maandag 9 september 2024

Voorlopig geen films meer, tenzij ....

Op 5 september is mijn abonnement op P*thé gestopt. Vier maanden lang kon ik, als ik dat wilde, iedere dag naar de bioscoop. En desgewenst 2x op een dag.
Dat deed ik niet, want lang niet alle films zijn voor mij aantrekkelijk. En naar een film gaan die saai of "stom" is, dat is niet echt mijn ding.
Ik zal bijvoorbeeld niet naar een Sneak Night gaan. Dan krijg je een verrassingsfilm voorgeschoteld. Volgens het bedrijf: Het is altijd een topfilm die binnenkort in première gaat.
Nou het is maar net wat je onder de term topfilm verstaat. Vechtfilms met Vikingen of een film met zombies of horrorfilms horen daar voor mij niet bij. Die onaangename verrassing wil ik mij zelf graag besparen. Ze mogen dan in hun soort misschien een topfilm zijn, maar het is niets voor mij.

Ik ben in de afgelopen 4 maanden naar 18 films geweest. Films die zeker leuk waren en soms heel erg leuk of bijzonder. Een mooie score, vind ik zelf. De kosten waren 50 euro + 500 rentepunten van de bank met het oranje logo, dus ongeveer €2,75 per film. Ik kreeg dit tijdelijke abonnement cadeau.
Dat bedrag van €2,75 klopt niet helemaal, want bij 50+ films moest ik bijbetalen, dus het was iets meer dan gemiddeld €2,75.
Ik had meer films kunnen bezoeken, maar ik ging ook 10 dagen op vakantie naar Engeland èn ik was de afgelopen 3 weken te ziek door een bacteriële infectie: de wondroos aan mijn been. In de afgelopen weken voelde ik mij echt niet goed genoeg. Dus ben ik in plaats van naar de film te gaan, 's middags gaan rusten en 's avonds vroeg naar bed gegaan. Beter voor mijn herstel.

Ik schreef in de titel tenzij...... , want als er een prachtige, interessante film langs komt, dan kan ik natuurlijk naar die film gaan. En als ik films heel erg ga missen, dan kan ik ook opnieuw een abonnement nemen, maar dan voor de volle prijs.

14 opmerkingen:

  1. Heb jij ook een abonnement op een streamingdienst voor films of liever groot doek?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met de zegelkaarten van AH voor de film (kun je deze week nog sparen) kun je met 1 volle kaart weer voor 4 maanden voor net onder de €50,- naar Parhé. Herminez

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt je abonnement goed benut, 18 films in 4 maanden!
    Hoe gaat het nu met je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel langzaam maar zeker wordt het steeds iets beter. Ik ben bezig met een blogje voor morgen over mijn wondroos.

      Verwijderen
  4. Dan zou ik naar de sneakpreview in het filmhuis gaan.
    In het filmhuis draaien de films die jij leuk vind, gewoon goede films.
    Met een Cineville pas van nog geen €25 per maand kun je in de meeste filmhuizen in Nederland onbeperkt naar de film.
    En dan zie je echt goede films.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh mijn god, filmhuisfilms... Ze zullen vast "goed" zijn, maar ik val er altijd zowat bij in slaap. Wát een langzame, saaie, deprimerende gedrochten zijn de filmhuisfilms die ik heb gezien zeg...
      Ik houd ook niet van horror en actie, maar filmhuis is nóg erger!

      Verwijderen
    2. Aaf wordt door de reageerders in hokjes gezet 😉

      Verwijderen
    3. Anoniem van 9.54 uur ## ik ben jaren lang lid van een filmhuis geweest en veel leuke en goede films gezien!
      Thea

      Verwijderen
  5. Ik noteer goede films in notities. Na een half jaar, wanneer ze uit de bioscoop zijn, kan ik ze via een streamingdienst bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We gaan niet meer zo vaak naar de bios als vroeger, maar als er iets leuks draait, dan ga ik zeker. Het is best een stuk duurder geworden allemaal (wat niet :)). Gek genoeg draaien er dan vaak ineens minstens 2 tegelijk die aanspreken. Vorig jaar was dat Barbie en Oppenheimer en recent ging ik met de man naar Deadpool&Wolverine en met dochter naar It ends with us. Ik ben benieuwd wat voor leuks in het najaar verwacht wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik kijk het liefst via de streamingsdiensten, bioscoop vind ik niet zo fijn, geluid zo hard en airco hoog. En je moet de hele tijd stil zitten, ik ben nu zo gewend om af en toe even een pauze in te lassen en wat anders te gaan doen. Ben net een puber met een korte spanningsboog!! 🤣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, 8 euro per bak popcorn is ook een hele uitgave, zeker als je 10 bakken per film eet!

      Verwijderen
    2. @Anoniem: Waar gáát dit in vredesnaam over? Is het grappig bedoeld of zo? Of eet je zelf 10 bakken popcorn per film leeg?

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.