zondag 22 september 2024

Mijn energieverbruik in de afgelopen week

Inmiddels is de meteorologische herfst begonnen en ik vind het weer tijd worden voor mijn zondagse blogje over mijn energieverbruik. Voor iedereen die daarin geïnteresseerd is en zijn/haar verbruik wil vergelijken

Wat verbruikte ik in de afgelopen week, week 38?

GAS 0,1 m³
Ter vergelijking: in week 37 verbruikte ik 0,2 m³ gas.
Ik heb de verwarming nog niet aan gehad, maar dat gaat ongetwijfeld binnenkort gebeuren.
De afgelopen week was het zomers, maar binnenkort wordt het echt kouder, is de verwachting. Daarom heb ik mijn elektrische dekens weer tevoorschijn gehaald. Mijn deken voor op de bank, mijn onderdeken voor in bed. De stoeldeken was al weer in gebruik. Wat ik verder vandaag gedaan heb, is mijn dekbed verwisselen. Het zomerdekbed hangt te luchten en het herfstdekbed zit weer in de dekbedhoes.

STROOM
Ik kreeg van het net geleverd: 7 kWh
Mijn zonnepanelen leverden 36,5 kWh en ik leverde 29,98 kWh terug. Voor eigen gebruik van de zonnepanelen gebruikte ik dus: (36,5 - 29,98 =) 6,52 kWh.
Dat brengt het totaal van mijn stroomverbruik in de afgelopen week op 13,52 kWh.

Zonnepanelen

De panelen leveren weer een stuk minder stroom dan in de afgelopen zomer. Toen maximaal 85 kWh, nu nog maar 36,5 kWh.

3 opmerkingen:

  1. Vorige week zaterdag hebben we de cv even aangezet. Onze badkamer ligt in het midden van het huis en is altijd de koudste plek in huis, op warme dagen heel lekker.
    Maar op zaterdag was ik meestal mijn haar en douche (de andere dagen simpel met washandje, dat is snel klaar) en dan ben je langer bezig, dan is het lekker even de radiator aan te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In mijn sociale woningbouw flat is er stadsverwarming. Dat is heel duur in het gebruik dus ik laat hem nog wel even uit.

    Wat ik mij afvraag, waarom leveren de zonnepanelen minder stroom op? Heeft dat te maken met de leeftijd van de panelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het heeft nog niets te maken met de leeftijd van de panelen. In de zomer staat de zon onder een betere hoek en is het langer licht. In de winter is er maar kort daglicht en de zon staat veel lager aan de horizon. In de winter leveren mijn zonnepanelen soms maar 3,5 of 4 kWh per week en in de zomer is dat soms 85 kWh per week. Nu zit de productie daar een beetje tussenin.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.