donderdag 12 september 2024

Mijn elektrische stoeldeken is weer gebruiksklaar

Ik ontving een mailtje van de leverancier. Het werd tijd om de deken uit de zomerslaap te halen en weer gebruiksklaar te maken.
Volgens de mail moest ik eerst de buitenhoes wassen. In mijn geval niet nodig, want dat had ik al gedaan voordat ik de deken weglegde. Nog een keer wassen leek me niet handig. Ik vind trouwens eerst wassen en dan opbergen veel beter dan na het opbergen wassen. Dan heeft eventueel vuil zo veel tijd gehad om het textiel aan te tasten!
Na het wassen moest de deken, of eigenlijk de accu, volledig opgeladen worden. Dat is beter voor het behoud van de batterijduur. Ik had de deken met volledig opgeladen accu opgeborgen, maar het leek wel op hij nu helemaal leeg was. Het laden duurde úren en nog steeds was de accu niet volledig vol.
Misschien moet de accu gereset worden?
In de mail stond hoe dat moest. Die handelingen heb ik uitgevoerd, ik legde hem opnieuw aan de lader en toen was de accu al snel weer helemaal opgeladen.
Ik ben weer klaar voor de koudere herfstige dagen!

Twee jaar geleden kocht ik een zelfde deken voor mijn dochter. Ik heb de aankoop gedaan, dus zij ontvangt geen mail. Dus stuurde ik mijn mailtje door naar haar, zodat zij er ook mee aan de slag kan.

5 opmerkingen:

  1. Ik dacht altijd dat je zo,n accu moest opbergen in ee speciaal soort hoes om.spontane ontbranding te voorkomen. Zou ik eens navragen bij fabrikant en/of brandweer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is eigenlijk geen accu, maar een batterij met overhittingsbeveiliging.

      Verwijderen
  2. Heerlijk om de stoeldeken weer te voorschijn te halen. Met name 's avonds koelt het al weer snel af. Ik heb geen stoeldeken maar heb van de zomer een sweatvest met bont erin bij de kringloop gekocht, lekker voor op de bank ' s avonds als het fris wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook huiverig voor accu's, "gewone" batterijen moet je ook voorzichtig bewaren, niet bij hittebronnen en in de volle zon enz. Info gekregen bij een brandweervoorlichting.
    Onze buren willen zelf zonnepanelen aanleggen op een aanbouw, met behulp van YT. Ik vraag me af hoe veilig dat is want er is geen keuring of wat dan ook en de stroom gaat naar een groep in de meterkast, in onze rijtjeshuizen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben ze zelf geplaatst en aangesloten. Electricien heeft het gecontroleerd. Misschien een idee voor uw buren?

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.