfst. Ik geloof namelijk niet in die theorieën, zoals ik al verschillende keren hier schreef.
Door de vaccinaties tussen 2021 en nu heb ik nog nooit corona gehad. Waarschijnlijk niet alleen door vaccinaties en afstand houden en andere regels, ook had ik vast en zeker geluk.

In augustus dit jaar kregen jongste dochter en haar man corona. Dat bleek uit een positieve test. Ze zijn er een tijdje flink ziek van geweest, hoge koorts en echt ziek. Zij zijn jong en gezond. Ik ben ouder en ik heb al jaren verschillende chronische kwalen. Dat betekent dat de kans groter is dat ik er nog veel zieker van word dan zij dat waren. Dat zowel mijn diabetes als mijn astma er door uit de bocht vliegen en verergeren. Bovendien is er een kans op Post Covid. Iedereen heeft daar kans op en ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om dat te krijgen.
Dus fiets ik over een tijdje naar de priklocatie van de GGD en haal een nieuwe prik!



13 opmerkingen:

  1. Wij krijgen de corana prik thuis op 30 september om dat mijn man pakison heeft kan slecht lopen en niet lang staan gr nel mak



    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vader heeft zijn oproep ook ontvangen en ook hij gaat omdat hij ook vertrouwt op de wetenschap. Ik ben blij dat ik tijdens de pandemie - voor de prikken - heel voorzichtig ben geweest en toen de prikken kwamen ze ook heb genomen. Ik vind het vreselijk om te lezen, zien en horen dat er zoveel mensen zijn met long covid, ook jonge mensen. Ik moet er niet aan denken dat mijn leven nu volledig stil zou liggen doordat ik niet meer kan werken of andere dingen kan doen. En ja, ik weet dat de mensen met long covid niet onvoorzichtig zijn geweest, vaak werken zij in de zorg en waren zij de eerste die besmet raakten, nog voor we doorhadden hoe ernstig het was, ook voor gezonde mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben het vaccin deze week bij de huisarts laten zetten (belgië)
    Tot nu toe alle prikken gehad en manlief en ik zijn nog geen enkele keer besmet geraakt. Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij halen alleen de pneunmokokken prik.
    Geen griepprik en geen corona prik.
    Corona drie keer geprikt , 1 x corona gehad vind het wel goed zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Begin deze week kreeg ik de uitnodiging, mijn achternaam begint met een H. Partner kreeg gisteren de brief, zijn achternaam begint met een K. Toch zijn we op dezelfde dag en dezelfde tijd uitgenodigd.
    Zou de database zo geprogrameerd zijn dat mensen op zelfde adres op zelfde tijdstip worden uitgenodigd? In ieder geval heel fijn als dat zo is, maar als het andere tijdstippen zouden zijn geweest had ik altijd kunnen bellen om het aan te passen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik mis de nuance in dit verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb inderdaad vergeten te vermelden dat je ook met prik, of eigenlijk na de prik, besmet kunt worden. Dat is bij griep ook zo. De kans dat de ziekte ernstig verloopt is een stuk kleiner. Hoe het zit met de kansen om Post Covid te krijgen, weet ik niet.

      Verwijderen
  7. Ja, ieder doet wat ie zelf wil en dat is ook prima.
    Ik heb hem inmiddels ook maar vraag me wél af waarom je dit telkens weer vermeld. Het is nu vrij gewoon toch? Maar ja, ook dat is jouw eigen keus natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom zou ik er niet over schrijven? Ik schrijf ook ieder jaar over de griepprik, die ik al sinds 1993 ieder jaar haal en als het er weer tijd voor is, de pneumokokken prik. Ook die griepprik is inmiddels al ruim 30 jaar heel gewoon, nog veel gewoner dan de coronavaccinatie.

      Verwijderen
  8. Ik heb het op mijn werk opgelopen en mijn man besmet. Hij is eraan overleden. Zelf heb ik ptss en long COVID, alle prikken gehaald maar deze keer niet..ben er steeds zo ziek van…

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil hem wel gaan halen, maar zie alleen priklocaties ver weg. Dus ik moet et nog gaan kijken hoe ik dat ga doen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat ik hier helaas ook zo. In het begin van de vaccinaties, in 2021, hoefde ik maar 10 minuten te fietsen. Nu is het echt veel verder en ik moet natuurlijk ook weer naar huis. Het is 4,9 kilometer, dus 9,8 kilometer totaal, met heel veel kruisingen, waarbij ik steeds weer moet stoppen en daarna weer op gang komen en weer wat vaart maken. Met mijn elektrische driewieler is dat wel te doen.

      Verwijderen
  10. Twee keer kreeg ik corona. Het leek op een behoorlijke verkoudheid, maar dan anders. Alle vaccinaties heb ik genomen. Waarschijnlijk was ik veel zieker geweest zonder die prikken. Ook deze keer laat ik me vaccineren. Maar hoe voorzichtig je ook bent, je kunt dus besmet worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.